Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 11

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 7340 skatījumi

Kādi dokumenti JĀPĀRTULKO pie notāra braucot strādāt un mācīties uz GBR ?

Izglītība » Studējot ārzemēs

Vieni saka, ka neko nevajag, jo LV papīri nekam neder, citi saka, ka der, vēl daži, ka ar papīru uzreiz ir lielāka alga...
tas, ka vajag izglītības dokumentu, tas ir skaidrs, bet ko vēl vajag???
Kā piem. ir ar nodokļu grāmatiņu???

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Esmu zvērināta tulkotāja un esmu tulkojusi ļoti daudz dokumentus cilvēkiem, kas brauc mācīties/strādāt/dzīvot uz ārzemēm.
Parasti tulko šādus dokumentus (protams, ne jau visiem visus):
dzimšanas apliecība
laulību apliecība
dzīvesvietas izziņa
skolas atestāts/augstskolas diploms ar vai bez sekmju izraksta
atkarībā no specialitātes arī dažādi sertifikāti, piemēram, medmāsām vai ārstiem
CV
darba devēju rekomendācijas
darbavietas izziņa par vidējo izpeļņu
Vispār visiem tulkojumiem ir jābūt notāra apliecinājumam, lai tiem būtu juridisks spēks. Ir gan iestādes, kas pieņem bez notāra apliecinājuma, bet viņiem ir pilnas tiesības tādus dokumentus nepieņemt.

Ja jau ir zināma darba vieta vai skola/augstskola ārzemēs, ieteicams iepriekš noskaidrot, kādi dokumenti ir nepieciešami.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Linda Boša

+80

 
Mācīties varbūt tagad var braukt uz UK, bet nupat nesen tika pieņemts likums tur, ka, ja nav pirms tam strādāts tur, tad darba atļaujas iebraucējiem vairs nekārtos un neizsniegs. Un nelegāli strādāt arī būs grūti, kur atrast... Tā kā tie, kas agrāk nav strādājuši UK, var uz to pusi nemaz necerēt doties!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

T. L.

+2450

 
Vari Latvija iznemt izzinu anglu valoda,ka neesi ieprieks sodits LR,skolas vai augstskolas diploms,CV,pabeigtie kursi,rekomendacijas(atsauksmes par tevi)-viss iztulkots anglu valoda.Par skadi tas nenaks.Parejais jau bus atkarigs no tevis,ko gribesi pats sasniegt.Vienkarsi stradasanai,tad nevajag neko,jo ka legalam stradniekam,tev bus jaregistrejas Home Office,japiesakas socialajos un jasanem Insurance number un pec 12 menesiem uzturesanas UK varesi pieteikties par rezidentu,ja pats velesies.

pirms 14 gadiem  

T. L., pirms 14 gadiem :

P.S.Noteriali apstiprinat vajadzetu tikai skolas diplomu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Nevajag nevienam te tavu nodoklu gramatinu, jo te tev bus jaregistrejas vinu nodoklu sistema piesakot HMR un National Insurance Number.
Izglitibas dokumentu vari partulkot, jo tas var noderet. Algu gan lielaku par to ipasi var neceret dabut, ja nu vienigi paveicas ar sakarigas darba vietas atrasanu, bet tur tapat tikai par dokumentu nepiemaksas.
Vari iztulkot, ja ir kadi sertifikati ieguti apmacibas.
Vairak te neko tadu nevajag.

pirms 14 gadiem  

A.R., pirms 14 gadiem :

Jautājums bija ne tikai par strādāšanu!!!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Linda Boša

+80

 
Mācīties varbūt tagad var braukt uz UK, bet nupat nesen tika pieņemts likums tur, ka, ja nav pirms tam strādāts tur, tad darba atļaujas iebraucējiem vairs nekārtos un neizsniegs. Un nelegāli strādāt arī būs grūti, kur atrast... Tā kā tie, kas agrāk nav strādājuši UK, var uz to pusi nemaz necerēt doties!!!

pirms 14 gadiem  

Baiba Lūžniece, pirms 14 gadiem :

Vari pateikt, kur to oficiāli var atrast? Mēģināju direct.gov nebija... Gribētu tuvāk uzzināt par to atļauju neizsniegšanu :)

T. L., pirms 14 gadiem :

Tiesam,butu labi,ja varetu pateikt avotu,no kura ir nemta tada informacija.Vismaz Home Office majaslapa nekadu izmainu nav. Prieks parliecibas var apskatit so:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/wrs/

Helga Reide, pirms 14 gadiem :

