Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Toms

+5644

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2302 skatījumi

Izgriezt vītni

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Problēma tāda ka sūknim nolūza relejs bet vecā skrūve palika caurumā. Vēlētos zināt kā es viņu varu dabūt ārā tā lai nekas neoaliek iekšā sūknī

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Vislabākā bija sarkanā bremzene,ko izmantoja Padomju laika vāģos.Ja drīkst metināt,tad var arī piemetināt,ja nekas nepalīdz.Ir tā,ja alumīnija korpuss,tad ir pagrūti,ļoti precīzi ir jāurbj.Nezinu situāciju,bet varbūt vari ieurbt un iegriezt vītni blakus.

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Nezinu Toma tehniskās iespējas un prasmi,bet darbiņš ir ļoti precīzs,ja grib izdarīt tā ,ka neko nesabojā.
Interesanti par kāda diametra skrūvi iet runa?Varbūt var "pāriet" uz vienu izmēru lielāku.Tad nebūtu tik ļoti jācenšās nesabojāt esošo vītni,bet centrā jāieurbj tā vai tā ;)
Vienīgā problēma - neiebirdināt skaidiņas kompresorā.Tādēļ vaicāju vai nevar to agregātu izjaukt,lai var brīvi strādāt ,tad iztīrīt un salikt par jaunu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Šim nolūkam ir speciāli "korķa viļķi" ar slaidu krtiso vītni.Ieurbj nolūsušajā skrūvē pa vidu atbilstiošu,mazāku caurumu un ar to "korķa viļķi " izgriež ārā.No pieredzes gan jāsaka ,ka ,ja skrūve nolūzusin ,tā ir vai nu stipri ierūsējusi ,vai korpuss ,kurā tā ieskrūvēta ir no alumīnija un mitruma iespaidā veidojās sāļi,kas skrūvi burtiski "ielīmē" vītnē.Ja tuvumā nav plastmasas detaļu,var mēģināt pirms citām darbībām vietu ap skrūvi karsēt un aplejot ar ūdeni strauji atdzesēt.Var uz nolauztās skrūves atstāt uz nakti vai vairākām dienām dīzeļdegvielā samērcētu lupatiņu.Dīzeļdegviela ļoti labi iesūcās spraugās.Ir arī dažādi aerosolos pildīti sķidrumi ierūsējušu skrūvju atmiekšķēšanai / WD 40 un citi .Man labāk patīk tie ,kas ar molibdena piejaukumu /.Var arī skrūvi pamazām izurbt un pārtīrīt vītni ar atbilstošu vītņu urbi,bet tad būs grūti izvairīties no skaidiņu nokļušanas iekšpusē.Vai tad tik grūti to verķi izjaukt?

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Lai relejs turētos klāt pie korpusa, it kā nekādai īpašai stiprībai nav jābūt.
Nezinu konstrukciju: bet varbūt pietiek, ja releju kārtīgi pielīmē? Parasti stiprina ar 2 skrūvēm, ja 1 vesela, tad ar to + pielīmēt vajadzētu pietikt.
Vai piestiprini ar kādu skavu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pamēģini vienkārši ar līmi pielīmēt skrūves galiņu moš pielips un tad varēs izskrūvēt visu skrūvi ārā un moš pat nebūs jauna jāpērk.

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Ja skrūve nolūza ,skrūvējot ārā , ne viena līme tur nederēs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.