Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+10

 
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2128 skatījumi

Vai autovadītāju eksāmena pieņēmējs, var likt nogreizties tur kur ir zīme "ķieģelis" jeb tālāk braukt aizliegts?

Izglītība » Apmācīšana

Vai autovadītāju eksāmena pieņēmējs, var likt nogreizties tur kur ir zīme "ķieģelis" jeb tālāk braukt aizliegts?

Piemēram eksāmena liakā instruktors liek nogriezties pa kreisi, ko Tu arī izdari, bet tur ir "ķieģelis" jeb tālāk braukt aizliegts.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Teorētiski varbūt arī var ko tādu iedomāties. Bet parasti gan eksāmena laikā tā nedara, jo eksāmena kārtotājs brauc tur,kur saka inspektors, nevis nebrauc. Inspektoru rīcībā ir pietiekoši citu paņēmienu,kā izgāzt tādu,kuram tiesības nevar dot.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Protams ,ka drīkst ,jo tāda situācija var gadīties arī dzīvē,kad kāds blakussēdētājs pēkšņi lūdz nogriezties un vadītājam ir jāredz vai ceļazīmes to atļauj vai nē.

pirms 11 gadiem  

-c-f-b-, pirms 11 gadiem :

šitas in realty piedzīvots. un ne tikai tas. zīmes "apstāties aizliegts" darbības zonā exa pieņēmējs norauj cepuri, un izmet pa logu. domā ko gribi, un rīkojies tāpat...

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Pievienojos, ka drīkst. Kā tad citādi uzzinās, tu seko zīmēm vai nē? Ja tu par tādu lietu satraucies, tad tiesības tev nepienākas un es tevi uz ceļa negribētu satikt.

aina lindemane, pirms 11 gadiem :

Par to triku ar cepuri-ja ins. stulbs,tad uz viņa izdarībām nav jāreaģē.Un ja kāds ir tik stulbs,ka tūlīt apstāsies un skries pēc cepures, tad tādam tiesības dot nevar.

aina lindemane, pirms 11 gadiem :

Blakussēdētāja vēlmes un eksāmena pieņemšanas kārtība- divas dažādas lietas! Instruktors pārzina CSN,ko nevar teikt par katru blondīni,kas sēž jums blakus un pekšņi ko pamanījusi,kliedz, lai tūliņ apstājas.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tomēr nepiekrītu,jo vai tad to ko drīks vai nedrīkst uz ceļa nosaka eksaminētājs - taču nē!Viņa uzdevums ir pārbaudīt praksē vai tiek ievērotas ceļazīmes un luksofora signāli.Kāda jēga jaunā vadītāja zināšanu pārbaudei ,ja visu ko eksamnētājs pasaka drīkst darīt.Tur jau tas ākis ,ka katram šoferim pašam jāsaprot kurā vietā ko viņš drīkst un ko nedrīkst.
Cita lieta ,ja tiek noteikts maršruts no punkta "A" uz "B" un pa ceļam tiek vērtēts ir kļūdas vai nē.

aina lindemane, pirms 11 gadiem :

Kam jūs piekrītat vai nepiekrītat,ir viena lieta. Bet palasiet csdd mājas lapā par eksāmena pieņemšanas kārtību, tur melns uz balta ir pateikts,ko nedrīkst un nedrīkst inspektors. Un praksē inspektori nepārkāpj noteikumus, jo eksāmens tiek ierakstīts video un par neatļautiem paņēmieniem eksāmena kārtotājs var sūdzēties.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Egil, 79. gadā tu varēji braukt pa pilsētu un pat citu braucēju nesatikt, tagad ielas ir pilnas. Ja tam eksaminējamajam jau tā visi nervi uzvilti un viņā rodas šī dillema, tad tā jau ir bīstama situācija uz ceļa un šajā gadījumā tur var būt arī citi satiksmes dalībnieki.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

:D tik traki jau nebija ,ka uz ielām nebūtu mašinas :D Tā var likties tikai tam,kurš tajā laikā vēl nebija piedzimi;)
Protams, nevar salīdzināt ar patreizējo blīvumu un mašinu markas arī bija citas,bet man jau toreiz bija Ford Escort '68

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Piekrītu Egilam, likt var, bet CSN ir augstākā prioritātē kā blakussētāja vēlmes, lai arī kas sēdētu blakus. Šādā gadījumā pa kreisi jāgriežas tuvākajā vietā kur to drīkst izdarīt.
Ik pa laikam parādās diskusijas, ka eksāmenā vajadzētu dot vadītājam konkrētu uzdevumu aizbrauc uz vietu X un tālāk, lai maršrutu izvēlas pats vadītājs, nevis šādā veidā pārbaudīt uztraukto mācībnieku nervus :)

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Es liku tiesības '79.g. un kopš tiem laikiem daudz ,kas ir mainījies.Man eksāmenā lika apstāties ceļa malā ,kur tas nebija atļauts un es neapstājos,paskaidrojot eksaminētājam kādēļ.

aina lindemane, pirms 11 gadiem :

Tagad tiešām noteikumi ir mainījušies, tāpēc nevajag cilvēkam stāstīt sen novecojušas patiesības.
"Dot tādus rīkojumus, kurus izpildot jāpārkāpj Ceļu satiksmes noteikumu prasības, ir aizliegts. "(Sk. csdd.lv)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Nu man skolas eksāmenā tā mēģināja iegāzt, tad braucu līdz vietai kur drīkst apstāties, bet instruktors bija "neapmierināts", ka jāiet tāds gabals atpakaļ, jo taču es varēju apstāties pretējā ielas pusē, kur drīkst. Tagad vairs tāda kārtība nav, CSDD eksāmenos točna, par skolām nezinu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
viss ir ļoti vienkārši.tikko ieraugi zīmi,apstājies,ja iespējams atļautā vietā un pasaki instruktoram,te ir tāda un tāda zīme,aizliedz to un to.tālāk viņš pateiks ko darīt.jo ir arī papildus plāksnītes ,līnijas,kuras nākas,vai nāksies pēc dažiem metriem šķērsot.noziņo,ka esi ievērojis un dzirdēsi,ko drīksti darīt.tā darī'šana ir ļoti izteikta smagajiem ar piekabēm,jo ne visur var apgriezties./

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Protams var likt! Ja nogriezīsies - izkritīsi eksāmenā. Tapēc nevajag griezties un teikt, ka tur to darīt nedrīkst.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.