Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars Zāle

+20

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2501 skatījumi

2 datori tika '' sakedeti '' ka atkedet ?

Datori un internets » Drošība

Sveiki ! Iznaca taa ka viens draugs atsutija itka nevainigu bilditi , neko launu nevareju noprast , un ieladeju , atverot vala paradijas uzraksts '' No preview available '' nu es panjemu un izdzesu jo neka tacu nebija ...

Izradas pec paris dienam uzzinaju ka bildite ir isteniba nomasketa kada programma vai kas un mans dators ar drauga datoru tika sakedets '' chained up '' kopa , un izdzesot itka '' bilditi '' tas fails atjaunojas un kur datora ir nobazies ... Vel es uzzinaju ka itka neko baigi nevar tadu izdarit ja ir antivirus , bet ja grib tad tomer '' suudus '' var savarit caur to sakedesanu ...

Nu liekas nelogiski ka antivirus neko nedara , bet man pateica ka tas itka skaitas virus , bet neko sliktu nedara , ta ka atmasket vinju itka nevar ...

Es pat savu datoru ar Kaspersky Internet Security - Full Scan viss uz HIGH SECURITY uzliktu , bet neko nav atradis ...

Tatad jautajums , un loti loti loti ceru ka spesiet man palidzet .. Ka es varu atkedet manu datoru no drauga datora ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Ja ir ļoti lielas bailes un paranoja, tad vienīgā izeja noformatēt cieto disku un pārinstalē windows - kārtīgs specs var uzrakstīt tādu "vīrusu", ko neviens antīvīruss neatpazīs un datoru vairs NEKAD NEPIESLĒGT NEKUR pat pie strāvas tīkla! (Jo tas čalis pats par sevi saprotams strādā FIB, CIP, KGB par KNAB nerunājot)
Ja ir mazāka paranoja, tad pievērsies ugunsmūrim (firewall), nezinu vai to piedāva Kaspersky Internet Security, bet normāls ugunsmūris parāda visas programmas kuras cenšas izmantot internetu un ļauj nobloķēt aizdomīgās. Ja liekas, ka ļaunums ir noslēpies, piemēram, zem svchost.exe, tad skatīt pirmo punktu.

pirms 13 gadiem  

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

formatet ir tas pats '' defragment '' ?

paranoja - nu nav patikami izdzirdot ka mans PC ar kadu tur ir savienots un ir iespejams ko sliktu izdarit

kis 2010 - jaa ir ugunsmuuris , tik pats velns nevar saprast ko aizliegt un ko nee , kis pats to izlano itka ari ... ari visi settings ir us max , high , deep scan - taka maximala drosiba tagad ... kis 2011 ir paris forsas fiicas kuras tagad noderetu bet negribas lejupieladet , jo vel ir bugi , taka pirku kis 2010 varu lejupieladet nakamo pa velti..

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

Vel ir doma pirkt Kaspersky PURE , cik nopratu visdrosakais no kaspersky produktiem , tatad ari viens no vadosajiem , labakajiem uz pasaules principa ...

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

Kaspers ir fufels. Drausmīgi noslogo sistēmu, bet tāpat datortārpus laiž cauri. Ta jau labāk McAfee. Daudz vieglāks un efektīvāks. 2 gadi to biju lietojis, tagad Trend, bet noteikti ņemšu jauno McAfee..

JanKa, pirms 13 gadiem :

Formatēt ir nodzēst visu diska saturu. Ja ir bailes, un nekādi neizdodas atrast aizdomīgo failu, tad ir jāizdzēš pilnīgi viss diska saturs un jāinstalē dators no jauna, NEKO nepārnesot no vecā datora.

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

nja , kaut ka negribetos visu dzest ara , 500 GB faili aizietu veeja ....

pagaidam gan vel neko neplanoju iesakt , ne windowzi parinstalet , neko citu , ja redzesu ka kas aiziet ne ta ka vajadzetu tad tik


nu vismaz paldies par info un palidzibu !!!!!!!!!!!!!

