Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1642 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja vīns ir izrūdzis līdz galam un cukura dozēšana nav nokavēta (amatieru bieža problēma), tad, personīgi es teiktu, jā. Bet tas nav vīnogu vīns un "lielie speci (klasiskie un citi snobi)" teiks tas vispār nav vīns. Man vīnu definīcijas un tradīcijas neinteresē, tāpēc tādu uzskatu arī par vīnu. Pašu lietošanai pat ļoti labu mantu var pagatavot. Ekoloģisku un bez sulfītiem un citām ķīmijām.

pirms 13 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Es domāju tieši antioksidanta u.c. īpašību ziņā,jo francūži tieši, pateicoties sarkanvīna lietošanai uzturā, mazāk slimo ar infarktu un insultu. Vai latvietis, dzerot jāņogu vīnu, varētu sasniegt līdzīgus rezultātus?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ja domāts vīnogu sarkanvīns, tad, protams, būs visai maz kopīgu īpašību - var būt tuva krāsa, spirta %... Garša nebūs tāda, kaut arī to sarkanvīnu ir ļoti daudz.

pirms 13 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

spirts vīnā ir konservants, nevis antioksidants. Antioksidanti u.tml. ir vīna izejvielā - sulā, kā arī rūgšanas blakusproduktos. Tātad veselību uzlabo paradums regulāri lietot sulu (šai gadījumā - raudzētu), svarīgs ir sulas sastāvs, laikam jau arī rauga klons.
Dažādu sugu/šķirņu/augšanas apstākļu - augļu/ogu sulas salīdzināt gan neņemos.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.