Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Maija Ljitra

+3

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 5957 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://bazneica.lv/lat/box/downloads/OBVOZNHFIFBGZCQ.htm
"Pompejs panāca, ka Romas senāts Cēzaram atņēma tiesības komandēt karaspēku. Cēzars, šo pavēli noraidot, 49.g. pirms Kr. ar sev pakļauto armiju šķērsoja Rubikonas upi, kas bija robeža starp viņa pārvaldīto provinci un Itāliju (tagad tā ir Uso upe, kura ietek Adrijas jūrā ziemeļos no Rimini pilsētas. Teiciens “pāriet Rubikonu” šodien nozīmē uzsākt kaut ko ļoti svarīgu un riskantu). Cēzars labi saprata, ka, šādi rīkojoties, viņam ir tikai divas iespējas, vai nu visu zaudēt vai arī visu iegūt. Viņa uzbrukums bija tik negaidīts, ka 60 dienu laikā viņš jau bija noteicējs visā Itālijā."

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"Gordijs (gr. Godios) bija leģendārais Frīģijas dibinātājs, zemnieku ievēlēts par valdnieku, pirmais cilvēks, kas braucis ratos, uzcēlis Frīģijas galvaspilsētu. Ar viņa vārdu saistās sarežģīta mezgla nosaukums. Ar šo mezglu Gordijs, kas nekaunējās neviena zemnieku darba, piesēja zirga sakas ratu dīselei.
Pēdējais Gordija mezgla paraugs tika glabāts Gordijas pilsētas Pērkona templī. Tempļa orākuls paredzēja, ka mezgla atsējējs valdīšot pār visu pasauli. Taču tāda cilvēka nebija, kas šo mezglu spētu atraisīt. Vienīgi Maķedonijas Aleksandrs to mēģinājis darīt, bet, nevarēdams atraisīt, pārcirtis ar zobenu, no kā radies pazīstamais teiciens par Gordija mezgla pārciršanu, kas ieguva nozīmi pieņemt negaidītu un drosmīgu lēmumu kāda sarežģīta uzdevuma veikšanai"
http://www.iveta.lv/gramata/HTML/Ps_186.htm

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.