Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Vai destilācijai tika izmantota rektifikācijas caurule un ievērota precīza temperatūra?
Plašāku arbildi var meklēt vīndaru forumā.
http://www.kooperativs.lv/forums/jautajumi-atbildes/destilesana

pirms 12 gadiem  

Kaspars, pirms 12 gadiem :

Temperatūra perfekti uzmanīta. rektifikācija arī! Bet ir nedaudz kandžas smarža. Protams zinu ka var pievienot garšas piem. krustnagliņu, kanēļa standziņu utt. Bet gribētos tīru

ivarsi, pirms 12 gadiem :

A vajag tīru? Tur jau tas labums kandžai, ka ar savu piegaršu. Tīri vai sagribējās ;)

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Ilgāku laiku palasot pieejamo informāciju par spirta destilācijas procesu,sapratu ,ka tas nav tik vienkārši un neskatoties uz to ,ka jau gadiem darinu mājas vīnu ,neesmu riskējis to destilēt .
Iemesls varētu būt ,ka iekārta ,kas nodrošinātu kvalitatīvu rezultātu ir pārlieku dārga un eksperimentēt ar pašdarinātām un "pārbaudītām " rektifikācijas trubām man škiet nenopietna,nemaz nerunājot par agregātiem ,kas sastāv no piena kannas un spirālveida trubas ar dzesētāju.

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Tur jau ir tā problēma tikt vaļā no visas liekās Mendeļējeva tabulas,kas arī dod to smaku.
Un kur ir garantija mājas apstākļos ,bez speciālām zināšanām ,ka gala rezultātā ieguvāt tīru etanolu CH3CH2OH,un nevis CH3OH ar (CH3)2CO) un citiem piejaukumiem.
Noteikti svarīgi ir arī no kā tiek destilēta.Kandžu var iegūt arī no sarūgušas zirņu putras.No jebkā,kur bijis cukurs un notikusi rūgšana ;)

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Neesmu speciālists, bet man viens darītājs arī taisot pirmos pāris litrus izmantoja tikai tehniskām vajadzībām. Oda arī pēc acetona.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

parasts piejaukums ir sīveļļas - propilspirts, butilspirts, kam sliktas smakas maz, bet rada paģiras. Un ko destilējot grūti atdalīt.

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Tā vi'š ir! Jo vairāk iedziļinājos šajā procesā ,jo vairāk guvu pārliecību ,ka mājas apstākļos to ir riskanti darīt,ja negrib zaudēt acu gaismu par pāris polšiem.
Var būt kļudos ,bet šķiet īstā etanola slānītis izgarošanas procesā ir ļoti precīzi noteiktā vietā starp visiem "draņķiem" un indēm.Ir tik viegli paķert līdz to ko nevajadzētu lietot.
Tas ka pirmie ,vismaz pārsimt gramu jālej ārā / krievi sauc "pervačoks" / ir pilnīgi noteikti ,jo tas ir pilns ar visādiem sū----.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

nu, esmu dzēris arī ļoti jaukus mājražojumus, bet ražošanas noslēpumu un izmaksas nezinu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.