Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1385 skatījumi

Vai viencaurules apkures sistēmai dzīvokļa istabas radiātoram ir labi nomainīt manuālo atgaisotāju pret automātisko?

Māja un dārzs » Izdari pats

No tāda viedokļa, vai nevar ātrāk dabūt leginelozi, ja atgaisošana istabā notiek automātiski. Dzīvoju 5 stāvu lietuviešu projekta , mājā, 2. stāvā, istabai 17 m2, radiātors Purmo tērauda uz 21 m2. Apkuri nodrošina Rīgas Siltums.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Automātiskais atgaisotājs ir tikpat nepieciešams, kā rokā turams elektriskais nazis un elektriskā zobu birste. Un leģionellas no zila gaisa tavā ūdens sistēmā nerodas. Ja tuvumā nav perēkļu, tad arī tavās caurulēs nebūs.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Kurā stāvā no cik dzīvo? Patiesībā nekādiem atgaisotājiem uz radiatoriem nebūtu jābūt vispār, jo atgaisot var tikai bēniņos un tur jau stāv automātiskie ķīniešu atgaisotāji, kas jātgaiso manuāli :D NEKĀDĀ GADĪJUMĀ pats nemēģini kaut ko atgaisot, jo tad sistēmā nokritīs spiediens, sūknis atslēgsies un nebūs siltuma vispār. Ja šķiet, ka siltuma par maz vai dzirdama burbuļošana, tad pasauc RS. RS vari saukt pa tiešo nesazinoties ar apsaimniekotāju, tas jau ir iekļauts cenā.

Leginelozi var dabūt tikai saskaroties ar ūdens tvaiku, jo tās baktērijas dzīvo ūdenī nevis gaisā, tā kā ar apkuri nav sakars, pie tam apkurē tiek lietots ūdens ar piedevām.

No RS mājaslapas:
Vai apkures sistēmas atgaisošanu drīkst veikt saviem spēkiem?

Neatkarīgi no tā, vai namā ir uzstādīts jaunais siltummezgls, iedzīvotāji nedrīkst veikt nekādas darbības ar apkures sistēmām – jāvēršas pēc palīdzības pie speciālistiem.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja ir šaubas - nemaini. Esmu bijis līdzīgā situācijā. Tik bieži nemaz nav jāatgaiso.

pirms 11 gadiem  

Modris Muravskis, pirms 11 gadiem :

Vienkārši šodien jau ieliku radiātoram, kuram var dzīvoklī ūdeni atslēgt, bet doma bija likt čuguna radiātoram, bet šodien jau apkuri pieslēdz, i tam ventiļi nav piemontēti, jālej visai kāpņutelpai ūdens nost tad.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.