Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

~ E E C ~

+31

 
  • 2

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 3007 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://www.precos.lv/pakalpojumi/dzimtsarakstu-nodalas/article.php?article_id=8224
Vai mācītāji drīkst laulāt ārpus dievnama
"Baptistu bīskaps emeritus Andrejs Šterns paskaidroja, ka baptistu mācītājiem nebūt nav obligāti jālaulā dievnamā, bet to var darīt arī citās vietās pēc vienošanās ar jauno pāri. Tie mācītāji, kam baptistu savienība izsniegusi atļaujas, arī reģistrē laulību civiltiesiskā kārtībā, pārējie veic sakrālo darbību.

Luterāņiem nav speciāla aizlieguma laulāt ārpus baznīcas, tomēr pārsvarā laulājot baznīcā. Ja ir nopietns pamatojums, piemēram, slimība, var laulāt slimnīcā vai mājās. Ja mācītājs piekrīt laulāt ārpus baznīcas, tad tajā vietā jāiekārto altāris un viss nepieciešamais kristīgai ceremonijai. Luterāņu mācītāji drīkst laulāt arī citu draudžu baznīcās, citās valstīs un pilsētās, kaut vai Parīzē, taču par to jāinformē konsistorija.

Rīgas Metropolijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats skaidroja, ka arī katoļiem nav stingra aizlieguma laulāt ārpus

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

.. baznīcas, taču tad esot jābūt nopietnam iemeslam. "Bijuši gadījumi, ka pāri salaulā slimnīcā vai ieslodzījuma vietā, bet jūras krasts nav pietiekams arguments un tam nav nekāda sakara ar lūgšanām," teica Pujats. Katoļu mācītāji parasti laulājot baznīcā, kur tam ir visi nepieciešamie apstākļi. Mācītājs drīkst laulāt arī citas draudzes baznīcā, vajadzīga tikai šīs draudzes mācītāja piekrišana.

Latvijas pareizticīgo baznīcas sinodē paskaidroja, ka pareizticīgie mācītāji drīkst laulāt tikai baznīcā"

Pirms konkrēta vārda, uzvārda gan vajadzētu norādīt konfesijas piederību.

~ E E C ~, pirms 14 gadiem :

Meklēju luterāņu mācītāju. Nekādi spiedoši apstākļi nav, vien gribējās piepildīt sapni salaulāties lapenē. Tiesa, ar tiem lut.mācītājiem, kuriem esmu runājusi, tie nevēlas piedalīties tik "ambiciozā" laulāšanās ceremonijā. Bet jautājums - kāpēc ambiciozā? Dievs ir visur, vai tad tā nav rakstīts Bībelē? Kāpēc citās valstīs tas ir pieņemami un Latvijā nē? Labi, skaidrs. Paldies!!!

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

slikti, ka nevar jūrmalā, jo es tieši tur gribētu! =)

Dzintra ** Kupča, pirms 14 gadiem :

Piedāvā lielāku ziedojumu un būs viss ok !

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Daudzos gadījumos tas patiešām varētu derēt :)

~ E E C ~, pirms 14 gadiem :

Ticiet, nē... :) Mācītāji ir Dieva cilvēki. Lai arī mēs visi esam Dieva bērni, mācītāji reliģijai ir vistuvāk un materiālām vērtībām viņu acīs nav nozīmes! Te ir principa jautājums..... Viņi ir neuzpērkami, pat tad, ja to definējam kā ziedojums vai dāvana...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aleksa Zante

+41

 
Juris Rubeni, TOrņakalna baznīca,vai arī Kaspars ....

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.