Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2314 skatījumi

Kā noskaņot klavieres?

Izklaide un mūzika » Mūzika

Kur atrast aprakstu par klavieru skaņošanas procedūrām (latviski tiešām nemācēju atrast)?
Kur Latvijā iespējams iegādāties klavieru skaņošanai nepieciešamos instrumentus?
Nevaicāju tāpēc ka man vajag noskaņot klavieres, bet gan lai iemācītos ko jaunu, tāpēc atbildēs varat nerakstīt "vienkāršāk ir izsaukt skaņotāju".

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vajadzīga būs ne tikai klavieru skaņošanas atslēga,bet arī kamertonis-440Hz.Klavieres tiek skaņotas pēc noteiktas secības un tā stiek saukta par temperāciju.Es zinu 4 temperāciju veidus,katrs izvēlas to,kura tam padodas vislabāk.Ja grib regulēt mehāniku,tur ir padaudz instrumentu,kuri ir nepieciešami tādam darbam un speciālas zināšanas,jo bez tā dažreiz tikai ar skaņošanu vien netikt cauri.Jebkurā gadījumā-veiksmi!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

lai iemācītos skaņot klavieres ir vajadzīgi apmēram 5 gadi ikdienas darba, un nesaprotot, ko dara var patiešām sajāt n-tās štukas vērtīgu instrumentu

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tur vajag vai nu muzikālo dzirdi (tas ir atpazīt katru toņkārtu bez citu skaņu palīdzības), vai kādu aplikāciju, kas to daļēji izdara tavā vietā. Tur gan pašam arī ko jāzina, bet sākot no nulles var mēģināt šo ceļu, tā vietā lai ietu mūzikas skolā.
1. http://www.bestandroidappsreview.com/2010/01/top-android-app-tuner-gstrings.html
2. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bitcount.cleartune&hl=en
Tur arī citus līdzīgus var redzēt.

pirms 12 gadiem  

Matīss Martinovs, pirms 12 gadiem :

Par tuneriem man ir skaidrs. Bet grutāk ir atrast kur nopirkt instrumentus skaņošanai. Un varbūt ir kāda noteikta secība, kā ieteicams skaņot, vai tā vienkārši ņem no vienas puses un sāk regulēt? Un kamēr skaņo pārējās, tikmēr sākotnējās neatskaņojas?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars A.

+1304

 
Tādā gadījumā Tu taisies iemācīties samuraja cienīgu mākslu. :) Skaņošana ir ļoti precīzs un atbildīgs darbs. Vēlu veiksmi!

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Precīzs jā, bet kas tur atbildīgs? Cilvēki ies bojā, vai kādam radīsies tūkstošiem lieli zaudējumi? :D

Edgars A., pirms 12 gadiem :

tas, ka darbs nav dzīvību apdraudošs, nenozīmē, ka tas nav atbildīgs - atbildība ir tāda, ka šim darbam ir vajadzīga precizitāte, lai nesabojātu dārgu instrumentu, kas var maksāt pat vairākas štukas. muzikantiem sava instrumenta - klavieru veselība ir tikpat svarīga, kā Tev tava intīmā drauga :D anyways, tizli domāt, ka atbildība ir tikai tad, kad tas ir dzīvības un nāves vai milzīgu naudas summu jautājums. es protams Tevi neapvainoju, bet vienkārši izsaku savu viedokli par apgalvojumu. :)

Edgars A., pirms 12 gadiem :

man piemēram būtu trauma, ja atnāktu kaut kāds Vaņka skaņot manu WEINBACH flīģeli, saģērbies smukā kosķumā ar krutu firmas logo un rupji sakot - sačakarētu visu nahren :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.