Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Janeta

+632

 
  • 29

    Atbildes

  • 9 balsis
  • 17873 skatījumi

Vai izārstēta Laima slimība var atkārtoties?

Veselība » Slimības un simptomi

lieta tāda- pirms 3 mēnešiem man diagnozēja Laima slimību, II stadija. Dzēru zāles, simptomi pārgāja, bet tagad atkal jūtos līdzīgi..

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (29)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Vakar skatijos raidijumu tiesi par so temu.
Profesors teica, Obligati, un loti jaseko savam stavoklim, nepamanot ilgaku laiku simptomus, runa iet jau par slimojosiem, slimiba ka lai to saka ( sak nemt varu par jums ) Lietojiet medikamentus obligati peic arsta noradijuma. Labu veselibu!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Dace Ķemere

+80

 
Laima slimība var atkārtoties.Mana kolēģe izdzēra divus antibiotiku kursus un tagad ir labi.Savukārt mammai pēc antibiotiku kursa bija problēmas ar locītavām-izzuda locītavu šķidrums galvenokārt ceļu locītavās.Pēc intensīva glukozamīna kursa labāk palika, bet ne tā, kā pirms slimošanas.Borēlijas vispār visvairāk bojā sirdi un locītavas, tā kā ģimenes ārsta apmeklējums būtu ļoti ieteicams.Lai veicas!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Dace Metēja

+80

 
Laima slimībā,iespējams, var saglabāties antigēns, kādēļ arī ir simptomi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

NO PIEREDZES: pēc slimības ārstēšanas gada laikā ik pēc 2 mēnešiem jānodod asinsanalīzes un antivielu daudzumu asinīs. Ja antivielu skaits palielinās, tas nozīmē, ka borēlijas ( boreliozes jeb laima slimības ierosinātājas ) nav iznīcinātas un jāķeras pie jauniem ieročiem cīņā ar tām. Dodieties pie INFEKTOLOGA, un tad lai, vēlams, ĀRSTU KONSĪLIJS izlemj, KĀ IZNĪCINĀT borēlijas. Iespējams, ka vajadzēs stacionārā 3 nedēļas caur sistēmu pilināt vēnā antibiotiķi CEF TRIAKSON ( kurš ir ļoti dārgs, bet slimnīcā to apmaksā valsts ), un pēc tam atkal pārbaudīt antivielu daudzumu, un, protams, sākt cīņu pret borēliju izraisītajām sekām, iespējams, visa mūža garumā.

pirms 14 gadiem  

Līvija Priede, pirms 12 gadiem :

Borēlijas NAV iespējams iznīcināt...Laimas borelioze manu dzīvi palēnām padara par elli...

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Esmu izslimojusi, daudz savā laikā par to lasījusi. Ja sapratu pareizi, tad atkārtoti var saslimt tikai tad, ja atkal iekož inficētā ērce. Ne vienmēr ar vienu antibiotiku devu var apturēt slimību, tāpēc obligāti jāveic atkārtotas analīzes un, ja ir nepieciešams, jāturpina dzert antibiotikas.
Ja slimība ir atklāta ļoti laicīgi, tad sekas nopietnas nepaliek, bet ja tā lieta ieilgusi, tad jārēķinās ar neatgriezeniskām sekām. Locītavu sāpes- tās jau ir sekas no pirmās slimošanas, nevis atkārtota saslimšana.
Lai būtu drošāk, var bez ārsta nosūtījuma aiziet un nodot analīzes jebkurā laikā. Nav īpaši dārgas. Ja pozitīvi ir abi rādītāji IGM un IGG- tad slimība aktīva. Viens no šiem rādītājiem (nepateikšu kurš, jo neesmu mediķis) paliek pozitīvs visu atlikušo mūžu. Vismaz tā mums skaidroja pirms 7 gadiem, varbūt tagad ir citāda informācija.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Tā,kā pati esmu bijusi ar Laimu slima, 2000.gadā,izgāju ārstēšanās kursu,un nekādi simptomi nav atkārtojušies...Protams paralēli kurss ar tautas līdzekļiem...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Gadījumā, ja parādās atkārtoti simptomi ir jāgriežas pie ģimenes ārsta.

