Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1589 skatījumi

Jautājums ne gluži par mācību centra atvēršanu, bet doma līdzīga (skat. aprakstā).

Izglītība » Apmācīšana

Ja cilvēkam ir vidējā-profesionālā izglītība, vai ir iespējams komplektēt cilvēku grupas un, sekojot valsts pieņemtajai mācību programmai (tai pašai, kas ir skolās), mācīt viņiem šo profesiju un galā iedot diplomu?

Nu, piemēram, ja es esmu datoržurka, tad es salasu kādus 10 cilvēkus, dabūju programmu, mācu viņus saskaņā ar šo programmu un galā, ja viņi nokārto ieskaiti, viņi dabū diplomus un iegūst profesiju.

Lai kaut ko tādu īstenotu, kas ir nepieciešams, kur vispār ir jāvēršas un ar ko jāsāk?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ir iespējams, tādu centru, kas nodrošina dažādas profesionālās pilnveides un izglītības kursus un programmas un izsniedz valsts atzītus diplomus Latvijā ir daudz, taču tik vienkārši nebūs, ka katrs cilvēks, drīkstēs šādu apmācību veikt. Ir jādibina juridiskā persona, jāakreditē mācību iestāde, jāraksta mācibu programmas, tās ir jāakreditē un jāreģistrē Izglītības ministrijā, programmām ir jāatbilst konkrētām prasībām, jāietver konkrēti priekšmeti un tēmas, noteikts stundu skaits, lai varētu uzskatīt, ka persona ir ieguvusi jaunu profesiju, un mācībspēkiem ir jābūt atbilstoši kvalificētiem ar pedagoģisko un speciālo izglītību savos priekšmetos, kas ir obligāta prasība. Ja izglītības nav, tad arī mācīt neko nedrīkst. Skolās arī pedagogi bez pedagoģiskās izglītības sen jau vairs nestrādā, tie pāris cilvēki, kas vēl strādā, paralēli darbam studē pedagoģiju, un mācību iestādes direktors katru gadu lūdz īpašu atļauju šādas personas nodarbināt.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

bet es ieteiktu neiespringt uz valsts diplomiem, bet sākumā pietiek ar kaut kādiem saviem diplomiem kvalifikācijas celšanai - valsts akreditēta programma vēl nenozīmē, ka tā ir laba.

valsts izglītība tiek veidota līdzīgi kā krimināllikums - sakumā ir noziegums un tad tiek domāts likums lai šo noziegumu apkarotu.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Kāda jēga ir mācīties un par to maksāt naudu, ja nekāds diploms netiek izsniegts un iegūtās zināšanas pierādīt nav iespējams. Cilvēki apgūst jaunu profesiju ar vienu mērķi - strādāt šajā profesijā un šādas tiesības piešķir un garantē diploma vai kvalifikācijas celšanas apliecības esamība. Ja tāda netiek izsniegta, tad neatkarīgi no tā, cik labas un noderīgas zināšanas cilvēks saņem, iegūtās zināšanas nav izmantojamas, jo nav nekāda pierādījuma to esamībai. Diplomam ir izšķirošā nozīme!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
To visu vari,drīksti organizēt Tavai izglītībai te nav nozīmes.Piesaistīt pasniedzējus ar augstāko izglītību vajadzēs.Par piemēru varam ņemt to pašu TURĪBU,cik zinu BIRZNIEKA kungam bija knapa vidējā!!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

DamagE

+26662

 
šķiet pasniedzējiem būs nepieciešama pedagoģiskā izglītība, uzņēmumam, valsts atzītu sertifikātu, lai diploms vispār skaitītos oficiāls. bet bez visa šī, tie būs vienkārši privātkursi.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Stella

+698

 
Ja jau tas būtu tik vienkārši, tad jau visi sen būtu atvērsuši 10 centrus un viens otru varētu apmācīt.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

ja visi būtu kaut tik apņēmīgi kā tu domā, sirsniņ... :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Ja jau tu gribi mācīt kaut ko par datoriem, tad vajadzētu apstiprināt, ka esi spējīgs to darīt kaut vai atrodot informāciju par nepieciešamo ;)

Nekas tev tur nesanāks - mācību iestādēm vajadzīga akreditācija, utt. utjp.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.