Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 773 skatījumi

Bērnu valoda - dažādas īpatnības, kuras esat novērojuši + lūdzu, vecumu..

Ģimene un attiecības » Ģimene

1.Fonētiskās īpašības, piemēram, "luksokors-luksafors" vai "dlievis-dvielis", "teleons-telefons", "ņauva-kaķītis".
2.Leksiskās īpatnības, piemēram, "zirga kurpīte-zirga pakavi" vai "lopene-lidmašīna", šeit ir arī mīļvārdiņi un jaunvārdi > "mīmī-vecmamma" vai "ļamaka-grāmata".
3.Morfoloģiskās īpatnības, piemēram, "vispirmākais draugs - labākais draugs", ''kabaraks-pagrabs'' vai "skobolēts-spogulis", "krokrodils-krokodils". Un 4.Bērnu joki, piemēram, "to puķi vajaga mest ārā, kātiņš sarūsējis"! Tas nepieciešams eksāmenam, padalieties, lūdzu, ar jums dzirdētiem vārdiem, teikumiem, kas atšķirās no pareizās runas, un katram izteicienam/vārdam pievienojiet vecumu, kurā bērns to teicis (man nepieciešami pārsvarā pirmsskolas vecums).
[vēlāk pati ierindošu pie kā katri ir]
MILZĪGS paldies tiem, kas vismaz kādu vārdu/teikumu uzrakstīja, tas ir ļoti svarīgi, līdz 15.decembrim.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
nereti šie vārdi apkārtējiem iepatīkas, un tie tiek lietoti arī tad, kad bērns jau stipri izaudzis no attiecīgā vecuma. Tāpēc ne vienmēr var precīzi vecumu noteikt un arī es atturos to pieminēt.
Televizors: (dažādiem bērniem) ::: tevīts, zazāts. -Te tā ir izrunas radikāla vienkāršošana.
Te daži : kohejs, sošeja, rateķe, iepākt, netapīk, zinolis. Tie ir zilbju pārsatījumi, kas raksturīgi ne tikai bērniem, bet arī dažādām valodām: thaler-tarelka, medveģ-veģmed, Ronalds-Rolands, kameņ-akmens.

Bet, piem., lokmotīve, litratūra, metroloģija (meteoroloģijas vietā) - šos vēl joprojām var dzirdēt, piem., pilnīgi pieaugušu žurnālistu leksikā.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.