JanKa, pirms 13 gadiem :

Izdzēst visu - galējais, radikālais, bet arī 100% drošs paņēmiens.
Bet citādi lieto normālu firewall un atļauj tikai to par ko esi pārliecināts, Interneta pārlūks, Skype utt. Es arī piekritīšu Pāvelam, ka tevi nes cauri, ja Antivīruss neko neatrada.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

nedzīvojam mūžīgi admiņa profilā, tad 95% zarazas vispār datorā nespēs iesakņoties...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Tevi muļķo.

pirms 13 gadiem  

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

Bet ka es to varu zinat ? Reali par sadam lietam isti nesaprotu neko , zinu to ka ir tads '' desktopa remote '' tad var kontolet pilniba otru datoru .. vai kaa taa ? Bet par so sakedesanu ? Taisnibu es nevaru zinat , un sis cilveks nejokotu par tadam leitam manuprat.

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Ja failu neatvēri (tas nebija atverams), tas neko nevarēja izdarīt. Ja tā bija programma, to bija jāizpilda. Ja antivīruss neko neredz, pārlaid arī Search & Destroy. Ja tas arī minēto brīnumu neatrod - skaties manu atbildi augstāk. Ja savā stāstā neko neizlaidi, tur nav daļas, kurā tiktu palaista programma. Un vispār - "saķēdēts" - kas tas par jēdzienu? Tas nekust? :D

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

'' ieladeju , atverot vala '' protams ka failu atveru , izskatijas pec parastas bildes itka ... bet atverot vala radijas No preview available ...

Search n Destory - Tu biji domajis Spybot ?

Sakedets , cik szinu tas slenga tiek izmantots , tapat telefonus caur bluetooth var '' sakedet '' jeb saparot ierices , un kad tas izdarits nevajag otra atlauju lai varetu raknaties pa otra ierici ..

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

Spybot te neko nelīdzēs. Jēdzīgāk būtu Proces Explorer. Te viņš ir http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx , ļoti uzskatāmi var redzēt pilnīgi visus palaistos procesus, un klāt izdevējus. Ķer ciet, un liec tik iekšā. Kad atvērsi, uzbrauc ar bultu tiem, kam nav norādīts izgatavotājs. Un vēl - ja trāpās numurēts, pēc norādes atrodi, tad ProcExp KILL PROCESS, un tad dzēs ārā. Palaisto savādāk nenolikvidēsi, vienīgais ar vecveco Norton Commander, vai pārinstalējot windu.

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

-c-f-b-

kasperskis - fufels ... nu tam nu gan nepiekritu , katram ir sava nostaja kas labaks un kas ne , biju pirmstam norton internet security lietojis , liaks ka super , taga duzliku kaspersky un domaju jau savadak , domaju ka vel labaks pietam ...

tulit pameginasu to process explorer ..

pietam , otrs cilveks varetu redzet ko es datora daru , pat ja man ir kis 2010 un firewalls ar visu parejo ??

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
velc no ŠITO, http://letitbit.net/download/92646.924f4bcc633aa5a35448d78e2bfb117bc/PPM_11_Pro_%28Build_9887%29_%28x86%29.rar.html, raksti diskā, tas ir Paragon Partition Magic. Un sasit savu cieto 2 daļās. Sistēmai (C) atstāj ap 70gigi - Tev pietiks. Blin, ja varētu Tavam kompim tikt klāt..OK. Met diskā. Tālāk liec diskvadā un rest. Pie rest spaidi F12, ja nenostrādā, mēģini F11, F5. Tas atkarīgs no mātes plates. Izvēlies CD-DVD, OK..Blin, mācies!!!! Ja viss OK, savus datus pārvekc uz D partītiju, un vari droši instalēt windu pāri. Vai arī mēģināt beigt no vīrusu. Ja nesanāks, vismaz dati būs glābti.Ja brūk no OS, ta tikai sistēmdisks jāformatē. Pārējās partītijas ir neskartas, līdz ar to, viss kas viņās atrodas..

pirms 13 gadiem  

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

fi! citu ar neko negaidīju - diletanti, nja, stiep vie savu kasti uz remontdarbnīcu, un standartā vari norakstīt zaudējumos visu, kas tev HDD ir. Kaut gan, pat pēc vairākkārtējas formatēšanas VISU var atjaunot. Bet.. tikai ne ar tava līmeņa zināšanām, un ar servisnieku 85% ar.

Kaspars Zāle, pirms 13 gadiem :

skaidrs , nu tad pagaidam paldies !

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.