Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Anna Buša

+404

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3509 skatījumi

FreeDOS

Datori un internets » Programmnodrošinājums

Man ir iespēja iegādāties portatīvo datoru ar FreeDOS. Ko tas nozīmē? Tam ir kāda nozīme? Vai tas traucētu spēlēt sims 3? Vai arī iegādāties Wordu, Exel, u.t.t. Jo man kā skolniecei un topošam studentam šīs programmas būs nepieciešamas. Tātad īsumā kas tas par zvēru ir, tā plusi, mīnusi. Jau iepriekš paldies par atbildi :)

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Pāvels

+18781

 
FreeDos operētājsistēma neļaus lietot Wordu, Excel, spēlet Sims vai darīt jebko, izņemot skatīšanos uz šo http://www.unet.univie.ac.at/~a0503736/php/drdoswiki/uploads/Main/DIR25.png un iespēju lietot šīs http://www.linfo.org/freedos_commands.html

Labāk iegādājies datoru ar Windows 7 operētājsistēmu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Konkrēti uz FreeDOS tu nevarēsi paspēlēt Sims, lietot Word un Excel, un tādā garā. Nu praktiski tu to datoru nevarēsi lietot gandrīz nekam. Bet tas nenozīmē, ka viņu nevar pirkt. Ja viņš tev patīk un cena apmierina, tad ņem tik ciet un pēc tam vai nu iedod kādam pazīstamam vai vienkārši aiznes uz servisu, lai tev uzinstalē Windows. Tad varēsi spēlēt Sims un darīt visu pārējo. Šāds pakalpojums parasti maksā no 10 līdz 25 Ls.

pirms 12 gadiem  

Anna Buša, pirms 12 gadiem :

Tātad es to drīkstu pirkt un nomainīt sistēmu, tad arī viss būs kārtībā? Kāpēc viņi vispār tādu liek? Es esmu noskatījusi samsung portatīvo datoru. To tiešām var tik viegli nomainīt? Piemēram ja es pērku RDelectronics tur uz vietas man nomainīt nevar?

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Tieši tā, vari nopirkt un nomainīt. Viņi liek iekšā FreeDOS, jo tā ir bezmaksas sistēma, taču Windows ir maksas. Protams, tu vari pirkt datoru, kurā jau uzreiz iekšā ir Windows, taču kopumā tas būs dārgāk, nekā nopirkt datoru ar FreeDOS un aiznest uz servisu.

Jā, to tiešām ir viegli nomainīt. Jebkurš vidusmēra datoriķis to var izdarīt.

Nē, uz vietas veikalā to izdarīt nevar. Viņi ar to nenodarbojas un tā vispār nav viņu darīšana. :) Nu un vēl pāris citi iemesli...

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ingars Neija

+7257

 
FreeDOS ir operētājsistēma, kas ir pilnībā savietojama ar MS-DOS lietojumprogrammām un draiveriem. FreeDOS ir brīva un atvērtā pirmkoda operētājsistēma. Viens no projekta mērķiem bija izveidot avērtā pirmkoda interperetatoru, kas aizstātu MS-DOS interperetatoru commmand.com. Projekts tika aizsākts 1994. gadā (pēc Microsoft paziņojuma pārstāt atbalstīt MS-DOS).

Paši izstrādātāji min trīs mērķus, kādiem var izmantot FreeDOS sistēmu[2]:

Lai spēlētu DOS datorspēles;
Lai strādātu ar programmatūru, kas atbalsta tikai DOS vidi;
Izmantotu to iegultajās sistemās.

Vairāki datoru ražotāji izmanto FreeDOS kā noklusējuma operētājsistēmu jaunos datoros. FreeDOS tiek instalēts Dell n-sērijas klēpjdatoros, arī HP datoros [3] un citu firmu ražojumos.

http://www.freedos.org/cgi-bin/lsm.cgi?mode=dir&dir=util
http://www.freedos.org/freedos/about/
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12546_na/12546_na.HTML#Standard%20Features%20and%20Configurable%20Components

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

labak ar windows 10 home vai pro versiju un freedos apzime to ka dators adbalsta visas operetajsistemas tas ir ta piemeram gribu windows 95 un ierakstu diska windows 95 un uzinstaleju un iet viss

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dons Bonza

+64

 
FreeDOS ir tikai, lai palaistu datoru. Neko citu tajā darīt nevar. Pirms varēsi instalēt Word, Excel un pārējās programmas, jāinstalē Windows OS. No pieredzes teikšu, ka labāk uz šāda datora likt Windows 7. Tam gan ir savi + un -. Pie + varu minēt intelektu (kļūdas gadījumā tas automātiski meklē problēmu un novērš to), nav jāpārinstalē, lai mainītu displeja valodu (tā pieejama no Windows atjauninājumiem).

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

freedos nozīmē ka dators būs tukšs- bez operētājsistēmas

pirms 12 gadiem  

Anna Buša, pirms 12 gadiem :

Nepiekrītu, skatoties uz citiem komentāriem iznāk ka tā nav.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.