Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 12

    Atbildes

  • 1 balss
  • 6535 skatījumi

Ko darīt, ja regulāri ikdienā jūties slikti bez iemesla?

Veselība » Garīgā veselība

Nu jau vismaz gadu katru dienu jūtos slikti bez iemesla. Kad kārtīgi padomāju un apsveru visu, kas notiek ar mani un man apkārt, tad saprotu, ka viss ir vislabākajā kārtībā un nav par ko stresot. Privātajā dzīvē viss kārtībā, darbā viss tāpat. Bet vienalga jūtos slikti.

2010. gada janvārī-jūnijā sēdēju uz antidepresantiem un trankvilizatoriem. Iespējams, par ātru aprāvu kursu un tagad kaut kas velkas pakaļ vēl no tiem laikiem...

Šā vai tā. Neuzskatu, ka vajadzētu iet pie psihologa, jo saprotu, ka tas viss ir tikai manā galvā un tas vispār ir kaut kāds stulbums/niķis. Tikai, diemžēl, nezinu, kā tikt no tā vaļā.

Kā likt sev saprast, ka viss ir kārtībā? Nu patiesībā, to es jau saprotu un apzinos, bet kāda velna pēc tad visu laiku ir tāda sajūta, ka jūtos slikti?

Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (12)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pāvels

+18781

 
Pamēģini uzlabot garastāvokli un pašsajūtu citiem. Morāli atbalsti kādu draugu, sagādā pozitīvu pārsteigumu otrai pusei un tamlīdzīgi. Pozitīvām emocijām ir izteikta īpašība būt lipīgām - ja liksi justies labāk kādam, kas Tev ir blakus, tas cilvēks automātiski uzlabos pašsajūtu Tev :)

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Tā gan ir taisnība, jā. Tā arī cenšos darīt. :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Agris

0

 
Lasot jautājumu un atbildes, kaut kur saskatu sevi. Baznīcai neticu, netikumu nav, esmu jautrs un simpatisks, aktīvi piedalos ģimenes dzīvē, rēķinus nomaksāt varu. Bet ir kaut kas tāds, kas mani kaitina, gan sevī gan no partneres. Atdzīšos, ka esmu greizsirdīgs, bet ar to es vēl kaut kā tieku galā, bet nevaru ciest, ka ir tusiņi, kuros neesmu aicināts, tipa tusiņš bez otrām pusēm. Man tas derdz! Jā, esmu erudīts un daudz ko zinu, tāpēc parasti man ir viedoklis, kas arī var nesakrist ar citu viedokļiem.
Bet ko darīt ar tukšuma sajūtu, ka es jūtos slikts??? Ļoti patīk manis radītā mājas vide, viemēr ar prieku skrienu uz mājām, nelabprāt dodos prom. Citas sievietes mani apbrīno, jo es bez teikšanas visu ko daru, pamanu. Tikai nezkāpēc esmu slikts savai sievai??? Liekas, ka viņa zāģē zaru uz kura sēžu es!!!
Jā, un savu bērnu mīlu tik ļoti, ka nomirt varu!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priecajies par dzīvi, par katru siko lietu ko ieraugi! Smaidi ja pat nav par ko smaidīt, viltus smaids Tevi novedīs pie īsta prieka! Varbut pameiģini kadu rītu vienkārši pavārtīties gultā un paverot sauli uzlecam! Ļauj kadam par Tevi parūpēties! Un bieži apskāvieni un pieskārieni manīs dusmas un apnikumu! Zāles? Sabeigsi veselibu ar tām, ticiet man!! Pashas pieredze! Vairāk prieka un smaidu! Centies kko pamainīt, no rīta iedzer tēju nevis kafiju(vai otradi, tas pec ieraduma). Ēd darzeņus! Izpalīdzi draugam kaut vai tas no Tevis prasa daudz kad busi to padarijis jutisies brīnišķiīgi! Tikai pameiģini, sliktāk nu šā vai tā nebūs! Riskē, arī pec uztraukuma jutisies atvieglots un priecigaks!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja ir slikts garastāvoklis, iesaku kādu laiku lietot 1) neurorubine forte 2x dienā 2) zivju eļļu (2x dienā) 3) Q10 (vienu no rīta) 4) C vitamīnu (1 no rīta) 3) asinszāļu tēju (1 edamkaroti uz krūzi ūdens, 20 min. ievilkties un dzer pa 1/2 krūzei 3x dienā 30 min. pirms ēšanas. Tas ir pārbaudīts variants. trankvilizatorus labāk lietot pēc vajadzības pirms gulētiešanas.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Liels paldies par atbildi, bet es jau aizgāju pie psihiatra un man piešķīra F grupas diagnozi un lika lietot paroksetīnu un noradrenalīna un dopamīna inhibitoru. Tā kā zivju eļļa šoreiz nelīdzēs. :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars

-7

 
Vērtīgi padomi veselīgam dzīvesveidam http://tavai-veselibai.blogspot.com/

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+3489

 
Varbūt ekstrasens...? šie pat asins sastāvu var noteikt paskatoties vien uz cilvēku, bez nekādām analīzēm. Turklāt ātri noteiks pareizu diagnozi. Jā es zinu, ka visapkārt šarlatāna un naudas kāsēji, bet ne visi tādi ir.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Zini, ko es iedomājos, Rič? Varbūt tas stress ir no tā, ka taisni otrādi - ka viss ir vislabākajā kārtībā? Ja vēlies parunāt - droši raksti PM.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

O, tu arī te iemaldījies. :]
Da nē, zini kā... Man jau tā sajūta ir ne tikai tad, kad viss ir kārtībā. Arī tad, kad ir kaut kādas ķibeles, es jūtos dīvaini. Nu faktiski nonstopā. Besī ārā.

