Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Edgars Noviks

+458

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 12336 skatījumi

Receptes gaļas žāvēsanai.

Ēdieni un dzērieni » Pavārmāksla & receptes

Interesējos par tādu lietu kā gaļas žāvēšāna. Interesētu kā vispirms būtu jāsagatavo gaļas gabals, lai to varētu lik žāvēties. Kā jāsāla, vai kādas marinādēs jāliek, cik ilgi jātur (sālījumā, marinādē) priekš manis tā ir tumša bilde. Nu protams arī par pašu žāvēšanu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Dagnija Bramane

+8277

 
par žāvēšanu. žāvē žāvētavā vai arī melnajā lauku pirtii ( lielisks rezultāts).
ugunij nav jābūt lielai, galvenais lai daudz duumu. izmanto, galvenokārt sausu alkšņa malku. labi, ja ir ābeles malka. lai dabūtu dūmus pie sausās malkas pievieno zaļu melno alksni, un var ielikt kadiķa vai egles zariņus.

žāvē apmēram kādas seshas stundas. procesa laikaa galvenais, lai neitiek klāt aukstais gaiss, lai gaļa neapkvēpst. žavējot galju no saakuma jabuut zemaakai temperatuurai, tad augstākai temp, ja žāvē desas otrādi.

lai izdodas!

pirms 14 gadiem  

Edvins Irbītis, pirms 13 gadiem :

ar visiem kauliniem zāvē?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
Ja speķis tad mērcē 2-3 dienas sālsūdenī(mērcējot pārbaudi vai ūdenim neparādās kāda smaka,citādi tāda būs ari gaļai),sāls tik daudz lai gaļa peld,žāvējot liekais sāls nobirst,žāvētavai no kurtuves līdz kastei vismaz 1,5 metri,žāvēt ilgi ,vismaz 12 stundas,ideāli 24 ,malka lapkoku,bērzam jānovelk tāss,citādi nokvēps,mitru alksni ik pa laikam ,lai būtu dūmi.Ar kadiķi uzmanīgi,ja būs par daudz,gaļa būs rūgtena.Liesumu labāk marinēt ,var ari gatavajās marinādēs ,karstumu lielāku, un stundas 4-6,atkarībā no gabalu lieluma.Speķis tad būs auksti kūpināts ,liesums karsti kūpināts.Auksti kūpināts liesums paliek ciets.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ainārs Noviks

+1053

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dagnija Bramane

+8277

 
aplej galju ar sālsuudeni un tur divas nedeeljas apmeeram. 1 kg saals uz 10l uudens. (dazi pievieno veel garshvielas, bet shis taads klasiskais variants) var veel izvilkt to galju no saalsuudens nogriezt šķēli izcept, pagaršot vai pietiekami saaljsh. ja par daudz, tad var iemeerkt tikai uudenii, lai izvelk.

tad ņem ārā un žāvē.

pirms 14 gadiem  

Monta Tauriņa, pirms 14 gadiem :

Mans opaps marinaadei veel piemet izspiestas kiploku daivinnas(ar to jokaino metaala riiku) un etikkesenci. Žāvee tiessi taa kaa Dagnija aprakstija.
Sanaak varen gardi. :)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ainārs Noviks

+1053

 

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.