Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Keite

-110

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1341 skatījumi

ūdens

Ēdieni un dzērieni » Bezalkoholiskie dzērieni

Reklāmās saka, ka minerālūdens tiek iegūts no sazin cik lieliem dziļumiem, ka tas ir sūcies cauri zemes slāņiem tūkstošiem gadu utt. Bet kāpēc tam tomēr ir "izlietot līdz" datums?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ūdens, to no zemes slāņiem iedabūjot pudelēs, tomēr tiek nejauši inficēts/piesārņots ar dažādiem, parasti nekaitīgiem, mikroorganismiem. Minerālūdenī nē, bet dzeramajā esmu redzējis nelielu un nekaitīgu zaļo aļģu savairošanos, neatvērtu pudeli glabājot gaismā ilgāk par atļauto termiņu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tādēļ, ka likums nosaka to, ka visiem produktiem, kas tiek lietoti pārtikā, ir jābūt ar derīguma termiņu. Minerālūdenim nekāda lietošanas ierobežojuma termiņa ziņā nav, jo tam nekādi konservanti pievienoti netiek, vēl viens iemesls varētu būt ietekme, ko uz ūdeni atstāj tā iepakojums, lai gan neviens pētījums nav apstiprinājis polietilēna kaitīgo ietekmi uz veselību, tāda tomēr var pastāvēt, ja produkti tiek glabāti tajos ilgstoši, daudzu gadu garumā.

pirms 12 gadiem  

Pāvels, pirms 12 gadiem :

Nu nu... Plastmasas pudeles kaitīgo ietekmi nav nekādi īpaši jāpierāda, to vari izmēģināt pats. Nopērc minerālūdens (da vai limonādes) pudeli un paturi to logā, saulītē kādu mēnesi. Atver. Paosti. Ja pietiek drosmes - pagaršo. Un tad filozofē par to, vai tas atstāj efektu uz pudeles saturu :)
Labā ziņa ir tā, ka ja pudeles izgatavotas ievērojot standartus, tad tā preteklība, kas būs pudelē ūdens vietā, nav veselībai kaitīga. Tikai pretīga.

Pāvels, pirms 12 gadiem :

*JA*

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tādēļ jau uz pudeles un jebkura iepakojuma ir rakstīts paredzēais uzglabāšanas veids. Nekaitīgs un saglabā savas garšas īpašības tikai pie pareizas glabāšanas un izlietojams līdz noteiktam termiņam. Atstājiet jebkuru produktu saulē un pēc dažām dienām pagaršojiet, ja būsiet tik drosmīgs, tam nav jābūt ievietotam polietilēna vai kādā citā iepakojumā, rezultāts būs tāds pats! Ja būtu konstatēts kāds šī materiāla kaitīgums, tad ES regulas nepieļautu tā izmantošanu pārtikas rūpniecībā.

Māris, pirms 12 gadiem :

Aivi,tu saki ES regulas nepieļautu,pēdējos jaunumus zini? ES regulas pieļauj modificēto pārtiku,bet pēdējie pētījumi ir atklājuši šokējošu patiesību-lietojot mod.graudus gadu daitā rodas saslimšana ar vēzi ,tagad jau tas ir reāli pierādīts

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tur jau tā lieta, Māri, ka tas nav pierādīts un ir tikai pieņēmums, tāds pats, kā tas, ka mobilie tālruņi atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēka psihi un izraisa audzējus, vēl nezin ko! Zaļā dzīvesveida atbalsta organizācijas ir bizness, kas turās uz milzīgiem "ziedojumiem" no lieliem naftas uzņēmumiem, un citiem, kas viņus atbalsts, lai cīnītos ar saviem konkurentiem un turētu muti par īstajiem piesārņotājiem. ES regular paredz, ka modificētai pārtikai ir skaidri jānorāda, ka tā ir modificēta, kas

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

arī tiek ievērots un darīts! Izvēle ir katra pircēja ziņā! Cilvēka dzīve ir pārāk īsa, lai uz to atstātu kādu ietekmi visas šīs "negatīvās" lietas. Tie visi ir tikai pieņēmumi, pie tam daudzi no skaļākajiem bļāvējiem ir zaļie ražotāji, organizācijas, kas ar to pelna naudu. Latvijā arī bija gadījums, kad viena zināma persona izliekoties par zaļo, izkrāpa no uzņēmēja naudu, lai nekliegtu par to, ka tiek attīstīts viens zināms projekts.... Tā ir sistēma! Diemžēl!

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pie tam modificētās pārtikas vispārējs aizliegums ir klaja ļaunprātība, ņemot vērā to, cik pārapdzīvota ir pasaule un to, ka milzīgās pasaules teritorijās cilvēkiem vispār nav ko ēst.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aicis

+10511

 
Tāpēc, ka minerālūdens ražotājiem 600m zemes slāņu ir tas pats kas viens papīra filtrs pie pilsētas sistēmas ūdens krāna un šķipsniņa vārāmā sāls.

pirms 12 gadiem  

muzigais jautatajs, pirms 12 gadiem :

Doma ta ir?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tā jau nu gluži nav, visi urbumi ir sertificēti, regulāri pārbaudīti, tāpat kā tehnoloģijas un iekārtas šī ūdens ieguvē un uzpildīšanā pudelēs. Tas gan neattiecas uz parasto krāna ūdeni, kas uz iepakojuma ir rakstīts, vai nu tas ir minerālūdens ar tādu un tādu mineralizācijas pakāpi, vai ūdens no dziļurbuma vai vienkāršs ūdens, kas ir atbilstoši attīrīts un gāzēts vai negāzēts....

Māris, pirms 12 gadiem :

Aivi,tu pats arī tam ko tu te uzrakstīji arī tici? pārbaude reāla notiek pie urbuma nodošanas ekspluatācijā,vēlāk gadu gaitā pārbaudes ir tikai formāls pasākums

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.