Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Smic

+7309

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2929 skatījumi

Grasos pārvest vecu guļbuvi, kā labāk to izdarīt?

Māja un dārzs » Izdari pats

Grasos pārvest vecu guļbuvi, kā labāk to izdarīt? Kādus pamatus labāk būvēt - lentveida vai stabveida? Ja otros, kā labāk izveidot virspamatu?

Kā vieglāk guļbūvi nojaukt? Kur likt veco šīferi? Cik cilvēki nojaukšanai ir vajadzīgi? Kā pareizi aizvietot bojātos baļķus apakšā ar jauniem? Kādu jumta segumu labāk izvēlēties šādai guļbūvei?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andrejs Valeinis

+1517

 
veco šīferi uz ceļu ;) bet pec noteikumiem uz izgaztuvi kas ir tiesiga tadus atkritumus pienemt ;)

jumta segums bus ok = koka lubinu vai delisu , vai modernak ciedru = ciedrujumti.lv

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andrejs Valeinis

+1517

 
Guļbūves pamati. Tāpat kā jebkurai būvei, kārtīgiem pamatiem ir ļoti liela nozīme. Pamatus projektējot, jāņem vērā grunts īpatnības. Mūrēt vai betonēt pamatus pēc apstiprināta projekta var arī paši klienti, bet pārsvarā šo darbu uztic guļbūves izgatavotājiem. Noteicošais ir būves pirmais vainags - pamatvainags. Koks nekādā gadījumā nedrīkst atrasties tiešā kontaktā ar mūri, tāpēc mitruma, tvaika un gaisa izolācijai izmanto mūsdienīgus materiālus.
Populārs ēku pamatu izbūves paņēmiens ir lentveida - aptuveni 250 - 300 mm biezumā, taču guļbaļķu ēku var balstīt arī uz stabiņiem, ja tie izvietoti atbilstoši prasībām un to dara meistars. Uz lentveida pamatiem pirmo vainagu guļbūvju ēkai vēlams likt no ozola baļķiem, kas apstrādāti ar antiseptiskiem līdzekļiem. Tālāk sienas veidojas, vainaga kārtas liekot citu uz citas, katrā kārtā mainot baļķu resgaļus.
Vainagus savā starpā savieno ar cieta lapu koka (ozola, oša, bērza) tapām, ko iestrādā pamīšus pa vainagu rindām 2-3 m attālumā. Mūsdi

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.