Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 34

    Atbildes

  • 10 balsis
  • 12023 skatījumi

Ātrākais veids, kā atkausēt ūdens trubas?

Māja un dārzs » Izdari pats

Ātrākais veids, kā atkausēt ūdens trubas? (Trubas-plastmasas) iesakat lētākos variantus.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (34)

 
1 2 3 4 »
Labākā atbilde
  • 8

    balsis

Āris Bitenieks

+11700

 
ja var tikt klāt tad celtniecības fēns

pirms 14 gadiem  

gints šelders, pirms 14 gadiem :

Un pēc atkausēšanas nopērc būvlietu veikalā akmens vates pakojamās trobas ar folliju apkārt.Vēlams pēc diametra.Iegrezuma vietas nolīmē ar pelēko lentu un problēmām nevajadzētu atkārtoties:)

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Un ja, vairs nevar tikt klāt? Ko tad? gaidīt pavasari?

Āris Bitenieks, pirms 14 gadiem :

Viss ir atkarīgs no situācijas

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Līdz mājai neatnāk ūdens.atvienojot trubu iekšā ledus.situācija tāda- uzrakt zemi-bruģakmeni nav reāli :D

Āris Bitenieks, pirms 14 gadiem :

Ir speciālie trubu sildītāji, kurus iestrādā, jau caurules montējot. Vēl ir diezgan dārgs prieks, kā speciāl mašīna zemes sildīšanai lai varētu veikt santehniskos darbus zem zemes ziemas laikā, tas privātajam neder. Par to vajadzēja domāt, kad trubas tika ieraktas. Pašam no urbuma līdz mājai trubas ir aptuveni 60 cm, bet kārtīgi izolētas un līdz ar to nekas neaizsalst.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

metāla trubas varētu ar metināmā aparāta funkciju. Straavu 1 galaa masu [ ja nekluudos] otraa un aidaa :D

Bet plastmasa nezinu. Laikam laba ideja ir Dinamiits :D

pirms 14 gadiem  

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Par metala trubām to es zinu.tā var atkausēt.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Eduards Smalkais

+1257

 
Nu jā... Cik pamanīju, tev ūdens NEPIENĀK līdz mājai... Diemžēl pēc pieredzes zinu, ka nāksies vien lauzt tev to bruģīti vaļā.... Un vēl iesaku pameklēt vai kkur zālājā trubas apkārtnē nav uzradusies tāda kārtīga peļķe... Tad slēdz nost pie tuvākā krāna PIRMS plīsuma un roc augšā... Cits veids tev nederēs. Cik zinu, tad ierīkojot ūdensvadus, tos rekomendē ierakt vismaz 1m dziļumā... Un arī šajā gadījumā nevajag aizmirst par siltinājumu, jo cik atceros no stāstītā, tad zeme pie mums ir bijusi sasalusi ap 2m dziļumu... (tiesa, tas ir bijis ļoti reti, bet tomēr iespējams).

pirms 14 gadiem  

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Par laimi plīsis vel nav.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Gints Bergs

+310

 
Celtniecības veikalos var nopirkt "Sildošos vadus" kurus izmanto silto grīdu izbūvē. Protams, ja var tikt klāt, tad pietin klāt pie caurulēm. ja visur netiek, bet ūdens ir baigi vajadzīgs, tad jātaisa neaizsniedzamo vietu "amputācija" savienojot visu tā, lai var piekļūt visa ūdensvada garumā.

Tas nekas, ka sanāk neliela demolēšana, toties vienreiz tas būs izdarīts un nākošajā ziemā viss būs OK

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Trubu vislabāk atkausē, ja tai lej virsū karstu ūdeni, bet ja zem zemes ir sasalusi, tad ir nedaudz problemātiski

