Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aija Dobroviča

+15270

 
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 3375 skatījumi

Mobilais GPS

Sadzīves tehnika un elektronika » Telefoni un mobilie telefoni

Apstāstiet man stulbai sievietei tādu lietu. Iegādāju mobilo telefonu, kurā iekšā ir gps navigācija. Līdzi nāca kaudze ar instrukcijām, ka tā ir jaunā bezmaksas navigācija - lieto un priecājies u.t.t. Nu Pāris reizes biju to karti ieslēgusi, lai papriecātos un sestdien, kad braucu pa Rīgu ielsēdzu. Kopumā kādu stundu esmu to palietojusi. Šodien atveru mansLMT.lv un ierqaugu, ka par šito prieku ma jāmaksā tagad 19 Ls ar kapeikām. Gandrīz novēlos no krēsla. Priekš kam man telefonā kartes, ja pat stundu tās lietojot sanāk 20 Ls. Tas tak ir par traku!!!!
Tas tiešām tā ir vai es kaut ko nepareizi slēdzu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Krist

+1635

 
Visas šitās mobilās aplikācijas patērē tiešām daudz datu. Tāpec daži operatori ieviesuši speciālus tarifu plānus tiem, kas daudz lieto mobilo internetu un dažādus pakalpojumus ar datu pārraidi.
Par LMT nemāku teikt, bet zinu, ka Tele2 un Bite ir ļoti pieņemami tarifu plāni, noteikti nebūs liels rēķins.
Lietojot GPS telefonā, jāseko līdzi patērētajam datu apjomam.
Ja nevēlaties lielu rēķinu, noteikti nevajag ne GPS, ne citus interneta pakalpojumus caur telefonu izmantot, atrodoties ārzemēs. 1 MB tad var izmaksāt pat 5 Ls. Liels rēķins garantēts.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Ja iet runa par Nokia OVI Maps, tad tam ir divas opcijas: Iedzīt visu karti telefonā caur PC, vai arī - caur mobīlo tīklu. Spriežot pēc cipara, izvēlējies otro variantu...

pirms 13 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Laikam gan! Jo PC man mājās bija noklājies un ielādēju caur telefonu, bet tagad ja man tā karte jau ir ielādēta,tad tagad kad ieslēgšu to navigatoru, tad tāds cipars man vairs nebūs? Vai tā pat dabūšu maksāt?

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Nedomāju, ka ir visa. Vēl par mazu tas cipars, ja pareizi atceros izmēru... Ieteiktu tomēr ASAP ielādēt pilnu karti caur PC. Starp citu, varbūt laiks pieslēgt datu plāna abonementu? LMT lapā norādīts pakalpojums Internets telefonā 3, kas maksā 3 latus mēnesī un kuram pārsniedzot apjomu tiek nevis aprēķināta papildu maksa, bet ierobežots interneta ātrums telefonā. Tas 100% nodrošinātu pret šādiem pārsteigumiem!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kurmjupilis

+10

 
Nu, lielāks apjoms. Lejuplādēt visu Rīgas karti...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kurmjupilis

+10

 
Tev jāmaksā par datu pārraidi (internetu).

pirms 13 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Es to saprotu, bet kapēc tāda summa?! Kad vienkārši telefonā lasīju ziņas, tad man labi ja 3 Ls pa mēnesi sanāca, bet tagad stundas laikā 19 Ls. Tas tak ir par traku.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Tāpēc, ka karte sastāv no attēliem. Attēli aizņem krietni vairāk par ziņām, kas ir teksta veidā.

Ja runa ir par Nokia 5230, tad es arī biju tādu paņēmis. GPS parāda to punktu, kur tu atrodies un, virzoties, viņš, protams, virzās līdzi, bet līdz ko es gribēju, lai viņš man parāda maršrutu uz kaut kādu konkrētu adresi, viņš man piedāvāja iegādāties licenzi, kas maksā naudu. Tā kā, cik noprotu, tas viss ir tikai mārketinga triks un nekādas *pilnvērtīgas* navigācijas uz haļavu tur nav.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.