Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2250 skatījumi

Vēl pāris līdzīgi izvirdumi kā Īslandē un pasaulei nedraud nekāda globālā sasilšana.

Vide » Globālā sasilšana

VAI zinātnieki ir izdomājuši kā cīnīties ar šādu katastrofu? Ja varētu lidot, varētu izsmidzināt kādu vielu, kas salīp ar tiem pelniem un krīt lejā... (gan jau no zemes dabūtu nost) Vai uz zemes spridzināt kaut kādas tādas vielas.... Vai kāds ir izdomājis kā cīnīties nevis ar globālo sasilšanu, bet gan mūžīgo sasalumu?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nu tev gan fantāzija uz panikas pamatiem darbojas. Nav tie pelni tik briesmīgi. Viens gadījums bija, kad gandrīz nokrita lidmašīna, risks ir. Bet tas risks ir neliels, toties dzīvības uz spēles, tātad risku pieļaut nevar. Nu tad pakārtojas transports savādāk. Tagad Eiropā vilcieniem pieprasījums milzīgs. Dzīve neapstājas.
Un kādā amerikāņu panikas-fantastikas filmā tu sacerējies uz sasalumu? Ir tāds jēdziens veselais saprāts, ilgtermiņā atmaksājas lietot.

pirms 14 gadiem  

Ilva Lase (ex. Caics), pirms 14 gadiem :

:) jautri. Man ļoti gribētos redzēt tāda žanra filmu kā amerikāņu panika-fantastika. Vispār jau es laikam par daudz Discovery esmu saskatījusies.. :)

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Discovery ir diezgan amerikānisks. Kaut vai reklāmas - before Manhattan ... Whaaaat?!!! Tad redz kur pasaules centrs.
Un tādas panikas fantastikas filmas ir pilni ķinīši. Eiropieši, diemžēl, arī pamazām sāk pavilkties uz tādām. http://www.disasterflicks.com/science-fiction-disaster-movies.html

JanKa, pirms 14 gadiem :

Filmās daudz ko mēdz pārspīlēt, bet teikt, ka tas ir fantāzijas auglis bez jelkāda pamata arī nevar. Dokumentētākais atgadījums, kad vulkānu darbība ietekmē globālo klimatu ir ne tik senajā 1816.gadā jeb "gadā bez vasaras" http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer, ko izraisīja vairāku vulkānu izvirdumi, bet galvenais vaininieks bija Tambora vulkāns Indonēzijā. Īslandes vulkāna izvirdums pagaidām nestāv ne tuvu tam.

Sandra L., pirms 14 gadiem :

žēl, ka tie Eiropas vilcieni tik dārgi...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
jaunzelandē ir Taupo ezers-faktiski vulkāna krāters,aizpildīts ar ūdeni pēc izvirduma,kas izsauca domājams pasaules mēroga problēmu,ka tik tiešām ļoti ilgi saule nebija redzama un pelni bija visur.ezera apkārtmērs ir 193 km.,tātad diametrs apm. 60 km.Diez vai Islandes varēs konkurēt,ja vel ņem vērā Taupo intensitāti,sakarā ar kontinentu kustību tajā laikā.

pirms 14 gadiem  

Ilva Lase (ex. Caics), pirms 14 gadiem :

Es gan biju domājusi grandiozākas skādes kā šis izvirdums.. Grandiozākas un vienlaicīgi. Tā pa nopietno.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

evija jaunzeme

+634

 
1982 gadaa british airways lidmasinai, kura lidoja no lononas uz australiju, apstajas visi cetri motori, un tomer lidmasina nenokrita (bez motoriem lidmasina vel var lidot aptuveni 30 min), lidmasina nolaidas indonezija. toreiz vel neviens nezinaja ka pie vainas ir indonezija darbigs vulkans, ka ari kad vulkana pelni var apstadinat lidmasinas motorus....bet to var noskatities Youtube-all four engines failed... vel dzirdeju divainas lietas, ka 2012 gada visas planetas nostasies viena rinda un zeme bus bez saules, cik ilgi, to neviens nav atklajis vel, varbut dienas , vai menesus....brrr :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tā jau nav nekāda katastrofa, jo par tā izvirduma eksistenci mēs uzzinām tikai no masu informācijas līdzekļiem un ne te uz vietas, ne arī Citur Eiropā nekas nav redzams. Ja notiktu kāda supervulkāna uzvirdums kaut vai zemeslodes otrā pusē un tiktu izmesti gaisā kaut vai 10 km3 pelnu, tad gan kādus 2 gadus būtu apmākušās debesis un saules vietā būtu dūmaka.

pirms 14 gadiem  

Ilva Lase (ex. Caics), pirms 14 gadiem :

Ja 2us gadus nespīdētu saule... hmm. par ko gan es runāju!

verners osis, pirms 14 gadiem :

taupo izmeta gaisā 100 km3 pelnu,30 km3 dažu sekunžu laikā,divas nedēļas bija dīvaina sarkana debess,pelni bija vērojami pat Romā.tā kā tas tomēr neizsauca katastrofu globālu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Tos pelnus mierīgi nones lejā gravitācija + lietus :)

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Un drīz nonesīs? :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.