Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 11

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3045 skatījumi

ko darīt ja mamma kaitina

Ģimene un attiecības » Ģimene

mani mamma kaitina pēdējā laika ko vina saka viss ir nepareizi

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Cik mammai gadu?

pirms 13 gadiem  

Marta kristiāna majore, pirms 12 gadiem :

32

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

tad arī viņai tīņu vecums vēl nav tālu aiz muguras. Tev ir iespēja no viņas mācīties, kā nevajag darīt.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jana

+4383

 
Bet varbūt ir tomēr vērts ieklausīties mammas teiktajā, tīņu vecuma jau viss tiek uztverts saasināti. Ja nākamreiz viņa teiks ko aizkaitinošu paklusē un padomā kāpēc viņas teiktais tevi kaitina, balss intonācija, kāda darba pavēle kuru negribi pildīt vai kas cits.

pirms 13 gadiem  

Marta kristiāna majore, pirms 12 gadiem :

jām..

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vislabākā stratēģija ir apsēsties un izrunāt visu ar savu mammu. Vecāki jau nekad saviem bērniem neko sliktu nevēl un to, ka viņu bērns jau ir sasniedzis pilngadību bieži vien nepamana. Parunājieties ar savu mammu un pastāstiet kā jūtaties, cenšoties neaizskart mammas jūtas, pasakiet, ka jūs vairs neesat bērns un lai arī mamma jums ir mīļa un novērtējat viņas rūpes, bet rīkosieties pēc saviem ieskatiem, izrunājiet to, kas jūs kaitina. Neviens vecāks jau nevēlas savus bērnus kaitināt, bet dažkārt pārmērīgas rūpes ir kaitinošākas nekā, ja vecāks savam bērnam nepievērš uzmanību vispār.

pirms 13 gadiem  

Peter Klex, pirms 13 gadiem :

Ieteikums jau labs bet reizēm gadās tādas īpaši pareizās mammas ar veco laiku domāšanu un tādai neko neieskaidrosi, kamēr vien viņa būs vecāka par kādu tikmēr visi jaunākie būs muļķi bez dzīves pieredzes kaut arī dažam labam jau pāri pa 40. Ir tāda satikta.
Bet vispār tiešām vajag izrunāties, galvenais to darīt mierīgi bez augstiem toņiem, kā pieaudzis ar pieaugušu.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tik traki jau nav, Peter! Ar jebkuru cilvēku var par jebko vienoties, it īpaši jau ar saviem vecākiem. Galu galā, ja problēma ir tik nopietna (nedomāju, ka tā tāda arī ir) vienmēr ir iespējams vērsties pie speciālista - pshihoterapeita - gan meitai, gan mammai vienlaicīgi.

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Aivi, es atklāšu Tev noslēpumu: ir gadsimtiem pārbaudīta psihoterapija-'bērzu putra', speciālists- tēvs.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Runa nav par mazu niķīgu vai hiperaktīvu bērnu, bet gan par pieaugušu cilvēku attiecībām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Saproti,ka Jums ir gadu starpiiba ,kas noziimee ka attieksme pret dziivi un taas uztvere ir dazzaada,nevar buut taa ka kaadam galiigi nav taisniiba. Katram sava,taa teikt - pieredze. :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mehs

+4218

 
Viegla kaitināšana un vārdu spēles, bet ne ņirgāšanās un pazemošana, nāk tikai tev pa labu. Tas liek tev ātri reaģēt, izsekot domu gājienam, neaizmigt un izvērtēt situāciju pašai nevis ar visu samierināsiet un būt trulai. Tas viss kopumā tevi uztur možu, arī ārpus mammas sabiedrības. Izskatās, ka mamma ir tevī saskatījusi attieksmes trūkumus pieaugušo pasaulē un liek tev tikt ar to galā. Tas ir labi, tev ir pie tā jāpiestrādā, neesi vairs nekāds bērns un mamma ir to pamanījusi. Tev ir jābūt savam skatījumam par pasauli un savi uzskati ir jāpamato, kaut vai ar līdzīgu vārdu rotaļu un nevajag samulst tādās reizēs. Ja reiz tu ļaujies nokaitināties, tad šajā spēlē esi zaudējusi un vēlāk viss atsākās no sākuma. Sabiedrība ir vēl nežēlīgāka, vari uzskatīt to visu par sākums treniņu pieaugušo pasaulē. Atbildes tev nenāks uzreiz, VĒRO un vēl vairākkārt analizē situācijas kā tev vajadzētu reaģēt un atbildēt. Tiklīdz sāksi šo spēli vinnēt, tā tu viņas kaitināšanu būsi izsmēlusi.Tas tak ir forši.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis G.

+2334

 
Izklausās dumji, bet: ja kaitina, tad mīl Tevi- kā sevi pašu, un vairāk.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Vai mamma tevi kaitina vai arī tevi kaitina viss, ko viņa saka? Šķiet, ka otrais variants - tad ieskaties sevī un padomā, vai gadījumā tevi nekaitina tas, ka mammai ir taisnība, tikai negribas to atzīt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Njmmmmm

+44

 
Mamma tev vēl tikai labu! Bet laikam jau tu neieklausies.. lai vai kā mēģini klausīt vecākus un ja nepieciešams aprunājies ar viņiem! PS man arī bija tāda pati problēma!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+1407

 
man ir taada liidziiga probleema, un kaitinaat saak tik taalu, ka vairs nespeeju kontakteeties !!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

adolfs

+6756

 
interesanti, ka komentē vieni džeki :)
esmu dzirdējis viedokli:
- meitai pieaugot, bet mātei vel jaunai/iekārojamai esot/paliekot, dažreiz varot rasties kaut kādas "konkurences" iezīmes

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.