Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Oskars Nazars

+209

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2895 skatījumi

Iesakiet kādu operētājsistēmu labāk likt januam portatīvajam datoram??

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Pērku datoru ar Linux,gribu uzlikt kādu labu Operētājsistēmu,iesakiet Jūsuprāt labāko???

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Es iesaku manuprāt labāko - Ubuntu. Mājas vajadzībām pilnīgi normāli. Neesmu redzējis kaut ko, kas nebūtu savietojams. Ofisa programmas savietojamas pat labāk, nekā MS Offisa dažādas versijas savā starpā. Audio, video bez problēmām. Par Windows 7 resursus uz pusi mazāk prasa, ja ne pat vēl trakāk. Nav nekādi restarti vajadzīgi, ne disku defragmentēšanas, ne antivīrusi. Un ko es nesen atklāju, manā īpašumā esošs pirms vairākiem gadiem iegādāts datora TV dekoders uz Windows vairs nav uzstādāms, bet uz Linux iet.
Viens iemesls, kura dēļ iesaku neņemt Linux - ja jums interesē komerciālās spēles. Un otrs, ja jums darbavieta spiež lietot kādu specifisku programmatūru, kas nav darbināma uz Linux.

Galu galā pamēģini pats, pirms instalē, novelc Ubuntu LiveCD: http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Liec Windows 7. Mazāk problēmu būs.

A Linux mājas vajadzībām parastam datorlietotājam ir nāve. Nop*sīsies ar to Linux tā, ka maz neliksies. Savietojamība ar Windows failiem, softa trūkums, pislis ar proprietary licences, kur nu vēl konfigurēšana ar teksta redaktoru palīdzību utt. Bet nu labi, te jau atkal katram sava taisnībā. Karoč, ja tev no pirkuma ir Linux, tad pasēdi un pats sapratīsi, vai tev ar viņu ir labi, vai nē. Bet ņem vērā to, ka citi ar tādu Linux skolu nebeigtu, a man — darba nebūtu.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Piebildīšu, ka esmu lietojis ap 30-35 dažādiem Linux distributīviem, bet tīri mājas lietošanai vienmēr kaut kas ir trūcis, nerunājot jau par darba vajadzībām.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Izsaku līdzjūtību ar tavu neveiksmīgo pieredzi. Diemžēl nespēju izprast visu ko uzskaitīji, jo nekas (izņemot darbu, bet darbu mājās nenesu) no tā nav man gadījies. Faktiski jābrīnās. Ja tu 10 gadus atpakaļ to teiktu, tad vēl daudz maz varētu piekrist.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu jā, tā nu man, diemžēl, gadījies ir. :)

-c-f-b-, pirms 13 gadiem :

nu tagad iejaukšos - for Linux softs pieejams ne sliktāk, kā win7, pat Adobe Photoshop CS5...oponēšu Uldim - antivīrusi Līnim TAGAD VAJADZĪGI, un TIE ir pieejami (Uldi, smaržo pēc stagnācijas, Tev pašam tā neliekas? Esi iestidzis dogmu purvā.) Koroč, Linux Red Cat versija liekas optimālā, links ir. Uzinstalēto OS met ārā, un liec normālu līni. Kā likums, pēdējā laikā vispār nevar saprast, kas par OS stāv uz noutiem. Bez žēlastības mest ārā, un pārinstalēties.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Linux
Kamēr tev nav specifiskas prasības, tikmēr izmanto kas ir, kā tev kaut kas būs specifisks, tad jau pats uzreiz jutīsi, ka jāmeklē kaut kas cits.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.