Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3472 skatījumi

Kā pēc iespējas pareizāk lietot portatīvo datoru?

Datori un internets » Drošība

Vai viņs var būt ieslēgts visu laiku, vai jaslēdz ārā, kad iet prom no datora? Sīkāk kaut ko jūs varētu paskaidrot, lai portatīvais kalpotu pēc iespējas ilgāk.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Elektronikai visbīstamākais ir strāvas lēciens, kad tā tiek ieslēgta - visdrošāk būtu to vispār neslēgt ārā. Bet dators sastāv ne tikai no elektronikas, tam ir arī mehāniskas daļas, ventilatori un cietais disks(ir gan pieejami arī SSD cietie diski, bez mehāniskām daļām). Kā jau minēja Uldis sakrājas putekļi, tos ir grūti iztīrīt un tā kā ventilatori ir daudz mazāki kā galdadatoriem, to "aizaugšana" daudz jūtamāk ietekmē portatīvā datora veikstpēju un nereti arī dzīves ilgumu, tāpēc obligāti vismaz reizi gadā, vai jūtot, ka dators sāk nepamatoti karst un ventilators griezties kā traks to vajag iztīrīt.
Litija baterijas ir veidotas tā, lai darbotos apmēram 300-500 izlādes/ielādes ciklus, savukārt pēc 2-3 gadiem neatkarīgi no šiem cikliem baterija kļūst švakāka.
Ja ražotājm nav sakarīgās baterijas "managment" progas, kas nesāk lādēt bateriju, kad tā izlādējas par 1-3% procentiem, tad visu laiku turot datoru pie strāvas, dienas laikā nemanot var iztērēt pat vairākus "dzīves" ciklus.

pirms 14 gadiem  

Pāvels, pirms 14 gadiem :

Es neteiktu, ka šī problēma (ar uzlādi pie 98%) ir īpaši bieži sastopama.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mans nedēļu atpakaļ iepirka vienu HP, tādēļ man tas baterijas jautājums ir aktuāls. sākumā nemaz klāt neliku, vakar pieliku un tagad meklēju info.
Saprotu, ka pēc LOW Batery parādīšanos mierīgi var slēgt pie strāvas un, uzlādētu nav jāatslēdz jo viņš tāpat no tīkla barojās.

Viens piemērs. Man ir vecs TOPNOTE laptops. Viņam baterija tieši tā nokodās, ka nekad netika atvienota, arī pielādēta un pie tīkla.
Tagad ar to bateriju to kompi ieslēgt nevar, tikai pie tīkla.

Tad kā tad īsti ir: Mājas apstākļos nepilnu bateriju glabā atviktnē, vai tomēr visiem 100% zem sprieguma? Kur meklēt to progu, kas pārlūko baterijas stāvokli?

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Putekļi krājas jo ilgāk darbina, tāpēc nelietderīgi darbināt nav ieteicams, jo iztīrīt pagrūti.
2. Baterijas kalpošanas ilgums ir mīts. Nav ne jāpielādē "cik tik ilgi var" ne jāizlādē cik tik ilgi var. Baterija kalpos tādu pašu laiku neatkarīgi no pielādēšanām izlādēšanām.
3. Saudzēt cieto disku - negrozīt ap jebkuru horizontālu asi (negāzt) pie ieslēgta. Tāpat nesist.

pirms 14 gadiem  

Pāvels, pirms 14 gadiem :

2. = False. Pamēģini portatīvo ikdienā lietot kā mobīlo - tikko pilna bača, tā atraut lādētāju. Jau pēc dažiem mēnešiem bača būs jāmaina.

Oļegs Boitmanis, pirms 14 gadiem :

tātad sanāk, ka labāk datoru neslēgt ārā un lai pēc iespējas biežāk stāv pieslēgts pie strāvas?

Pāvels, pirms 14 gadiem :

Slēgt ārā var... Nav gudri to darīt uz piecām minūtēm, bet stundu turēt ieslēgtu tukšgaitā arī nav jēgas

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Nav false, es tā daru ar portatīvo jau gandrīz divus gadus. Vēl neredzu izmaiņas baterijas turēšanā. Un ar ko atšķiras mobilā un portatīvā baterijas?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.