Mīļā Linda, kādas darba atļaujas?Jau labu laiku esam EU dalībvalsts un jau labu laiku nekādu darba atļauju uz UK nav. Dažreiz tiešām sanāk dusmas, kā latvietis latvieti čakarē - nebrauciet, te darba nav, atļaujas nedod, te nekā nav. Kā tad! Es esmu UK un redzu reālo situāciju - latvieši baidās, ka tik "mīļie brālīši" nesaskrien un manu darba vietu neaizņem, tāpēc arī raksta visādus sviestus. Reāli darbs ir un nekādas atļaujas nav vajadzīgas - galvenais ir nebaidīties un braukt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dodoties strādāt uz ārzemēm jābūt līdzi ir notariāli apliecinātu izglītības dokumentu tulkojumiem, notariāli apliecinātam Pilsonības un Migrācijas lietu pārvaldes izziņas tulkojumam par Iedzīvotāju reģistrā iekļautajām ziņām par personu, notariāli apliecinātam laulības apliecības tulkojumam, ja personai ir mainījies uzvārds apprecoties un tas atšķiras no uzvārda, kas ir redzams izglītības dokumentos. Dažkārt tiek notarāli apliecinātas arī rekomendācijas vēstules, taču dokumentu tulkojumi ar notāra apliecinājumu ir dārgi un daudz lētāk izmaksās rekomendācijas vēstules pārtulkošana mērķa valodā un lūgums darba devējam izsniegt šo rekomendāciju vēlamajā valodā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vēl nevajag piemirst tādu sīkumu, ka visi tulkotie un notariāli apliecinātie dokumenti jānes uz Ārlietu ministriju legalizēt ar Apostille, tā kā UK ietilpst Hāgas konvencijā.
Te links, ja nepieciešams:
http://www.am.gov.lv/lv/KonsularaInformacija/legalizacija/

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Studentu-Nakotne Limited - Par Gaishaaku Naakotni!

Tikai Studentu Nakotne LTD Piedaavaa Unikaalu iespeeju apvienot darbu ar maaciibaam Lielbritaanijaa!!!

Katru gadu pieaug to cilvēku skaits, kuri vēlas mācīties ārzemēs vai aizsūtīt savus bērnus mācīties uz citu valsti. Bet ne visi zin, kā to praktiski izdarīt. Tadel Studentu Nakotne piedaavaa Izgliitibas iespeejas visaa Lielbritaanijaa.

Mees piedaavaajam kvalitatiivu izgliitiibu jebkuraa no 156 Lielbritanijas Universitaateem, Viduskolaam un Pamatskolaam. Piedaavaajam plasha veida izglitibas iespejas saakot no valodu kursusiem liidz Bakalura un Magistra graadam/diplomam.

Studeet Lielritaanjaa var jebkursh neatkariigi no vecuma un valodas zinaashanaam. Mees piemekleesim kursu tieshi juus veelmeem un prasmeem atbilstoshu. Esam paliidzeejushi neskaitaamiem studentiem iistenot sapnnjus kaa arii paliidzeesim iistenot Tavejos! Tu vari kluut par ko vien veelies!Saaakot no Maksliniekiem liidz Indzzinieliem un Arstiem.
Piedaavaajam:

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Skola/Universitate/Darbs/UK

Piedavaja m plasha spektra izglitibas ispejas Anglija jebkuram vecumam. Sakot no pamatizglitibas berniem lidz Augstakajai izglitibai pieaugushajiem/studentiem. Ir iespeja maciities un straadaat.
Sniedzam palidziibu ar visu veidu formalitashu nokartoshanu lai iekllutu pamatskolaa/koledzzaa/universitaatee. Piedavajam kientiem pajumti un transportu. Ja klients veelaas varam piedaavaat maju (gimenej) vai istabu tiem kas veelas ieekonomeet.
Berniem - piedaavajam maciibas pamatskolaa. Ir iespeja nokartot berna pabalstu un bezmaksas transportu uz skolu
studentiem - macibas koledzzaa vas buut no 1-3 gadien atkariibaa no angluvalodas zinaashanaam - ieprieksheja izglitiba nav nepiecieshama! Tiek izsniegta arii stipendija £ 120 menesii un piedaavajam arii darba iespeejas straadaat pec lekcijaam. Koledzaa var studeet studenti no 19 - 99 gadu vecumam.Anglluvalodas zinashanas buutu velamas bet ja nav tad buss jastudee 3 gadi, ja ir tad 1-2 gads liidz universita

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es pirms braukshanas visus skolas dokumentus iztulkoju,arii darba graamatinju un mediciinisko,dzimsanas aplieciibu-nu ko vien vareetu ievajadzeeties-arii notaara apstiprinaajums visam ir-un neko no taa pagaidaam nav vajadzeejis izmantot :( (jau gandriiz divus gadus un darba vietas esmu mainiijusi)Var jau buut ka kaadreiz noderees,bet tad tas svariigaakais ,manupraat,arii buus skolu atestaati.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.