Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Ozols

+1437

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2079 skatījumi

Kā saglabāt pienu svaigu siltā laikā, ja nav ledusskapja, akas, pagraba...

Ēdieni un dzērieni » Bezalkoholiskie dzērieni

...bet ir tikai parasts dzīvoklis

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Pirktais pakās saglabājas ilgi. Dabīgais( no govs), jāuzvāra un jāatdzesē. Lai ilgāk saglabātu, jātur traukā ar aukstu ūdeni, to pēc iespējas biežāk mainot.

pirms 14 gadiem  

Jānis Ozols, pirms 14 gadiem :

Tad jau labāk es aizeju divreiz tam pienam uz tirgu pakaļ, nekā ņemos ar piena vārīšanu un dzesēšanu. Bet vienalga paldies par padomu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ja tas ir lauku piens tad ilgak par dienu tu vinu neuzglabasi. Bet pec dazam stundam noliekot vinu siltuma ja gadijuma piensir ieskabis. Tiksi pie labu laba kefira. ja gribi pienu kurs nebjajas tad perc lasi. jo tas piens ir ta pasterizets, ka saskapt vins nevar. un pat siltuma uzglabasi vinu kadas tris dienas noteikti.

pirms 14 gadiem  

Vineta, pirms 14 gadiem :

nu kefīrs diezin vai sanāks - drīzāk rūgušpiens.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tas nav padoms, bet tikai uzrakstu, jo ir interesants fakts, kā agrāk laukos pa Latgali un Krieviju, tantuki glabāja pienu-kannā ar pienu ielaida vardi un tā airēdamās pa pienu , to dzesēja brrrr, kā tādu pienu pēc tam var dzert?!!!!!:D

pirms 14 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Jā, esmu dzirdējusi par šito variantu. Man laukos tantes ar tā darīja. Bet es to pienu pēc tam iekšā nevarēju dabūt :) Kaut gan saka, ka vardes spējot izdzīvot tikai ļoti tīrā šķidrumā, tā, ka pēc loģikas, tam pienam nav ne vainas.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tas komentārs par šķidruma tīrību gan baigi labs! Varētu padomāt, ka piens ir netīrs... nav jau runa par grāvja ūdeni! :-D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pērc "Lāsi".Tas ledusskapī nav jātur.Lai gan arī parastais piens pakās,atvērts vismaz dienu noteikti glabāsies.Vai pērc tik,cik pa dienu var izdzert.

pirms 14 gadiem  

Jānis Ozols, pirms 14 gadiem :

Tur jau tā lieta, ka parasti es tirgū pērku izlejamo pienu. Un ilgāk par 12 h neriskēju glabāt. Un ledusskapis arī man ir, bet negribas darbināt dēļ vienas štrunta piena pudeles.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.