Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1379 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Bitenieks

+11700

 
Pudelē pildīšanas laikā tur ieskrien nedaudz E vielas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tā PETF pudele nav ražota gadsimtus atpakaļ, tāpēc no tās visu laiku nelielos daudzumos izdalās dažādas plastmasu piedevas(plastifikatori, neizreaģējušie momomēri, u.t.t).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Tas jau vēl būtu saprotams, jo pudele ir slēgts trauks, sevišķi ja siltumā stāv, baktērijas savairojas un ūdens paliek nelietojams. Bet dabā ūdens iztvaiko, nolīst zemē, atkal iztvaiko un visu laiku cirkulē.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu patiesībā jau viss ir diez gan vienkārši. Pārtikas aprites uzraudzības likums nosaka kurām pārtikas grupām ir jānorāda derīguma termiņš, ūdens ir starp tām, tāpēc ražotājs gluži vienkārši ir spiests norādīt laiku līdz kuram ūdens ir jāizlieto. Diemžēl vai par laimi, bet katrs ūdens ražotājs pats brīvi var izvēlēties derīguma termiņu savam ūdenim, taču likumā noteikts, ka minerālūdenim maksimālais termiņš nedrīkst pārsniegt 5 gadus. Gudrs ražotājs arī izvēlēsies šo maksimālo atļauto termiņu, jo tad sapildītais ūdens var stāvēt noliktavās ļoti ilgi, bez riska, ka to vajadzēs iznīcināt notecējuša termiņa dēļ. Kāpēc tieši pieci gadi un ne ilgāk? Kas zin, iespējams, ir pierādīts, ka pēc pieciem gadiem ūdenī būs nokļuvuši nepieļaujami daudz elementi no taras.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

tapēc veselīgāk ir pirkt ūdeni stikla pudelēs,Latvijā mazāk tādu tirgo,bet ārzemēs labu ūdeni pārdod stikla pudelēs

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.