Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 5508 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Gan saldūdens, gan jūras zivis parasti satur daudz parazītu. Šie parazīti tiek iznīcināti termiskās apstrādes laikā, kad temperatūra sasniedz 60 °C. Aukstajai kūpināšanai labāk izmantojiet komerciāli sasaldētas zivis, vai arī paši sasaldējiet zivi aptuveni -23 °C temperatūrā uz vismaz 7 dienām lai nogalinātu jebkurus parazītus, kas varētu būt zivī. Diemžēl sasaldēt produktus šādā temperatūrā lielākajā daļā mājas saldētavu ir neiespējami.

Ļoti daudz parazītu ir līdaku ikros, tāpēc neiesaku tos ēst un dot kaķiem.
Tārpi var būt arī kaltētajās zivīs.

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

pirmā dzirdēšana par kaķiem;
tiešām nedot?
kaltētās ir domātas voblas?

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ir gan tārpi.Tāpēc jau zivis ir jāizķidā pirms lietošanas.Piemēram lucīši,salakas pat kūpinot,bet reņģēs brētliņās gan nav tārpu.Mencu aknās bieži pārsvarā ir tārpi,tāpēc pirkt konservos mencu aknas arī nav tas prātīgākais darbs.
Veselībai gan nekas nekaitēs,drīzāk gan pretīgi iedomājoties ka ēdīsi produkciju ar visiem parazītiem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Jā, jo parazīti ir visās zivīs, izņemot varbūt tādās, kas augušas sterilos apstākļos - audzētavās un laboratorijās.
Ar īpašiem parazītiem var "sadraudzēties", ja ēd jēlu zivs gaļu, auksti kūpinātas vai kaltētas zivis, kas nav pietiekoši apstrādātas. Ja zivi cep vai vāra, vai karsti kūpina un dara to pareizi, parazīti tiek iznīcināti. Vairums parazītu ir tieši zivju iekšās, ko pirms termiskās apstrādes izķidā, bet ir arī tādi, kas atrodami gaļā un pat žaunās.
Atceries -Cilvēkā ir simtiem parazītu un viņš pat nezina, kādi un kurā viņa ķermeņa vietā mīt. Un daudzi mūsos dzīvo tā, ka mēs līdz savai nāvei par tiem neko neuzzinām. Parazīti ir visiem - gan cilvēkam, gan dzīvniekiem, kas ir mums apkārt. Mēs to varam ieelpot, apēst, tie var iekļūt mūsos caur gļotādām un ādu, brūcēm.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Parazītu (tārpu, kā arī vēžveidīgo, vienšūņu, pelējumu u.c.) zivīs netrūkst, bet vairums parazītu kaitē zivīm un ne cilvēkam. Audzētavās mēdz lietot ķīm. preparātus pret parazītiem. Jūras zivīs, kā arī no jūras ienākušajās (piem., laši, taimiņi) parazīti var arī nebūt, bet saldūdeņu zivis ir pilnas. Tāpēc labāk to nezināt, vai arī zivis cept un vārīt.
Dabā vairumu zivju kāds dzīvnieks apēd - ar visiem parazītiem - un nekas traģisks...

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.