Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1957 skatījumi

Legāla programmatūra uzņēmumā?

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Zināms, ka uzņēmumos lietot nelicencētu programmatūru nav ieteicams, par cik var ierasties pārbaude no konkrētām iestādēm. Jautājums, vai var likt uzinstalēt legālu programmatūru (windows, word) datoru servisā, lai gan viņi nedod līdz licences atslēgu (uzlīmi) un pieprasīt apstiprinājumu uz servisa veidlapas, lai gadījumos, kad ierodas pārbaude, varētu uzrādīt ka programmatūra ir autentiska-legāla? Vai ar to pietiks?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Pārej uz bezmaksas programmatūru un sirds būs mierīga.
Licencēšana ir sarežģīta lieta, bet pāris pamatlietas. Pērkot jaunu datoru ar to kopā var iegādāties OEM programmatūras versijas, kas ir lētākas un kurām viens no legalitātes apstiprinājumiem ir uzlīme uz konkrētā datora korpusa. Otrs variants ir Retail versija, kas būs krietni dārgāka, bet var iegādāties jebkurā brīdī, šajā gadījumā viens no legalitātes apstirpinājumiem būs kastīte, diski un sertifikāts. Viens no rakstu tāpēc, ka legalitātes apstiprināšanai prasa arī pirkuma dokumentus - pavadazīmes. Bet ar kaut kādiem servisa papīriem cauri netiksi ne vienā ne otrā gadījumā.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Ir arī firmas, kas nodrošinās jūsu uzņēmumam programmatūras licenču uzskaiti, legālo rāmju ievērošanu, paplašināšanu. Parasti gan tas iet roku rokā ar visas programmatūras uzturēšanu un servisu, kas mazam uzņēmumam reti būtu nepieciešams. It sevišķi, ja tev programmatūra uzskaitāma uz abu roku pirkstiem. Bet lieliem uzņēmumiem gan tas ir izdevīgi.

Pilnīgi piekrītu bezmaksas programmatūras izmantošanai. Ja nav specifiskas vajadzības, bet tikai parastās ofisa lietas, tad pat muļķīgi nepāriet.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Pietiks, ja tas būs pareizi noformēts.

Uzņēmumam ir jābūt dokumentācijai, kurā norādīts, ka par programmatūru samaksāts.

VLK gadījumā vispār nav ne uzlīmju, ne kastīšu, ne disku.

pirms 13 gadiem  

Niks, pirms 13 gadiem :

"lai gan viņi nedod līdz licences atslēgu" gan ir visai dīvaini un muļķīgi - tā ir tikai ciparu un burtu virkne.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.