Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1891 skatījumi

Interese skats no likuma viedoklja?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Pirms 11 gadiem

Xm, man 21, dzivoju mates dzivokli, tur un deklareta, stradaju, bet nemaksaju komunalos, t.k.dzivokli dzivo veel maasa un patevs. Pateevs piespiedu kaarta grib izspiest naudu, cik tas ir legali no likuma viedoklja, vai man tiesham ir jaamaksa?

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja jums ir regulāri ienākumi, tad tas būtu tikai normāli un cilvēcīgi, ja palīdzētu savai mammai nomaksāt komunālos rēķinus. Civillikums, kas ir augstākais likums, kam ir pakārtoti visi pārējie likumi, nosaka to, ka ne tikai vecākiem ir pienākums uzturēt savus bērnus līdz mūža galam, bet tāda pati atbildība ir arī bērniem pret saviem vecākiem. Respektīvi, ja vecākiem ienākumi ir mazi, viņi ir tiesīgi vērsties tiesā un piedzīt no jums uzturnaudu, tā ka es jūsu vietā daudz nespīrātos un atmestu tos dažus desmitus latus, lai palīdzētu mammai nomaksāt komunālos maksājumus, kas ziemas mēnešos tiešām ir astronomiski augsti. Pie tam, tā kā jūs esat pieaudzis cilvēks, neviens jums neliedz īrēt savu dzīvokli vai istabu pie svešiem cilvēkiem un no mammas dzīvokļa izvākties.

pirms 11 gadiem  

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

dzivoklis nav vinai vienai pirkts, u tapec, netaisos nekur vaakties un daavinat vinu ne vinai, ne vinjas jobarjam...

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Katram īpašumam līdzi nāk ne tikai tiesības, bet arī pienākumi. Nekustamajam īpašumam tie ir apsaimniekošanas izdevumi un visi komunālie rēķini, kas ir jāmaksā. Mātes jaunajam vīram jums nekas nav jāmaksā, runa ir par palīdzību savai mātei, nomaksāt jūsu pašas rēķinus, dzīvoklī taču dzīvojat, ūdeni, gāzi un siltumu izmantojat. Kāds tam visam sakars ar mātes jauno vīru? Māte ir pieaugusi sieviete un tāpat kā jūs var izvēlēties ar ko dzīvot un veidot attiecības, un ar ko nē, gluži tāpat kā jūs.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es labu laiku atpakal ari par sada veida jautajumu interesejos.Atbilde skaneja ta:Mate var ar Tevi sastadit ires ligumu,kura minets,ka Tu katru menesi noteiktos datumos maksa noteiktu ires maksu.Ires ligums bus oficials papirs,kurs apstiprina Tavas saistibas.Nemaksasanas gadijuma Tevi var dot tiesa.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
Interesanta tēma. Nu praktiski jāmaksā par komunālajiem mātei. Ja nemaksās, problēmas būs viņai, bet ja aiziet līdz tiesu izpildītājam un dzīvokļa atsvināšanai, tad jau tur neviens nevarēdz dzīvot, arī Tu.

Tas, ka ir necilvēcīgi apstākļi nenozīmē, ka nav jāmaksā par komunālajiem. Kāds sakars rīgas ūdenim ar tavām attiecībām starp radiniekiem? Vai viņiem tapēc jācieš zaudējumi, ka tu mazgājies, bet uz Tevi sabļāva patēvs?

Sāc saprast, ka dzīve nav paratizēšana uz cita rēķina. Ja gribi dzīvot pa šiko, tad skaiti naudu un īrē pati savu platību, tad varbūt sāksi domāt reālāk.

pirms 11 gadiem  

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

nu, bet, es gribu sevi pasargaat, taa kaa man arii ir tiesiibas dzivot cilveecisku dziivi, ne jau naudaa ir taa lieta, amorali apstaakli.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Es domāju, ka problēma ir Tevī nevis citos. Tu pat nespēj uztvert domu ko Tev visi cenšas pateikt.

