Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5003 skatījumi

Vai ar klepu un nelielaam iesnaam var iet pirtii?

Veselība » Vīrieša veselība

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gultaa gan nesanaaks peec pirtinjas liist, jo riit or jaabrauc uz vienu pasaakumu un pirtinjaa gribas ljoti ieiet, bet neesmu iisti drosh vai tas buutu pareizi.. Ieiet pirtinjaa, peectam nomazgaties silta uudenii un silti apgjeerbties un baudiit taslaak vakaru iekshtelpaas un mazliet arii arpus taam buutu ok?

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Var.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Pirts ir lielisks ārstniecības līdzeklis. Bet ir jāskatās, lai pirts nebūtu par karstu un lai pēc tās neiznāktu arī kaut kur caurvējā vai aukstumā tikt. Normāli pirtī jābūt pērtuvē ap 60 grādiem, mazgātavā ap 35. Labāk nepērties, bet pagulēt uz lāvas un ilgi nemazgāties, bet noskaloties siltā ūdenī. Galvu var mazgāt, bet, ja neesi drošs, labāk atturies. Ja galvu mazgā, noteikti vēlāk turi dvieli ap to. Tad gan vēlāk silti saģērbies, zem segas gultā iekšā un izdzer vismaz puslitru tējas (labākā būs piparmētru, bet var veidot miksli no piparmētrām, salvijas, meža zemenēm un kumelītēm) vai zaptsūdeni (labākais būs dzērveņu, bet no dzērvenēm neatpaliek arī upeņu ievārījums). Mūsu mājās visi klepu un iesnas izārstē pirtī. Pret klepu labi līdz salvijas tēja (to parasti liek klepus sīrupos), paelpo kumelīšu tvaikus un neēd vai nedzer neko aukstu vai ļoti karstu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja pēdējā laikā nav bijusi t ° var, bet pēc pirts laukā nekur neej. Ja lietains laiks, labāk pirtī neej. Pirtī dzer ārstniecisko augu tēju, piem., kadiķu ogu tēju (Aptiekā 100 gr. maksā ~1 Ls) ļoti labi attīra organismu un palīdz pie saaukstēšanās. Kadiķus vai to ogas var salasīt arī mežā.
Ja tev ir parastās iesnas nevis hroniskās, tad nopērc eikaliptu eļļu koncentrātu(5 vai 10 ml), maksā ~1.5-3 Ls 100-200 gramos karsta ūdens iepilini dažus pilienus, uzreiz elpo ar degunu. Lieliski iztīrīs deguna dobumu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis P.

+2589

 
Ja nav paaugstināta ķermeņa temperatūra, tad ne tikai var, bet- vēlams pakarsēties un nopērties.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

mmm, nesaki gan !! tā veselības padarīšana ir bīstama lieta !! labaak ar sevi nespelejies vienkārši !! es pats vienreiz šādi iegāju pirtī un otrā dienā ar ātro palīdzību veda uz slimnīcu ar 41 temperatūru !!

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Tev vienkārši gadījās saslimt pēc pirts, iespējams, ka tā bija ļoti karsta vai pats kaut kur saķēri caurvēju, apsaldējies. Cilvēks var salt un to nemaz nepamana, jo pēc pirts tā jušana ir pavisam citādāka - izej laukā, bet aukstumu nejūti, jo esi sakarsis. Pēc savas pieredzes, pirtī ejot, iesnas un klepus izārstējas pat 3 reizes ātrāk kā ar medikamentozo ārstēšanos. Jebkuras saslimšanas gadījumā arī nedrīkst iet pirtī karsēties, diemžēl tagad cilvēki neprot ne ārstēties ne arī prot pirtī iet.

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Pareizi, ja vēl pēc pirts uzņem šņabi, tad no rīta-nekādu iesnu, pārbaudīts. Mediķi gan mani nolinčotu, bet nezinu, kā-bet tas strādā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.