Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jolki-Palki

+190

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1533 skatījumi

Latviešu mūzika 20tie - 40tie gadi

Izklaide un mūzika » Mūzika

Lūdzu padalieties ar latviešu 20to - 40to gadu estrādes dziesmu nosaukumiem, zinu ka viena no tām varētu būt zilais lakatiņš , neskumsti meitenīt, un cauri pilsētai(ripo ratiņ); vai kāds lūdzu zina vēl kādas labas tā laika latviešu dziesmas?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
„Es dziedāšu par tevi, tēvu zeme”, „Liepas satumst” , „Vijolnieks”, ‘”Še, kur līgo priežu meži”, „Mirdzot šķēpiem”, Šeit ir Latvija”, „Zilais lakatiņš”, „Dzīvīte, dzīvīte”, „Trīs vītušas rozes”, „Skaista ir jaunība”, „Vecpiebalgas ūdensrozes”, „Sen tas bij”, „Krizantēmas”, „Ugunskurs”, „Es vēlos mājās pārnākt”, „Nezviedz, bērais kumeliņ”, „Staburadze”, „Uz kalna stāv vientulis ozols”, „Virši zili”, ...

Paklausies http://lr2.latvijasradio.lv/arhivs/cikli/labakais-no-bellaccord.html

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Biju ierakstījis magnetofona lentē pie kāda pazīstama veco plašu kolekcionāra apmēramuz 3 stundām savu vecāku jaunības mūziku ,lai atskaņotu fonā viņu sudrabkāzās.Vēlāk iedevu kādam "draugam" pārrakstīt ,bet viņš neatdeva atpakaļ un pārrakstīja pāri citu mūziku :(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
cauri pilsētai (ripo ratiņ) gan laikam ir pēckara, 60-o gadu.
Pagrūti minētās dziesmas saukt par "estrādes", tolaik gan bija koncerti, radiofons un plates, taču svarīga loma bija kopīgai dziedāšanai saviesīgos pasākumos. Šim nolūkam bija populāro dziesmu tekstu krājumi, kur blakus brāļiem Laivnieku un Marisa Vētras izpildītajām dz. bija arī Gaudeamus, Vlsts himna un daudzas tautas dziesmas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
"Kādā lietainā dienā", "Ak, vai cik žēl", "Dejo, dejo, pagriezies", "Dzērves", "Dažu skaistu ziedu", "Vijolnieks," "Es zinu, man dārziņš","Iejūdz, brālīt".

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.