Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1710 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas jau tiek darīts šobrīd, ĢMO izmanto pārtikas un rūpniecības produktu ražošanā, biotehnoloģijā un medicīnā, ātru un lētu medikamentu ražošanā, piemēram, peptīdhormonu, enzīmu, metabolītu, pārtikas piedevu, utt., ģenētiski modiciētajos augos - rapsī, kukurūzā, sojā, kokvilnā. Jau šobrīd lielveikalos ir nopērkami daudz ģenētiski modificēti produkti, kas ir daudz lētāki, latvieši ir īpaši ieceinījuši ģenētiski modificētu kukurūzas eļļu, jo šī eļļa ir krietni lētāka un dārgākās eļļas cilvēkiem vienkārši nav pa kabatai. Līdz ar pasaules pārapdzīvotību un cilvēku skaitu turpmāku pieaugumu, ĢMO tiks izmantoti aizvien plašāk, lai pabarotu cilvēkus, nodrošinot viņiem lētākas vakcīnas, utt. ASV 43% no apsētajām platībām ir ĢM augu sējumi.

pirms 12 gadiem  

Marita Mari, pirms 12 gadiem :

bet vai zināt kādas sekas ir pēc tam uz veselību,tie kas pērk šos produktus nemaz nelasa no kā ir ražots, ģenētiski modificētie produkti mūsu organismam ir viss lielākā inde kāda var būt.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tie ir tikai mīti un nepierādīti fakti, mobilid telefoni arī it kā atstāj ietekmi uz veselību, smadzeņu darbību, utt., taču mēs tos lietojam katru dienu, ieskaitot mazus bērnus, jā, mēs varam atteikties no mobilā tālruņa, taču elektromagnētiskais lauks ir mums visapkārt, un ģenētiskimodificēto produktu draudi veselībai ir tikai zaļo izdomājums, un iespējamā ietekme uz veselību ir tikai varbūtēja. Izvēle ir mūsu pašu rokās, tas ka zeme ir pārapdzīvota un Āfriku un citas jaunattīstības valsts

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

valstis nevar pabarot neizmantojot ģenētiski modificētus produktus, kuru ražīgums ir daudz augstāks un, kuri aug ātrāk, ļaujot novākt vairākas ražas arī ir fakts. Domāju, ka daudz lielāks kaitējums mūsu organismam tiek nodarīts no dažādu no pesticīdu un citiem augļu un dārzeņu apstrādes veidiem, tos nenomazgājot pienācīgā veidā nekā no ĢMO pārtikā. ASV ĢMO tiek izmantoti jau no 70. gadiem, kā redzams visi ir dzīvi un mirstības līmenis ir tāds pats kā visās citās augsti attīstītās valstīs.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Bieži vien ĢMO pretinieki piesauc ASV iedzīvotāju lieko svaru kā uzskatāmu piemēru nodarītajam kaitējumam, taču tam ir pavisam citi iemesli, kas ir saistīti ar fast food popularitāti un amerikāņu ēšanas paradumiem nevis ar pārtikā lietoto pārtiku. Pasaulē ir tik daudz dažādu kaitīgu vielu, starojumu, utt. ar ko mēs saskaramies katru dienu, taču to ietekme uz mūsu organismu ir nenozīmīga un lai nodarītu kādu pamanāmu kaitējumu mums būtu jādzīvo vismaz 200 gadi, kas nav iespējams.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Jautājums nav par GMO dārzeņiem, lauksaimniecības tirgus kropļošanu, svešajiem gēniem biosfērā un pesticīdu briesmām - tas viss gan ir diezgan saistīts.

Zane jautā par Mikroorganismiem un Nākotni.
Tradicionāli mikroorganismus izmanto raudzēšanai, skābēšanai (pārtikā - maize, siers, kefīrs, alkohols, etiķis, utt.). Daudzas no mikroorgsnismiem iegūtās vielas tiek lietotas specifiski - kā bioloģiski aktīvas vielas, medikamenti, un tās tiek rūpīgi attīrītas un to patēriņš ir mazs, bet dārgs. Par to neviens īpaši neuztraucas, un šeit "rekombinanti organismi" vai baktērijas ar sintētiski izmainītiem gēniem plaši tiek lietoti jau gadus 30.
Nākotnē tiks iegūti efektīvāki vajadzīgo vielu ražotāji. Pagaidām koksni u.c. celulozi neizdodas efektīvi pārvērst spirtā vai citās degvielās, steidzīgi jāatrod labs "plastmasu ēdājs".

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.