Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1442 skatījumi

kas jaadara, ja vecaaki ir oficiaali shkjirti, un es veelos, lai aizbildnieciibu paar mani paarnjem otrs vecaaks ?

Ģimene un attiecības » Ģimene

nu kr4 taa, ja es dziivoju piem. pie teeva, aks man buutu jaadara, lai oficiaali vareetu dziivot pie maates, cik ilgs laiks tur nepiecieshams, vai teevam ir tiesiibas mani nelaist maates aizbildnieciibaa ?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Civillikums. PIRMĀ DAĻA. Ģimenes tiesības
178.1 Ja vecāki dzīvo šķirti, vecāku kopīga aizgādība turpinās. Ikdienas aizgādību īsteno tas no vecākiem, pie kura bērns dzīvo. Jautājumos, kas var būtiski ietekmēt bērna attīstību, vecāki lēmumu pieņem kopīgi. Vecāku domstarpības atrisināmas šā likuma 178.pantā noteiktajā kārtībā.

Vecāku kopīga aizgādība izbeidzas, nodibinot uz vecāku vienošanās vai tiesas nolēmuma pamata viena vecāka atsevišķu aizgādību.

Tam no vecākiem, kura atsevišķā aizgādībā bērns atrodas, ir visas no aizgādības izrietošās tiesības un pienākumi. Otram vecākam ir saskarsmes tiesība atbilstoši šā likuma 181. un 182.panta noteikumiem.

Vecāku strīds par aizgādības tiesībām izšķirams, ņemot vērā bērna intereses un noskaidrojot bērna viedokli, ja vien viņš pats spēj to formulēt.

186. ... ar vienošanos vai tiesas spriedumu aizgādības tiesības piešķirtas vienam vecākam, izņemot gadījumus, kad saskaņā ar likumu bērnu viņa personiskajās attiecībās pārstāv abi vecāk

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja ir tiesas process,tad jau vnk tu izsaki savu viedokli,ja tev ir 16,tad tēvs nevar tev aizliegt satikties vai pārvākties pie mātes.
Man tā bija ja māte nav atteikusies no tevis,tad nav tiesību nelaist pie mātes.kaut kā tā :)

pirms 14 gadiem  

Ziņķārīgā :), pirms 14 gadiem :

Nē,protams sīkāk palasi LR likumdošanā,tās mājas lapā :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.