Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1443 skatījumi

Ka pareizi jauzstada FM radio YAGI antena vertikalaja polarizacija?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Tatad, ka tas pareizi jadara lai antenas masts starp elementiem netraucetu signala uztversanu? Antenas bus dipola antena, tris elementu un piecu elementu YAGI FM antenas. Horizontalaja polarizacija viss notiek, bet vertikalaja ir problema ar mastu starp elementiem. Kabeli ari nevar ta no dipola uzreiz laist gar mastu leja, jo tad tas ari ir starp elementiem un trauce uztversanu. Ludzu palidziet ar padomu. Paldies :)

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Apskaties uz telefona vertikālajām antēnām. Viņa izvietota priekšā mastam. Vari arī sāņus ar papildus kronšteinu.

pirms 10 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Man radās iespaids ,ka DAFUQ plāno to antēnu grozīt no horizontāla uz vertikālu...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
No apraksta vien ir grūti ko ietekt un es arī neesmu nekāds speciālists šājā jautājumā:(
Es šādās situācijās meklēju atbildi Youtube.Varbūt neizdodas atrast tiešu atbildi ,bet "starp rindiņām" var sameklēt daudz noderīga un uzvedinoša uz pareizu risinājumu.Lai veicās meklējumos.
http://www.youtube.com/results?search_query=yagi%20antenna%20montge&sm=12

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Cik zinu nav vienota risinājuma un zudumi būs vienmēr. Ja nevar 45 grādos vai apvienojot H un V, tad mēģinot kamēr sanāk labāk, jo signāla polarizācija var būt mainīta pa ceļam dēļ reljefa, ēkām utt.

pirms 10 gadiem  

Ričards <<DAFUQ>>, pirms 10 gadiem :

Var jau ari 45° likt to antenu, tikai vai tad uz abam polarizacijam nebus sliktaka uztversana, ka divas atseviskas antenas H un V polarizacijas.
Interneta jau pilns ar info par to visu, tikai internets ir liela "miskaste" un pilns ar maldinosu un nepatiesu info. Lidz ar to ne visam var ticet ko kads ir uzrakstijis. Iesakiet ludzu kadu profesionalu web lapu, kur ir preciza un patiesa info un tehniskie parametri.
Vel jau doma ir piecu elementu YAGI FM antenu taisit ar ceturtdalvilna garuma elementiem. Tagad tik rodas saubas vai tad antenas efektivitate nenazinasies butiski. Toties tadu antenu vieglak uztaisit un nostiprinat masta. Ne antenu negrozisu abas polarizacijas.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tad tev jāstudē radioamatieru lapas, forumi. Es mēģinātu apvienot vienā galā H, otrā V. Kas būs efektīvāks nepateikšu. Varbūt derīgs avots: http://www.hamuniverse.com/yagibasics.html

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.