Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Agris E.

+51

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2262 skatījumi

Tēja, kafija, enerģijas dzērieni - kofeīns?

Veselība » Diēta & Fitness

Kāds zinošs cilvēks, pasakiet, cik tēja satur kofeīnu :) Lieta tāda, ka vēlos pilnībā atbrīvoties no kofeīna lietošanas, cik nu tas ir iespējams. Jau gadus 5 nodarbojos ar ekstrēmo sportu, kad sāku ar to nodarboties, ātri vien iegaršojās enerģijas dzērieni. Tos sanāca dzert pa trijiem vai pat vairāk dienā (250ml/gab.), radās neliela atkarība, vēlāk arī prātiņš atnāca un pārstāju tos draņķus lietot. Salīdzinoši nesen. Aiz tiem sekoja nākamais murgs - kafija, kura iepriekš nemaz tā negaršoja, bet nedēļas laikā paspēju skaisti pierast. Cerēju uz mazāku kofeīna daudzumu, lai nebūtu problēmas ar bezmiegu, trauksmi, paātrinātu sirdsdarbību un citiem blakusefektiem, tā arī gandrīz nekas no tā nepazuda, ja nu vienīgi minimāli mazinājās. Pēdējā laikā (nedēļas divas) dzeru tikai tēju un svaigi spiestas sulas. Sulas laba manta, bet pagaidām nav iespējas visu laiku uz tādām dzīvoties, a dzeru ļoti bieži, dzeramais vienmēr pa rokai :) Bezmiegs arī no tējas itkā nav pazudis. Kā tad ir ar kofeīnu?

Pirms 11 gadiem

Mazliet sīkāk, no tējām iecienītākās ir parastās, melnās tējas, vai citronu. A par dzeršanas biežumu ir tā, ka izdzeru VISMAZ 10 krūzes dienā. Tas ir tā, divas izdzeras, jāiet taisīt nākamās divas :) citreiz minerālīts patrāpas ceļā, citreiz nē. Nu pat kaut kādā forumā uzgāju interesantu rakstiņu par kofeīna saturu tējā un kafijā, kur tika minēts, ka tēja satur krietni vairāk kofeīna, nekā kafija, kaut arī iedarbība ir atšķirīga un lēnāka. Citā forumā cits stāsts, kafija saturot vairāk kofeīna.

Agris E., pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Xfitness.eu

+811

 
Tikai zāļu tējas! Latviskās - Piparmētru, liepziedu, kumelīšu uttt.... parāstās tējas -melnā, zaļā utt visas satur kofeīnu, pat veirāk nekā kafijā..
Bet bezmiegs satraukums utt arī varētu būt no fiziskas pārslodzes ..

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

nē nē

+3609

 
Par to vai dzert, vai nedzert, jau citas atbildes.
Par kofeīna daudzumu tējā un kafijā atšķirīgi fakti, tāpēc, ka laikam netiek paskaidrots, par kādu formu ir runa.

Svaigā tējas lapiņā procentuāli ir daudz vairāk kofeīna nekā kafijas pupiņā.
A krūzītei ar siltu dzērienu ir vajadzīgs svara ziņā daudz vairāk kafijas nekā tējas, tāpēc kā dzēriens, kafija satur procentuāli vairāk kofeīna.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ugāns

+4325

 
Te i htt
p://www.irlaiks.lv/drinks/otherdrinks/tea/article.php?id=2468321
http://lv.wikipedia.org/wiki/Kofe%C4%ABns http://buduars.lv/teja-vai-kafija-dzert-vai-nedzert/

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.