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

verners osis

+16083

 
DEVI piedāvā īpašus 10 W/m pašregulējošos apsildes kabeļus, kas ir paredzēti uzstādīšanai cauruļvados. Apsildes kabeļi nav pārāk lokani, kas atvieglo to uzstādīšanu. Apsildes kabeļa izolācija ir no pārtikas politelēna un ir paredzēta arī dzeramajam ūdenim.
pievienojas 220 voltiem un ieslēdzas automātiski kad sākas sasalšanas process,tā kā var būt ieslēgts,pastāvīgi,ieslēgsies pie sasalšanas sākuma.Pēc fizikas vajaga atkausēt virs caurules kaut nedaudz zemi,kaut vai sasildīt,zeme pēc tam sasalstot izdalīs siltumu,kas atkausēs cauruli,kurā pēc tam jāievieto kabelis,vēlams caurules garumā.
,

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Plasmasas caurules labākais ir atkausēt ar karstu ūdeni un lupatīņām.Fens labs,bet nepārk karsts,jo var sakust caurule.Atklata uguns,lodlampa pilnīgi izslēkts.Ja aizsalis ir mājas ievadā,tad 90% tas ir tieši pie pamatiem un nāksies rakt,atkausēt un nosiltināt.Pirmais kā nosaka kurš posms ir aizasli ir pakustināt ventīļus,ja nekustas,tad tur ir jau aizsalis.Pārbaudi vai akā kur sakas tavs mājas pieslēgums ir ūdens.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ja caurulei var tikt klaat pa vienu galu, tad caurulee var baazt iekshaa nelielaaku cauruli un ar karstu ūdeni atkauseet, bet vajag kaadu suukniiti un pietiekami garu un lokanu cauruli kas iet iekshaa aizsalushajaa caurulee!
peec pieredzes probleemu atrisinaaju ar cauruliiti no automashiinas centraalaas atsleegas vakuma caurules un kaa suukni izmantoju automashiinas logu skalotaaju suukniiiti! Man izdevaas.

pirms 14 gadiem  

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

ideja laba

Raivis Spelitis, pirms 14 gadiem :

senos laikos līdzīgā veidā kausē'juši arī ar tvaika palīdzību.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

cik es saprotu tev ta tuba ir sasalusi tur kur vina ir majas ievadita,jautajums kada dziluma tev tas ievads ir maja? jo iespejams ja ka no majas pamatiem vina ir ari sasalusi,ara tiesam ir loti auks un starp pamatiem un udensvadu noteikti nav nekada siltum izolacija ne ta?tev jebkura gadijuma bus javeic demulesanas darbi un tu iespejam ja no iekspuses vinu atraksi tad varesi atsildit (ar celt fenu vai elektrisko silditaju kas pus virsu siltu gaisu) un pie reizes nosiltinat,janu vienigi tev vis udens vads nav ieraks nepietiekama dziluma jo pie mums Latvija dazkat medz zeme sasalt lidz pat 1,5m un braucamaja dala pat vairak.nu lai veicas ...

pirms 14 gadiem  

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Meginasu tavu variantu ar izpētit atrakt un pasildīt pie pamatiem.

Ģirts Rozītis, pirms 14 gadiem :

un par tiem sildosajiem vadiem ari laba doma,bet es ietektu tomer to udensvadu padzilinat un nosiltinat,kad bus iespejam un tas bus ne atrak ka aprila beigas vai maija,bet pagaidam tu vari to visu meiginat no iekspuses izdarit varbut izdodas,ir bijusi tada lidziga problema un mums izdevas es pats esu sntehnikis un neko citu pagaidam ieteikt nevaru...

Ģirts Rozītis, pirms 14 gadiem :

a un vel ir viens veids ja tu tiec klat pie trubas ievada brivi tad panem izskrape ledu ara cik vien dzili vari un ieber ieksa sali daudz sali,sals ledu atkauses un kad saks kust vala ieber vel un ta kamer idzodas visa garuma,tas varetu izdoties ... :)

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

sandis kalnins

+140

 
ja ir iespejams tikt klat vienam udensvada galam var caur kapara trubinju pumpet ieksa karstu udeni un lenam stumt uz prieksu. Ir meginats un ar labiem rezultatiem vienigi diezgan gara truba vajag.

pirms 14 gadiem  

500

1 2 3 4 »

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.