Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

cheers

0

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3935 skatījumi

Jautājums par 17 meiteni un pilngadīgu puisi.

Ģimene un attiecības » Attiecības

Vai 17 gadus veca meitene drīkst dzīvot kopā ar pilngadīgu puisi, ja tas notiek pēc viņas pašas izvēles un nekādā veidā pret viņas gribu? Vai šis jautājums ir iztirzāts kaut kur sīkāk internetā, jo, cik esmu lasījis, šajā sakarā nav vienprātības.
Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja vecāki nav pret, tad var dzīvot. Kaut precies, ja vecāki ļauj :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es nesaprotu šos te Latvijas likumus , pilngadība iestājas tad un tad , kāda vispār viņiem tur stapība ? Ja tā ir mīlestība kāpēc gan kādam jāstāv ceļā un jājaucas privātajā dzīvē ? Tas ir pilnībā absurds , nevar liegt mīlēt , kāda starpība cik gadu , ja ar visu spēj tikt galā , lai jau kopā dzīvo no 14 gadiem . Un tiešām tie vecāki uzrakstot iesniegumu policijā , un ziņojot par savu meitu un pilngadīgo personu , tikai saviem bērniem kaitē dzīvi , manuprāt šos visus likumus ie jāmaina , jo mīlestība un uzticība vienmēr paliks godājamas lietas , ja grib dzīvot kopā un mīl viens otru tad tur nu vecākiem nav nekādas daļas .

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Antons

+4839

 
Dzīvot noteikti var. Kaut vai 10 gadīga meitene:) Bet ja šeit ir domāts kas vairāk nekā tikai dzīvošana, tad - puisim tomēr pašam būtu jābūt uzmanīgam. Dzīve nereti izspēlē nevēlamus jokus un attiecībās mēdz rasties sarežģījumi - un tad nu šinī gadījumā var rasties nevēlamas apsūdzības no meitenes puses. Protams, tas ir, ja izpildās ļaunākais scenārijs, taču jārēķinās ir ar visu ko.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man liekas, ka, ja viens ir nepilngadīgs, bet otrs — pilngadīgs, tad vecuma atšķirība nedrīkst pārsniegt 4 gadus. Kaut ko tādu es esmu dzirdējis, bet cik daudz tur ir patiesības, nav ne jausmas...

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Bet vispār jau... Ja jau neviens nav pret (radi, vecāki vai jebkurš cits), tad tik dzīvojat. Nenāks jau policija uz mājām un neatņems meiteni. :D

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

vienīgais kāda strīda laikā meitenei var sakāpt čuras galvā, viņa aizies uz policiju un pateiks ka čalis viņu nepilngadīgo nabadzīti pavedinājis un izvarojis. Un čalis ieberzīsies.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu jā, tā gan varētu notikt. Bet nu... Ja cilvēki dzīvo kopā, tad es minu, ka viņiem ir jūtas vienam pret otru un viņi viens otram uzticas, tā kā nekam tādam pēc idejas nevajadzētu notikt.

Bet tai pat laikā... 17-gadnieces tomēr ir un paliek 17-gadnieces... :<

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, drīkst, Latvijā dzimumsakari ir atļauti no 15 gadu vecuma, kas arī ir vecums, no kura abi jaunieši var sākt nodarboties ar seksu un veidot attiecības nebaidoties, ka puisim tiks inkriminēta mazgadīgas meitenes pavešana. Protams, tas viss ir ar abu pušu piekrišanu. Apprecēties gan bez nepilgadīgās personas vecāku piekrišanas nesasniedzot 18 gadu vecumu nebūs iespējams, bet dzīvot kopā nekas jums nevar aizliegt!

pirms 13 gadiem  

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

skaidri zini par tiem 15? man liekas ka līdz 18 gadiem bez vecāku atļaujas nekas nedrīkst notikt...!?

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Vecāki var aizliegt, jo līdz 18 gadu vecumam viņi ir atbildīgi par nepilngadīgu meiteni un ja tu ar viņu dzīvosi nesaskaņojis ar vecākiem, viņi var iebilst un vērsties pret tevi gan policijā, gan tiesā.
Ja pilngadīgs puisis piekopj dzimumsakarus ar 15 gadus vecu meiteni, kā vēl var izveidoties situācija, ka puisim tiek piesieta pavešana. Ja sūdzas vecāki vai meitene pati ko tādu izdomā. Turklāt apsūdzībās vienmēr būs patiesības grauds.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jā, Latvijā likuma izpratnē 15 gadi ir age of consent jeb vecums no kura drīkst stāties dzimumsakaros nepilngadīgas personas. Piemēram, Igaunijā šis vecums ir pat 14 gadi un ir valstis, kur tas ir atļauts arī no 12 gadu vecuma. Protams, pieaugušām personām tomēr vajadzētu izvairīties no attiecību veidošanas ar jaunākām personām nekā 17 gadi, bet šis vecums attiecas uz attiecībām divu nepilngadīgu personu starpā. Pasaules tiesu praksē par pavešanu parasti apsūdz tikai vīriešus, kuri ir vismaz 10

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

gadus vecāki par nepilgadīgo partneri. Taču šis pants krimināllikumā ir strīdīgs un domāju, ka ar laiku tiks izņemts no Krimināllikuma kā mūsdienām neatbilstošs, tāpat kā daudzi citi panti, kas sen vairs netiek piemēroti un ir pazuduši no dažādu valstu kriminālkodeksiem. Lielākoties jau šīs nepilngadīgās personas, kas stājas sakaros ar pieaugušu vīrieti to dara labprātīgi un iesniegumu policijai uzraksta neapmierinātie vecāki, kas tikai sabojā cilvēkiem biogrāfiju un dzīvi.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Aha, vajadzētu tādam juridiski izglītotam kundziņam kā mr.Svirskis aizbraukt uz ASV un pamēģināt kaut uzrunāt kādu 15 g.vecu meiteni. Sēdētu turpat kur SVF šefs.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Uzrunāt un izvarot ir divas dažādas lietas, kurai vienai ar otru nav nekādas saistība, tāpat kā Latvijai nav saistoši ASV likumi un ASV Latvijas. ASV katram štatam ir savs vecums, kas ir noteiktais vecuma ierobežojums stāties dzimumsakaros un piespiedu dzimumsakari ir krimināli sodāmi neatkarīgi no tā vai izvarotā sieviete ir nepilgadīgā vai pensionāre.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.