Laima slimību izraisa 3 baktēriju paveidi, kas pieder pie Genus Borrelia grupas un katram pasaules apgabalam ir raksturiga savs bakterijas paveids. Uzsākot ārstēšanu sākuma stadijās Laima slimība ir ārstējama ar antibiotikām. Pēc ārstēšanas testi baktēriju neatrod, taču dažkārt simptomi tomēr parādās, piemēram, aritrīts. Viena daļa zinātnieku uzskata ka Borrelia izraisa autoimunitāti, t.i. organisma nespēju atpazīt noteiktas savas daļas kā sevi pašu. Savukārt cita grupa uzskata, ka hroniskā Laima slimība izraisa dažādus simptomus, kuri medicīniski nav izskaidrojami un šī iemesla dēļ ir nepieciešama ilgstoša antibiotiku terapija.

Rezumējot var teikt, ka slimība ir ārstējama, taču savlaicīgas neārstēšanas gadījumā var izraisīt nervu sistēmas, sirds u.c. bojājumus.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Laima slimība ir neizārstējama un tā var atkārtoties. Protams, ir arī izņēmumi, jo ne visi cilvēki ir vienādi stipri.

pirms 14 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

Kā man patīk, ka cilvēki man liek mīnusu par šo atbildi,m lai gan reti kurš zina, kas ir Laima slimība :)
Paskaidrošu sīkāk - Laima slimība ir neizārstējama, izārstēt to var tikai pašā sākumā, kad parādās pirmie simptomi. Ja šo sākuma stadiju nokavē, neko vairs nevar izdarīt un slimība atstāj bieži vien postošas sekas uz cilvēka veselību un dzīvi. Atkārtoties tā var tikai tad, ja sākuma stadijā tā nav tikusi izārstēta,, līdz ar to pastāv lielāks risks, ka to būs grūti vai pat neiespējami

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

Izārstēt. Šai slimībai raksturīgi paasinājuma viļņi, kad vienu brīdi liekas it kā jau vesels, bet pēc 8 dienām viss sākas no sākuma. Pēc slimības izārstēšanas novēro biežas galvassāpes, nespēju koncentrēties, karstuma viļņus, trīci, dzirdes traucējumus, depresiju, parēzes un atrofijas, sevišķi proksimālās daļās. Pirmā stadija ir parasti saistīta ar ādas apsārtumu, temperatūru, galvassāpēm, bet otrajā stadijā jau tiek skartas smadzenes, kas turpmākajos dzīves gados izraisa migrēnas, vājuma lēkmes

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

raksturīgi otrajā stadijā ir čūlaini izsitumi, smagas ādas ekzēmas un tml, trešā stadija vispār nav ārstējama un tās beigās cilvēks var kļūt paralizēts vai nomirt. Pret Laima slimību nav vakcīnas, to pārnēsā ērces un ārsti to uzskata par neārstējamu slimību, tieši tāpēc es tā arī teicu - neizārstējama. 80% iedzīvotāju to atklāj 1. stadijā un veiksmīgi izārstē, mirst ap 1% cilvēku, paliekošas sekas uz cilvēka veselību atstāj 40 % gadījumu. Tās nav manāmas uzreiz, tās parādās ar gadiem 45-50.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Es dažreiz brīnos...šī slimība nav joka lieta, un tā vietā, lai uzreiz pie pirmajam aizdomām aizietu pie ārsta, tu sēdi šeit, un uzdod jautājumus garāmgājējiem?..Veseliba nav joks, to ir jāciena un jāuztur, nevelc garumā, taisi pārbaudes.
Lai veicas! ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Signe Peirāga

+2427

 
vispār baigi. man arī laima slimību pirms pāris gadiem diagnosticēja, bet ārsts pat nepabrīdināja, ka tā var atkārtoties. it kā sekas nekādas (tpu, tpu) nejūtu.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.