Nosacīti anonīmais, pirms 13 gadiem :

Nu jā, es te šad tad iemaldos, Tavam jautājumam uzdūros nejauši :]

Nekas nekad nekur nerodas ne no kā. Vienmēr ir kaut kāds iemesls. Varbūt tomēr nepažēlot naudu un iziet kursu pie terapeita? Ja pats nevari saprast, kur cēlonis, tad tikai cilvēks-speciālists no malas to var pateikt.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Mhm, tas kurss pa sliktu nenāktu. Bet 15 Ls stundā... Bļin... Nezinu, nevaru nekādi saņemties. Kaut gan zinu, ka iepriekš ir palīdzējis.

Bet nu ok, nav kur skriet. Skatīšos, kā tuvākajās dienās būs. Ja būs galīgi švaki, tad laikam jāiet būs gan pie tā terapeita... :<

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jums ir trīs iespējas, izejot no jūsu slimības gaitas: 1) Nedarīt neko un gadīt, kad šī sliktā pašsajūta pāraugs neiroloģiskas dabas saslimšanā, kuras ārstēšanai būs nepieciešama ilgstoša terapija un atgriešanās pie antidepresentiem; 2) Griezties pie sava ģimenes ārsta un palūgt nosūtījumu pie neiropatologa un šo stāvokli ārstēt ar medikamentiem; 3) Pārvarēt savus aizspriedumus pret psihologiem un griezties pie ārsta - psihoterapeita, kas bieži vien bez medikamentozas ārstēšanas spēs jums palīdzēt pārvarēt šādu psiholoģisko stāvokli.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Man nav aizspriedumu pret viņiem. Esmu iepriekš gājis un ir palīdzējis. Bet tad, kad es gāju pie tā terapeita, tad uzskatīju, ka bija iemesls. Nu tad es zināju, kāpēc jutos slikti. Tagad nezinu un šķiet, ka iemesla nav. Līdz ar to it kā negribas iet pie tā terapeita (kā jau teicu — dārgs prieks), jo nav jau reālas problēmas.

Ok, man te grūti ir paskaidrot, ko es domāju.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

adolfs

+6756

 
absolūti hroniskas depresijas simptomi;
neticu, ka to var izārstēt ar medikamentiem - apdullināt, līdztekus nomācot kādas citas funkcijas - jā (katra smadzeņu uzbūve ir pārāk individuāla, lai derētu kādas vispārinātas zāles);
depresijas nomākšana ar reliģiskām atklāsmēm/ekstāzēm, pastaigām, svešiem psihoterapeitiem, hantelēm, naudas daudzumu, seksu vai alkoholu arī ilgtermiņā neko neatrisina - vnk Tev ir tāds gēns;
ir vien iespēja likt plāksterus radot kaut ko, piespiežot sevi uz jebkādam aktivitātēm - augšminētajām uc., bet visumā tā ir cīņa ar viņu visa mūža garumā;
diemžēl, sūdīga loze izkritusi - saku pēc sevis.

pirms 13 gadiem  

adolfs, pirms 13 gadiem :

pilnā loze ir, ja laimēsies ar atrast ar tevi palikt gribošu draudzeni
(man tāda nedefinējama sajūta, ka šeit vairums patlaban ir vientuļnieka stausā)

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Interesants domu gājiens... Bet iespējams, ka tā arī ir. Neesmu nekad tik tālu aizdomājies vispār...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Vispirms es gan aizietu pie neirologa, jo pats sakāt, ka mēdzat atslēgties no realitātes un aizmirst to, ko esat darījis pirms minūtēm 10. Un Jūs pats jau atbildējāt uz savu jautājumu - viss ir galvā, bet ir arī cita lieta - tu vari apzināties savu slikto pašsajūtu, bet ķermenī notiek lietas, ko citādi ietekmēt nevar - uz nervu pamata, ko prāts nespēj kontrolēt. Ja Jums bija nolikts antidepresantu kurss un Jūs nesekojāt ārsta norādījumiem, pārrāvāt uz savu galvu šo kursu, tad nebrīnieties, ka jūtaties slikti (lietojot šādus medikamentus, pie ārsta jāiet reizi mēnesī). Citi šādas zāles dzer gadu un divus un arī to atmešana nav tik vienkārša - ar laiku devas samazina pa menešiem (sekojot līdzi pašsajūtai), kamēr vispār pārstāj dzert medikamentus.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ja cilvēks jūtas slikti, tad ir pamats viņam tādam justies. ir jāsaprot, kur ir tā vaina, kāpēc tā ir. varbūt Jūs neapmierina darbs, naudas par maz cik gribētos, neesat piepildījis kādu savu sapni, varbūt jau sen gribat kaut ko paveikt, bet nespējat tam atrast laiku .... Tikai patiešām saprātīgs cilvēks spēj ar sevi tikt galā, ir laiks kaut ko dzīvē darīt - sākt lasīt psiholoģijas grāmatas, mainīt attieksmi pret pasauli, atmest kādu netikumu.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Reiz par visām reizēm palīdzēt mājas solī sievai, pievērst lielāku uzmanību atpūtai kopā ar bērniem, saprast, kas Jums tiešām pašam patīk un nodarboties ar to brīvajā laikā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.