Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 4683 skatījumi

Kas draud, ja ir nelicenzēta programmatūra uz datora?

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Kas var pārbaudīt, vai ir licenzēta programmatūra? Kāpēc viņi varētu pārbaudīt? Kādos gadījumos viņi varētu pārbaudīt? Es vēlētos zināt atbildes divās situācijās - ja es esmu juridiska persona, un, ja es esmu privātpersona.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pterodaktils

+923

 
Draud ziepes, bet pārbaudīt var tikai ar prokuratūras sankciju, ja ir aizdomas par noziedzīgu nodarījumu. Jebkurā citā gadījumā piekļuve tavam vai firmas datoram ir nelikumīga.

pirms 14 gadiem  

Viktors Buls, pirms 14 gadiem :

lai pārbaudītu juridiskās personas datoru nav vajadzīga prokurora sankcija. Pārbaude attiecas uz visiem datoriem, kas dotajā brīdī atrodas šajā juridiskajā adresē/ieskaitot apmeklētāju portatīvos/ par nelicencētas programmatūras izmantošanu atbild datora īpašnieks, ja apmeklētājs ar lielu mp3 krājumu portatīvo neatzīst par savu, tas tiek konfiscēts, konfiscēti un iznīcināti tiek nelicenzētās programmatūras datu nesēji-cietie diski... ja uz tāda diska atrodas visa firmas dokumentācija....bankrots

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Pilnīgas muļķības. Ir nepieciešama prokurora sankcija. Es ielaidu pārbaudītājus uz lūgumu - mēs tikai paskatīsimies un ielidoju uz vairākiem tūkstošiem latu. Viņi neatzina USA pirktās programmas, kaut arī tās bija pirktas pirms autortiesību likuma pieņemšanu latvijā un pirms programmas pārdeva latvijā - pirktas no privātas kredītkartes un firma nevarēja uzrādīt pirkuma pavadzīmes. Tikai vēlāk uzzināju, ka man bija tiesības viņus nelaist pārbaudīt datorus - tā ir mana izvēle.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Tipa varēju sūtīt viņus pie prokurora pēc kratīšanas ordera, lai izņem orderi, vēlāk izņem datorus un pārbauda. Tai brīdī, kad bez jebkādām sankcijām uz aizdomu pamata tika izņemti seši datori un paralizēta firmas darbība uz vairākiem mēnešiem, smieklīgi nelikās.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Pārbauda EP + BSA. VID pieaicina, lai nebūtu garlaicīgi, vai kāds noziņo.
Draud:
Kriminālikums:
-Soda nauda
-Konfiskācija
-Brīvības atņemšana
Civillikums:
-Pārtraukt nelegālu programmu lietošanu un izdzēst tās vai arī iegādāties atbilstošas licences
-Kompensācija autortiesību īpašniekiem
-Tiesāšanās izmaksas
Kā arī: Tiesa var atļaut veikt pārbaudes un konfiscēt nelegālās kopijas kopā ar datoriem, kuros tās ir uzinstalētas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Par mājām nezinu, bet lai pārbaudītu ofisā dators pietiek tikai koračku uzrādīt. Līst iekšā pašā kompī viņim nav tiesību, bet paskatīties kādas programmas tiek izmantotas un likt uzrādīt licenci,to gan var. Tajā momentā, kad tev nav ko parādīt viņi bez liekām ceremonijām konfiscē tavu kompīti.
Pārbaudīt viņi var ierasties kaut dēļ viena anonīma zvana, ka tu izmanto nelegālas programmas. Vienkārši tā pat viņi nenāks tevi kratīt. Drīzāk kāds būs tev izdarījis "lāča pakalpojumu".

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pirmkārt jau ir jāsaprot tas, ka instalējot nelicenzētu programmatūru uz sava datoru persona pārkāpj līguma vienošanos, kuru tā noslēdz neklātienē ar programmas izstrādātāju. Parasti gan mēs neviens nelasām to tekstu, kas programmas instalācijas sākumā mums tiek piedāvāts un kļūst mums saistošs tiklīdz mēs esam nospieduši pogu "Jā, piekrītam!" Tur arī ir izklāstītas visas sankcijas un apņemšanās neizmantot nelicenzētu programmu, neistalēt dažādus "cracks" un neveikt citas izmaiņas programmatūrā, lai to varētu izmantot nelikumīgi, izvairoties no tās iegādes! Sankcijas katrā valstī ir atšķirīgas un šobrīd tās tiek piemērotas galvenokārt tikai juridiskajām personām. Ja persona nav personīgi piedalījusies programmas atlaušanā vai neatļautā izplatīšanā, tad parasti tiek iemērots tikai dažu simtu līdz tūkstošu latu naudassods. Ja persona ir pati veikusi izmaiņas programmatūrā un to izplatījusi vai tirgojusi, tad var iestāties arī kriminālatbildība!

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Atkārtošos vēlreiz - BSA par legālu programmu uzskata tādu, kurai ir licenzēta kaste, datu nesējs un pavadzīme, par programmas iegādi. Mēs iepirkām programmas USA, jo latvijā programmatūra tai laikā nebija pieejama. Visas iegādātās programmas tika atzītas par nelegālām, jo nebija preču pavadzīmes. Vēl aizvien uzskatu Bordānu par pidaru…

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Pterodaktilam viedi vārdi... :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.