Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Jansons

+2473

 
  • 7

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2649 skatījumi

ka var abrivoties no fobijam??

Izglītība » Apmācīšana

jaa...atzishos man ir paniskas bailes no.... kkaa... netziishu kaa, bet kaa lai no taam tiek valjaa?? man vinjas traucee dziivot katru dienu..
ko juus iesakaat?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pastāv 2 fobiju veidi: biloģiskās fobijas, kuras tiek iegūtas cilvēka evolūcijas laikā, piemēram, bailes no čūskām, zirnekļiem, veselīgas bailes no kritiena utt. un apstākļu radītas fobijas, t.i. fobijas, kuras ir izveidojušās no personīgās pieredzes, piemēram, bailes no suņiem. No fobijām var atbrīvoties tās piedzīvojot! Pastāv daudz un dažādas metodes, gan tādas ko katrs pats var darīt mājas apstākļos, kā arī ir iespējams saņemt kvalificētu psihologa vai psihoterapeita palīdzību. Ja fobijas traucē dzīvot, tad noteikti ir jārīkojas un jāgriežas pēc palīdzības!

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Minēšu pavisam vienkāršu veidu kā sev palīdzēt tikt galā ar bailēm no zirnekļiem. a. Sastādiet sarakstu ar 10 punktiem, sarindojot savas bailes saistībā ar zirnekļiem no vismazākajām līdz vislielākajām. Piemēram, 1. ieraudzīt zirnekli istabas stūrī, 2. ieraudzīt zirnekli pie gultas. 3 ieraudzīt zirnekli uz sava spilvena ... 10. paņemt zirnekli rokā. b. Iedot sarakstu sev mīļam cilvēkam - draugam vai draudzenei un norunāt dienu, piemēram, piektdienu, kad draugs(dzene) palīdzēs pārvarēt fobiju.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

c. Pirmajā piektdienā draugs noliks zirnekli istabas stūrī un liks jums uz to paskatīties, soli pa solim, iziet pa Jūsu sastādīto sarakstu un mēģināt to pieņemt. Ja tas uzreiz neizdodas, par to nav īpaši jāsatraucas un kliegšana un spiegšana arī pieder pie lietas!

Jānis Jansons, pirms 14 gadiem :

njaaa, tikai buutu labi ja tie buutu zirneklji vai citi dziivnieki

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Pamazām pieradināties
2. Šoka terapija.

Bet viens pats to praktiski nevar izdarīt. Psihologs, vai zinošs tuvinieks vajadzīgs. Jā psihologs arī ne diletants.

pirms 14 gadiem  

Jānis Jansons, pirms 14 gadiem :

pamazaam pieradinaaties censhos vairaakus gadus,bet neparko nesanaak un tas konkreti iegriez manai privatai dzivei... hmm ja zinaat kaadu tiesaaam labu psihologu es vareetu meeginaat parunaat ar vinju, bet nevienu pats nezinu

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Bailes ir jāpārvar, jāsaņemas un jāpārvar. nav "mākslīgu" variantu. Vienreiz uzvari un sajutīsi savu spēku.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Grūti gan nāksies.Bet ar kāda speciālista palīdzību jau var mēģināt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

tikai izejot tai cauri.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Voo Doo

+2100

 
Kaut kā negribētu piekrist tam, ka bailes var pārvarēt pieradinoties u.tml. Ir bailes pie kurām nevar pierast un kuras nevar uzvarēt. Zinu cilvēku, kuram ir bail no - teiksim - nāves!!! Viņam ir bail no rīta modināt savus bērnus, jo baidās, ka viņi varētu būt miruši. Viņš modina sev blakus guļošo cilvēku 5x naktī, lai pārliecinātos, ka viņš nav miris. Viņš trīcošām rokām atbild uz telefona zvaniem, jo baidās, ka tiks paziņots par kāda nāvi u.t.t. Ar bailēm var tikt galā tikai nopietni un ilgstoši ārstējoties.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
pameklē tantuku,ir tādas,palīdzēs,nu ne galīgi,bet līdz līmenim,ka vajadzības gadījumā pārvarams.Psihologi uzspiedīs uz zālēm,kas palīdz ātrāk,bet būsi piesiets pie zālēm,kas dod daudz ierobežojumus.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.