Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4700 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Iemesli varētu būt visdažādākie. Diemžēl no uzstādītā jautājuma un neredzot pašu bērniņu nevar viennozīmīgi nosaukt konkrētu iemeslu, kādēļ mazulis vēl nerunā. Es jums ieteiktu pakonsultēties ar savu ģimenes ārstu un palūgt nosūtījumu pie dzirdes ārsta. No teiktā nav iespējams saprast, vai mazulis nerunā vispār vai tomēr atsevišķus vārdus zina. Viens no iemesliem varētu būt vājdzirdība vai kurlums, citi iemesli ir jau smagāki, taču noteikti nav jākrīt panikā. Pasaulē ir daudz bērniņu, kas sāk runāt samērā vēlu, arī 4.5 gadu vecumā.

pirms 14 gadiem  

Tamara Zaharevska, pirms 14 gadiem :

Bērns atsevišķus vārdus rumā,visādā citā ziņā liekas labi attīstīts.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tas ir ļoti labi! Aprunājieties ar saviem un vīra vecākiem, ļoti iespējams, ka jūsu satraukumam nav pamata un jūsu dzimtā ir raksturīgi, ka bērns sāk runāt relatīvi vēlu. Protams, jebkurai māmiņai gribētos, lai viņas mazulis pēc iespējas ātrāk sāktu staigāt, izrunātu savu pirmo vārdiņu, sāktu runāt ar pilniem teikumiem, taču katrs bērnņš ir citādāks. Daudzi bērniņi nerunā līdz 4 gadu vecumam un tad vienā dienā pēkšņi sāk runāt skaidri un ar pilniem teikumiem.

Tamara Zaharevska, pirms 14 gadiem :

Esmu šim bērnam omīte .

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Ar bērniņu vajadzētu pastrādāt, palasiet mazulim priekšā pasaku grāmatu ar lielām un krāsainām bildēm, nopērciet attēlus ar uzrakstiem, piemēram, ābols, suns, kaķis, vairāk sarunājieties ar mazuli. Tas nekas, ka mazulis jums neko neatbildēs. Mazulis to visu dzirdēs, klausīsies un vienā jaukā dienā pateiks savu pirmo teikumu un sāks runāt. Mazulim ir svarīgs mikroklimats ģimenē, svarīgi, lai bērns justos mīlēts un apčubināts, lai ar to sarunātos...

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aigars Lociks

+2278

 
Bērns var sākt runāt vēlu arī gadījumā, ja viņš ikdienā dzird vairākas valodas (Latvijā klasiski - latviešu un krievu), taču šādā gadījumā varu pat iepriecināt - bērns runāt sāk vēlu, bet tad, kad sāk, lieliski orientējas abās valodās. Tā teikt, Viņu apstākļi ir spieduši straujāk attīstīt smadzeni jau kopš bērnības tieši šajā jomā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Jā var būt dažādi iemesli, zinu kad bērni aug divvalodīgā ģimenē tad sāk vēlāk runāt, bet ja nerunā četru gadu vecumā tad vajag aizvest pie ārsta, īstenībā to jau vajadzēja ātrāk darīt!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktorija

+2752

 
Varbūt kādi psiholoģiski vai pat fiziski traucējumi?! Vai ar ārstiem esat konsultējusies?

pirms 14 gadiem  

Tamara Zaharevska, pirms 14 gadiem :

Fiziska trauma,vai tas varētu būt kāds kritiens?

Viktorija, pirms 14 gadiem :

Es tiešām nemācēšu precīzi noformulēt, jo neesmu speciālists... bet ja Jūs tā ieminējāties.. ļoti daudz kas var mainīties, piemēram, no dažādām galvas traumām, izbīļa.. :(

Tamara Zaharevska, pirms 14 gadiem :

Esmu omīte,par kritienu tās ir manas pārdomas.

Viktorija, pirms 14 gadiem :

mm, nu turaties!! un domāsim uz to labo

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Protams, jāgriežas pie ārsta.Bet iemesls var būt arī-nepietiekama komunicēšana ar bērnu.Daudzi jaunie vecāki paši sēž,netā, bet bērns pie tv vai spēlē spēles savā ,,bērnu datoriņā,,...Ar berniem ir jārunā,jādzied viņiem dziesmas, jādarbojās.

pirms 14 gadiem  

Tamara Zaharevska, pirms 14 gadiem :

Pilnīgi jums piekrītu.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Iespejams kada psihologiska trauma vai atpaliciba. Ko saka neirologs un bernu arsts?

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.