Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 8380 skatījumi

Vai zobu kanālu tīrīšana sāp?

Veselība » Zobi

Vakar vakarā pēkšņi sāka sāpēt zobs, šodien biju pie zobuārsta - man uztaisīja rentgenu tam zobam, sašpricēja mani, paurbās, uzlika zāles un pagaidu plombi, jo ĻOTI sāpēja un uzreiz tāpēc nelaboja, teica, ka 3.nov jānāk uz kanālu tīrīšanu. Tagad vakarā man atkal sāp, laikam atiet anestēzija. Man jau tā bail no zobuārstiem tāpēc ļoti interesē vai Rīgā ir kādam zināma mīļa zobuārste un vai kanālu tīrīšana ir sāpīgs process?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nesāp, ja nepažēlosiet dažus latus un palūgsiet anestēziju pirms kanālu tīrīšanas. Tas pats attiecas arī uz zobu labošanu un jebkuru citu manipulāciju... Mūsdienās tas ir pilnīgi nesāpīgs process, ja vien klients pats par to parūpējas.

pirms 13 gadiem  

Rihards Kluss, pirms 13 gadiem :

A ko dariit, ja parastaa(zobaarsta lietotaa) anesteezija nepaliidz, vai arii iedarbojas nepilniigi? Ir meegjinaata arii 4tiiga deva..

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ja no savas pieredzes ziniet, ka vietējā narkoze uz jums neiedarbojas, zobus var labot arī vispārējā narkozē. Maziem bērniem pāris gadu vecumā tas ir vienīgais veids kā salabot vairākus zobus un uzreiz. Lielākajā daļā zobārstniecības kabinetu, kur tiek veikta implantēšana ir arī šāda iespēja vai arī varat doties uz Stomaoloģijas institūtu.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Tas taisnība,tiešām nesāp nekāda starpība,labo sāpošu vai nesāpošu zobu.Mani arī reiz sabaidīja ka būs briesmīgi un sāpīgi,bet nekā. :D Vienīgā atšķirība ka tiek tīrīts kanāls,un salabots ar trešo reizi,jo divas reizes liek zāles-pagaidu plombes.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pastāstīšu savu šausmu stāstu!
Viss sākās ar to, ka naktī vienkārši nevarē'ju pagulēt - varēju burtiski pa sienām rāpot aiz sāpēm. Aizgāju pie dežūrārsta nākamajā dienā, jo protams, uz pieraksta nekur nevarēja tikt tik ātri. Šī man saka - zobs iekaisis. Atrāva visu vaļā, iztīrija un iebāza zāles, virsū uzliekot tikai vati. Lieki teikt, ka zobs viss bija vaļā. Ta viņa man lika staigāt 10 dienas. Aizgāju mājās un sāku domāt, kā var 0 dienas zobs būt pilnīgi vaļā, tak mikrobi utt. piulns tur var saiet. Aiznesos vakarā uz privātpraksi, daktere bija šokā par vates gadījumu! :D
Iztīrija vēlreiz, uzlika pagaidu plombi, sarakstīja kaudzi ar antibiotikām. (bija no tā visa uzcēlos temperatūra līdz 39 grādiem)
Tad nu tagad gaidu nākamo nedēļu, lai varētu pabeigt šo "jauko" procesu. Iztīrīt kanālus un uzlikt normālu plombi!
Secinājums - ar zobiem joki mazi!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es šodien biju kanālu tīrīt divkanālu zobam. Man neko nešpricēja, un kad tīrija arī nekādu sāpju un nepatīkamas sajūtas nebija, tikai jocīga sajūta ka tas urbīts tik dziļi iejiet zobā :D

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ir vispārējās, lokālās špricējamās un klātliekamās anestēzijas, turklāt dažādas zāles.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Budweiser

+361

 
Bez anestēzijas taisīt kanālu tīrīšanu būtu riktīgs sado-mazo :D šuabos vai kāds to varētu paciest,tad jau labāk pašam ar plaķenēm to zobu izraut,ja nesanāk anestēzijai.
Bet par sāpēšanu,tas jau tīri individuāli,katrā ziņa kaut ko jutīsi....

pirms 13 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Var gan paciest. Padomju laikā špricēja tikai pie raušanas. Daudziem zobiem esmu kanālus tīrīšanu pacietusi bez anestēzijas un -dzīva. Toties ar anestēziju man kanālu tīrīja vienreiz. Rezultāts:pildot kanālu,tas tika pārpildīts, tas radīja spiedienu laikam uz nervu un es cietu stipras sāpes kādas 2 nwedēļas, un neviens nevarēja palīdzēt, pat Stomatoloģijas institūtā.
Tagad kanālus tīra ar šprici un tam jābūt nesāpīgi,ja vien šprice ir iedarbojusies (parasti ir.)

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

nu kurā vietā tev mūsdienās pie kanālu tīrīšanas neielaidīs anestēziju? zobārstam arī nav laika ar tevi čakarētis un gaidīt, kamēr tur sāpēs lokies. arī gala rezultāts būs nekvalitātīvāks, kaut ko līdz galam neiztīris, tikai tāpēc ka tev baigi sāp.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ja tas process notiek bez anestēzijas, tad ir diezgan nepatīkams, pat diezgan sāpīgs, jo ar tādu kā tievu urbīti mēģina uztīt un izraut nervu no zoba kanāla. Ar anestēziju viss notiek daudz nesāpīgāk. Kādreiz, kad nelietoja anestēziju tad arī es baidījos no parastās zobu urbšanas (lēnās urbjmašīnas ar striķa piedziņu, laikam no pirmskara laikiem), toties par velti, bet tagad kad ir anestēzija no nekā vairs nav jābaidās, jo nemaz nesāp, salīdzinot ar 70-tajiem gadiem zobārsta apmeklējums no spīdzināšanas ir kļuvis par izklaidi.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

man gadu atpakaļ tīrija kanālus ar anestēziju. bija nepatīkami. un reizēm arī iesāpējās, kad tīrija ļoti dziļi pie pašām beigām !

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
Jā, sāp, jo kanālu tīrīšana ietver arī nervu raušanu, as ir nepatīkams process. neviens ārsts tev šo manipulāciju bez anestēzijas nemaz neveiks. tāda savā ziņā mikroamputācija notiek.
var pēc tam sāpēt vēl labu laiku, kad anestēzija ir beigusi savu darbu, jo zoba mikroflora ir sadragāta un kamēr viss sadzīs būs jāpaciešās. tas var ilgt arī vairāk pa nedēļu.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.