Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andis Osis

+8010

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1854 skatījumi

Vai tā varētu būt taisnība,ka plazmas tv izstarojot kaut kādu ,,īpašu starojumu,kas esot nelebvēligs veselībai?

Sadzīves tehnika un elektronika » Televizori

Tādu dzirdēju runām,var tām runām ticēt vai nē.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 7

    balsis

JanKa

+80131

 
Gandrīz visas elektroniskās ierīces izstaro elektromanētiskos viļņus, TV lielā daudzumā izstaro "stulbuma" viļņus. Ja gribi drošs skatoties plazmas TV, tad tas jādara ar binokli sēžot svina mucā vismaz 500m attālumā, neaizmirstot uzlīmēt arī UV filtru uz ekrāna.
Bet vairākas ierīces par kurām tu nemaz neaizdomājies var izrādīties daudz kaitīgākas,sākot r vienkāršu mobila tālruņa lādētāju. Elektronmagnētiskie viļņi ir it visur, vai tu esi gatavs doties dzīvot uz Sibīrijas mežiem vai Āfrikas dzungļiem un atteikties no visiem civilizācijas labumiem, lai pasargātu sevi no kaitīgajiem viļņiem?
TV lielākais kaitīgums smadzenēm ir bezsaturs, ķermenim - mazkustīga blenšana tajā caurām dienām.

pirms 12 gadiem  

JanKa, pirms 12 gadiem :

Starp citu, lielākais vidējais dzīves vecums(~80) ir Japāna, kuras cilvēkiem gan atombumbas uzmeta, gan jaunākās tehnoloģijas viņi lietoja, kad pārējie par to vēl tikai lasīja fantastikas romānos. Toties Āfrikas valstīs, kur pat elektrība nav cilvēki mirst nedaudz pārsniedzot 40 gadu vecumu. Tā kā bēgot no kaitīgajiem vilņiem, nāksies vien aizbēgt arī no veselības aprūpes un iegūt lielu iespēju nomirt daudz jaunākam.

Kaspars Ročāns, pirms 12 gadiem :

Par piebildi +++ :)

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Labāk domāt par pārtiku ko mēs ēdam!!!

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

vai japāņu ilgdzīvotāji ir pilsētnieki?

JanKa, pirms 12 gadiem :

-runa par vidējo radītāju ne maksimālajām vērtībām
-Japānā 50% iedzīvotāji apdzīvo 2% zemes
-Japānā ~80% dzīvo pilsētās

500

Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
Nu jā, izstaro. Labāk palika? :)
Visas ierīces izstaro kautkādas frekvences tos pašus elektromagnētiskos viļņus. Tieši plazmas TV varētu izstarot diezgan plaša spektra elektromagnētisko "troksni". Vai part to ir vērts satraukties - diez vai. Mēs dzījam tātā elektromag. starojumu pasaulē, ka no visa mēs nevaram tikt vaļā un par katru atsevišķi uztraukties ir taspats, kas uztraukties par pilienu jūrā.
Tieši par TV jāsaka ka plazma jau ir "miruisi" ir labākas, skatāmākas. mazāk elektrību rijošas un varbūt arī "mazāk kaitīgākas" tehnoloģijas lieliem ekrāniem. Taka plazmu es tagad gan nepirktu, bet ne jau tāpēc, ka baidītos, ka man mati noies :)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Mūsdienās visa dzīve paiet elektromagnētiskajos laukos un arī brīvā dabā nekur nespruksi pat dziļajā Sibīrijā, jo elektromagnētiskie starojumi sastopami arī augu, dzīvnieku pasaulē. Ikviens augs, ikviens dzīvnieks (arī cilvēks), ikviena ierīce, ko darbina mehāniski (ar fizisku spēku) vai ar elektrību, rada ap sevi noteiktu lauku, kas ietekmē ikvienu no mums.
Par šiem televizoriem esmu dzirdējusi, bet šodien jau daudz ko no tā, ko mums cenšas ieborēt, nākotnē var apstrīdēt un pierādīt kā nepatiesību. Bija laiki, kad visi pirka mob. tel. piestiprināmas lietiņas, kas nomācot kaitīgo elektromagnētisko starojumu, kas savukārt izraisot smadzeņu vēzi (normāls cilvēks saprata, ka tas ir tikai blefs). Šodien zinātnieki tomēr saka, ka viņuprāt vēzi mobilie telefoni tomēr diez vai izraisa.
Morāle ir tāda, ka katrs pats izvēlas kam ticēt un kāpēc to darīt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Krista

+150

 
Tak pat telefons ir kaitīgs, tad kur nu vēl runa iet par televizoru..

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Ja pieņem, ka stiprāks starojums ir kaitīgāks, der ievērot distanci no ekrāna. Ir starojums arī Sibīrijā, bet stipruma ziņā to nevar salīdzināt ar fonu tramvajā vai ausī pie mobiļņika.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.