Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

expex

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2047 skatījumi

jautajums meiteneem! ;)

Māja un dārzs » Tīrīšanas un veļas mazgātava

iesakiet kaa kopt melna samta stuura diivaanu! vinsh ir kaa puteklu un netiirumu vampiirs :D visu pievelk :(

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Samta aušana, iespējams, sākusies antīkajā Kašmirā. Jaunākā informācija, kas pieejama mūsdienās, liecina, ka samta ēra sākusies 14. gadsimta sākumā. Samta virsmu veido šķiedras pušķīši, kuri ir īpaši vienmērīgi un blīvi izklāti, tādējādi radot savdabīgu un atšķirīgu izskatu. Tas tiek austs īpašās stellēs, kas vienlaikus auž divas samta auduma kārtas. Pēc tam šīs divas kārtas tiek atdalītas un atdalītie audumi tiek uztīti uz atsevišķiem ruļļiem. Samts tiek izgatavots arī no zīda. Var izmantot arī kokvilnu, taču rezultātā iegūsim audumu, kas nav tik grezns. Nesen tika izgatavots sintētiskais samts - pamatā no poliestera, viskozes, acetāta un dažādu sistētisko audumu sajaukuma, kā arī no sintētikas un dabiskām šķiedrām. Samtu ir grūti iztīrīt, tādēļ parasti ieteicama ir sausā tīrīšana. Veļas žāvētāju ar tvaika apstrādes sistēmu audumu atsvaidzināšanas programma, neizmantojot sauso tīrīšanu, šajā gadījumā ir īpaši noderīga.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Vienīgi nevajadzētu sapriecāties - diez vai dīvāniem izmanto samtu, parasti tas ir dīvānu audums, kurš ir reizes desmit lētāks par samtu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Vislabāk samta priekšmetus laiku pa laikam iztīrīt ar putekļu sūcēju. Ja ļoti vajadzīga tīrīšana, varbūt var izmantot paklāju tīrāmos šampūnus. Bet tas ir jāskatās instrukcijā, kāda noteikti būs klāt katrai vērtīgai mēbelei. Par aizkaru kopšanu labāk visu uzzināt jau salonā pirms auduma iegādes.

Putekļi vislabāk būs redzami uz tumša un ļoti gaiša samta, bet gaišais piedevām vēl arī smērēsies. Jebkurā gadījumā – ar samtu pārvelk greznas reprezentācijas mēbeles, kas paredzētas saudzīgai lietošanai un kam nopietnāka tīrīšana varbūt pat nekad nebūs vajadzīga.

Ir gan speciāli aerosoli, ar kuriem apstrādāts audums atgrūž putekļus, netīrumus un izlijušos šķidrumus, bet neesmu pārliecināta, vai samts ir piemērots, lai to mājas apstākļos šādi apstrādātu. Un vislabāk jau būs, ja sameklēsiet instrukciju un tad izsauksiet speciāla tīrīšanas servisa darbiniekus. Tas būs dārgi, bet dārgam materiālam ir vajadzīga attiecīga apiešanās.

pirms 14 gadiem  

expex, pirms 14 gadiem :

Paldies! shito textinju jau es kkur googlee esmu lasiijis :) meeginaajaam ar puteklu suceeju ,bet shis laikam bish par knapu:) janoperk jaudiikaags suuceejs :D varbuut tad buus jedziigaax rezultaats :)es vnk nevienam neiesaku tumsha samta meebeles :)

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

aha, copy no apollo. tas bija vieniigais, kur kaut ko par sho teemu atradu.
meebelju veikalos noteikti iegriezies peec paliidziibas shajaa gadiijumaa, ieteiks kaadu liidzekli, kas atvieglos to visu.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Varētu padomāt, ka meitenes kādas guvernantes un viņas pievilks tavs stūra dīvāns! Atlaidies vien pac uz viņa.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Starp citu guvernante ir bērnu aukle...

expex, pirms 14 gadiem :

un! palika vieglaak? es vnk velos uzzinaat kaadaa veidaa kopt to sasodiito samtu!!!

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Vienkārši dikti divdomīgs tev tas jautājums sanācis. Un muļķīgs.

expex, pirms 14 gadiem :

ja nav ko pateikt tad nesaki neko!!!

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Es pateicu - atlaidies uz tā dīvāna pats un nešmucē!

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

nu gan jums bazars, puikas! :P =)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Vissmieklīgākais ir tas, ka šis jautājums bija domāts meitenēm, kas ir loģiski, tomēr ilgi nebija jāgaida atbilde no šī portāla brontozauriem, kuri jau nu noteikti nepalaidīs garām iespēju kaut ko iestarpināt un nokomentēt! Visnožēlojamākais ir tas, ka uz normāliem jautājumiem, uz kuriem atbildes nav atrodamas google meklētājā atbildes tā arī nekad neparādās vai arī parādās, kāds stulbs komentāriņš no kārtējā punktu krājēja...

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Advokāts atradies?

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Tīrīšana meitenēm ir loģiski? Tīra pārsvarā džeki, jo tur ir vajadzīgs spēks. Meitenes ieteiks ar rullīti nobraucīt to dīvānu, vai putekļu sūcēju labākajā gadījumā. Tas teksts par jautājumu meitenēm un piebilde beigās, ka pievelk visu ir sekls. Netīrumu vampīrs ir viens cits. Dīvāns ir tikai spogulis.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Jūs abi gulēt aizgājāt? Hallo!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.