Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2629 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Reiz TV redzēju raidījumu par šo tēmu. Tur psihologs apgalvoja, ka dziedāt iemācīt var pilnīgi visiem. Tā kā par tiem lāčiem uz ausīm laikam būs vien mīts. Bet vajadzīgs laikam īpaši apmācīts cilvēks, kurš var Tev palīdzēt.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Psihologs būs kļūdījies, jo tas ar ko atšķiras cilvēks ar muzikālo dzirdi un cilvēks bez muzikālās dzirdes ir tas, ka cilvēks bez muzikālās dzirdes nedzird to, ka viņš/viņa dzied nepareizi jeb kā saka latvieši "šķērsām" un tur nu nekas nav labojams!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Pie tam atslēgas vārdi droši vien bija "lai būtu patīkami klausīties". :-)

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Piekritīšu Ilzei bet ne Aivim. Muzikālā dzirde ir jauka lieta, kas stipri atvieglo un paātrina iemācīšanās procesu, bet ar kārtīgām pūlēm arī rūcējs var iemācīties dziedāt tīri patīkami. Protams, tam jāklausās sava balss uzreiz pēc nodziedāšanas un jādzied daudz un dikti. Bet nekāds speciāls ON/OFF muzikālais punkts smadzenēs nav vajadzīgs.

Tieši tāpat ir ar visām prasmēm. Citam ātri iet no rokas līmēt pudelē kuģīšu modelīšus, citam breikdanss šķietami bez apmācības aizripo kā profesionālim.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pāvels

+18781

 
Var, bet tas ir pamatīgs darbs. Protams, tos % talanta, kas padara par ko izcilu, iemācīt nevar, bet ļoti daudz ko citu - gan.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Iemācīt dziedāt var tikai cilvēku, kam ir muzikālā dzirde un kas dzird un saprot, ka dzied nepareizi. Ja muzikālās dzirdes nav un cilvēks nedzird un neapzinās to, ka dzied nepareizi, tad neko uzlabot tur nav iespējams!

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Var, ja ir muzikālā dzirde un zilonis nav uz ausīm uzkāpis. Ja muzikālās dzirdes nav, tad gan tas ir bezcerīgs pasākums, jo melodiju noturēt nevarēsiet!

pirms 13 gadiem  

...Agnese ..., pirms 13 gadiem :

Ja cilvēks nav ar iedzimtiem vai iegūtiem dzirdes, vai uztveres defektiem, tad viņu var iemacīt dziedāt. Tepat Latvijā speciālisti no "ziloņausīm" ir izveidojuši korus, kas dzied daudz labāk par dažu labu jaunizcepto slavenību TV šovos. Absolūtā dzirde vai nu ir vai nav, to ar nekādu treniņu nevar iegūt, bet muzikālo dzirdi var uztrenēt. Vislabāk strādāt ar maziem bērniem, bet arī pieaugušos var iemācīt turēt meldiņu un dziedāt.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Neesmu nekad dzirdējis par tādiem koriem. Jūs droši vien kaut ko jaucat vai arīo domājat par cilvēku, kas nekad nav dziedājuši profesionāli iemācīšanu lab dziedāt. Protams, ja cilvēkam muzikālā dzirde piemīt un ir liela vēlme attīstīt savu dziedāšanas prasmi, tad daudz trenējoties, dziedot kopā ar vokālo pedagogu, utt. savu dziedāšanu ir iesopējams izkopt, bet šajā jautājumā tika jautāts vai var iemācīties skaisti dziedāt! Un atbilde ir Nē, nevar!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Nekas skaists un baudāms cilvēkam bez muzikālās dzirdes nesanāks, jo viņš pats nedzird to, ka dzied šķībi un tādēļ arī neko izlabot nav iespējams!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.