Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Pterodaktils

+17154

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2990 skatījumi

Kas ir Vides inženierzinātņu maģistrs Ēriks Klīvs, kura vēstuli saņēmu draugos?

Vide » Vides saglabāšana

Islandes vulkāna putekļi un pelni šonakt 3-jos sasniegs Baltijas jūru un Latviju un apgalvo, ka tas traucēs tikai lidmašīnām, jo mākonis pāries Latvijai 10 km aukstumā. No vēstures un pētījumiem zināms, ka tieši līdzīga Islandes vulkāna izvirdums 1780. gados pārgāja pāri visai Eiropai un Latvijai. Tā pelni un putekļi saturēja daudz skābju un indīgo vielu. Saule nespīdēja vairākas dienas un cilvēki dzīvoja dūmakā. Rezultatā skābes saēda viņu plaušas un cilvēki sāka izmirt. Process beidzās ar vispār zināmo mēra epidēmiju Latvijā (un Eiropā), kur vietām izmira 70-80 % iedzīvotāju! Cerēsim, ka speciālistu viedokļi par to, ka mākonis pāries pāri Latvijai attaisnosies. Sajaucoties ar gaisa mitrumu un vēju rezultātā daļa vielu var nonākt uz zemes skābo lietu (nodedzinās koku lapas, skujas un pumpurus) veidā vai citu indīgu vielu veidā. Var paaugstināties saslimstības ar elpošanas ceļu slimībām! Uzmanieties! No sālskābes un sērskābes daļēji var pasargāties elpojot caur slapju marli vai audumu.

Pirms 14 gadiem

Vairāk gribēju uzzināt, vai tas ir reāls cilvēks, vai arī šādas vēstules raksta nezināmi ļautiņi.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

мαґ١s żְ

+1750

 
Man patīk Tavs domu gājiens! :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Panikas cēlājs, kurš uzskata, ka slāpeklis tīrā veidā ir inde jau mazās devās, bet tvana gāze sastāv no zilsābes. Apšaubu viņa izglītību, ja viņš nezina, kā Latvijā darbojas gaisa monitoringa sistēma. Darbojas pietiekami labi, ja neticiet, aizejiet kaut vai vienu no gaisa monitoringa stacijām apskatīt Brīvības ielā, neaizejot līdz Dailes teātrim. Kas draudzējas ar gūgļumāti, var pazavērties internetā un onlainā uzzināt visu potenciāli bīstamo piesārņojumu līmeņu svārstības daudzajos Latvijas gaisa monitoringa punktos. Ja visas šis zināšanas Klīvem piemirsušās, nav ko plātīties ar savu maģistra grādu. Lai runā cilvēki, kas patiešām šo lietu saprot.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Pieļauju, ka viņš šo rakstīja prāta aptumsuma brīdī uzreiz pēc vulkāna izvirduma un nu jau nožēlo savu kļūmīgo soli. Pirmajā brīdī padomāju, ka rakstījis kāds Antiņš, kurš piesedzās ar izdomātu vārdu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Cilvēks reāls: http://www.bing.com/search?q=%C4%93riks+kl%C4%ABvs un patiesi ir saistība ar vidi.
Teksts par vēsturi ir reāls - paņemts no ārzemju ziņām (manīju tādu CNN) vai wiki iztulkots un beigās pielikti pāris teikumi no sevis.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Jā - man jau atrakstīja draugos, "zinu to Ēriku Klīvu, reiz viņš mani vadāja pa karsta kritenēm un sēravotiem, lādzīgs vīrelis, vides speciālists Bauskas rajonā. Bet nu panikas cēlājs gan"

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pēc teksta neizklausās visai nopietns maģistrs, kas šitā ceļ paniku - mērim ar to nav nekāda sakara. Lavas sastāvā nav vīrusu un arī vulkānu pelni nav vide, kura pastiprinātu cilvēkam kaitīgo vīrusu vairošanos.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

DamagE

+26662

 
inženierzinātņu maģistrs tomēr nav biomediķis, biologs vai vides speciālists, katrs var celt paniku savā veidā. bet nenoliedzu, ka daļa taisnības tajā tekstā ir gan. Ja arī tā izrādīsies taisnība, atbildīgie dienesti tāpat kā pagajušo reizi pie lielas dabas katastrofas sirēnas neslēgs :D vienīgi interesanti, vai kāds no dienestiem pārbauda atmosfēras piesārņojumu pašlaik?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eduards

+6851

 
atkal laikam kārtēja TELE2 reklāma :D

ja ari nav tad jau sanāk ka zalas vasaras mums nebūs :D

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Iemet google "year without a summer" pie tā gan vainīgi bija vairāki vulkāni.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.