Problēma izskatās tur, ka Tev nepatīk mātes vīrs un nevis maksāt vai nemaksāt komunālos maksājums. Tas ka komunālie maksājumi ir jāmaksā tas ir neapspriežami, bet ja nespējat visi sadzīvot zem viena jumta, tas nozīmē, ka kādam jāmeklē savs miteklis un diemžēl tā visticamāk esi Tu, jo šaubos, ka Tu savu māti spēsi apmierināt tā kā to dara viņas vīrs.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Tas ka jums ar vecmammu bija mutiska vienošanās neko nenozīmē, vaajar rakstisku mantojuma līgumu, jo tikpat labi Tu to visu izdomā. Iespējams mammai ir sava versija par to kam tas īpašums pienākas attiecīgi, pēc papīriem tu uz īpašumu šobrīd nevari pretendēt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tev ir tikai divi varianti, izstudēt likumus plikumus, vai meklēt iespēju mainīt dzīves vietu. Trešais arī--- samierināties... Un tomēr uzzini savas tiesības, bet visi pakalpojumi ,bez interneta , ir maksas. Sakoncentrējies, izlasi, rīkojies.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Meitenīt, Tev Valdis deva kolosālu iespēju uzzinat visu par savām tiesībām utt.. Ja viss ir tik slikti kā Tu raksti, tad izlasi un iedziļinies visā. Tev ir jārīkojas, jo pretēja gadijumā tavs bla bla neko nenozīmē. Ar karoti mutē Tev neviens neko neielies. Jūtu, ka apņēm visu var zaudētība ir, jo savādāk nebūtu cilājusi šo jautājumu. Bet tomēr liekas, ka viss sākās ar to, ka Tu nepiedalies rēķinu apmaksā. Ja tu tur dzīvo un strādā, Tev ir jādod sava daļa.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

tētis

+896

 
Mazliet nesapratu par ko patēvs grib izpiest naudu, un ka jasaprot piespiedu kārtā?
un kam pieder dzīvoklis?

pirms 11 gadiem  

tētis, pirms 11 gadiem :

un kur šajā visā stāstā ir māte un kāda ir viņas loma

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

Sezh zem "kabluka"

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

nu, taa, dzivoklis, pieder mammai, tika daavinats, no omas, prieksh vinjas, un mazberniem, dekmlareeta es sheit, piespiedu kaarta, tas ir taa ka nebuus dziives man dziivokli, vai peec iespeejas izsviediis aaraa :D pec 18 kam ir jaasaruupe dziivesvieta beernam?

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

nevar tachu buut, ka no 18 izmet aaraa un ej kur gribi...

tētis, pirms 11 gadiem :

tad vajag atrast to davinājuma līgumu un izlasīt kāds apgrūtinajums vai nosacījums tur minēts
vai ir minēts kaut kas par mazbērniem
Ome vēl dzīva?

tētis, pirms 11 gadiem :

patēvs ar māti precējies? un ja jā vai pirms dāvinājuma?

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

davinajuma kaa tada nav, dzivoklis maates riciiba, ipashniece vinja, precejusies, dikti pirms iegadats dzivoklis, vnk, runa ir par to ka tas censhas izdzivot no dzivoklja, visadaa veidaa censhas ierobezhot celveciskos faktorus, un maksaat par elli, lzai vinjam buutu labi, man nav ne kaadas gribeeshanas, runa nav nauda, bet gan attireksmee, kaadas man ir tiesibas.

tētis, pirms 11 gadiem :

Baidos ka tāda gadījumā māte ar savu dzīvokli var darīt ko grib,
Protams ja esi deklarēta tik viegli tevi un tavas manta ārā izmest nevar, bet paprasīt daļu par komunāliem maksājumiem var

tētis, pirms 11 gadiem :

Bet varbūt tomēr ome sastādīja dāvinājuma līgumu ar uzlikumu, tas ir piemeram ka davina dzīvokli, bet ar nosacījumu ka šaja dzīvoklī līdz sava mūža galam dzīvos mazbērni. Zemes grāmatas apliecība tad būtu jāparādas ierakstam par to
( ja reiz tu kaut ko esi par to dzirdējusi)

tētis, pirms 11 gadiem :

Paskaties uz šo situāciju savādāk, komunalie maksājumi nav maziņi, un ja bērns jau ir sācis pats pelnīt, tad tas ir tikai normāli, ja tu savu daļu par komunaliem maksātu

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

nee, nu tas pats par sevi saprotams, vnk, gribejaas uzzinat, pieminu, naudai nav nozimes, vnk, gribu zinaat savas tiesibas, t.k. ar darbu teiksim arii nav spiidoshi, un darba vieta notiek retinashana, un teiksim mani shomenes iekljauj shtatu samazinaashana, un tad nakoshmeenes, tieku izsviesta no dzivoklja, un kadas tiesibas man ir dziivokli...xm...vnk domaaju maasu paarrakstit uz sevi, kaa vinjas aizbildni, dzivokli sev, maasai, bralim paarrakstit, un lai shi divi iet pie pateeva uz dziivokli

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

un dziivo laimiigi, ka jau nevar neko padariit, vnk pieriebies, man bij gadi 16 tas uzmaacas, ik pa laikam arii paraadas shaadas noslieces, arii rokas palaizh, vnk amoraals cilveeks, iegrozhot kkadaa veidaa to visu gribu, biju maza kaa sakaas un aizstaaveet mani principaa nav kam,bet nu tagad kkas jaasaak dariit lietas labaa...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 

pirms 11 gadiem  

Kristiāne Bozhena, pirms 11 gadiem :

likumi plikumi, kameer lasiiju taapat neko neatradu konkreetu :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.