Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

ja vēl kāds būtu minējis kas par visu pasaules zāģu prototipu ir viņa rīcībā, tad jau varētu arī ko runāt...
palielinot velkošo zvaigznīti, mēs iegūstam lielāku ķēdes spēku, bet zaudējam ķēdes griešanās ātrumu...
ja zāģim ir pietiekami spēcīgs un ātrs motors, tad zvaigznītes zobu skaita izmaiņu neprofesionālis nepamanīs... pārdodas zāģiem parasti divu lielumu zvaigznītes tāpēc, ka pie resno koku gāšanas tiek izmantota garā sliede ar atbilstoša garuma ķēdi un tiek likta lielāka velkošā zvaigznīte, lai samazinoties maksimālajam ķēdes griešanās ātrumam, palielinātu spēku... tas viss gan attiecas uz normālu ražotāju zāģiem, nevis tiem, kuriem pie iepakošanas tiek līmētas tās uzlīmes virsū, pēc kurām ir dabūts pasūtījums... ja ar zāģi strādā amatieris un sliedes garumu nemainam, tad šaubos vai neprofesionālis kādu atšķirību pie zvaigznītes nomaiņas jutīs...

pirms 7 gadiem  

Gunis Krāģītis , pirms 7 gadiem :

Nu neuzskatu ka Husgvarna-254 labā stāvoklī būtu tas sliktākais pasūtījuma variants.

Aivars Šķila, pirms 7 gadiem :

Tieši otrādi, lielāka zvaigznīte palielina ķēdes ātrumu un samazina spēku, izdari tā mopēdam un redzēsi.

apnicis šis muļķu portāls, pirms 7 gadiem :

Pareizi Aivar, kļūdās pat ezis, uzlienot uz kaktusa...
Guni, husqvarna 254XP, kurai bija apsildāmie rokturi, tika ražota no tālā 1986. gada, līdz 2001. gadam... husqvarna 254, kas bija mazliet lētāks modelis un principā rūpnīcā atjaunots XP ražoja 1990-05... komplektējās ar 30 un 50 cm sliedēm...
ja tavās rokās nonākušā aparāta izlaiduma gads ir jaunāks, tātad viņš nenāk no Zviedrijas, bet pārstāv kārtējo atdarinājumu...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja vajag ķēdi asināt tad šeit būs noderīga info par to - http://www.varupats.lv/pareiza-kedes-asinasana-motorzagim/

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Drīzāk apgriezienus un jaudu palielinās mazāka izmēra zvaigznīte,tas pēc manām domām.Kaut vai paņemot par piemēru kalnu riteni.Kur lielāko piedziņu dod pedāļu rumbas mazākais zobrats.

pirms 7 gadiem  

Gunis Krāģītis , pirms 7 gadiem :

Jauda tāpat pietiek,bet palielinot dzenošo zvvaigznīti,palielināsies teorētiskisliedes zvaigznītes ātrums,tas tāpat kā mainot skriemeļu vai zobratu attiecības,bet vai pašas ķēdes ātrums mainās,kloķvārpstas ātrums jau nemainās.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Šķiet,Guni< nonāci pats ar sevi pretrunā. Ja jau saki ,ka palielināsies sliedes zvaigznītes ātrums, tad kur paliks ķēde...tā arī griezīsies ātrāk ;) Zobrata aploces ātrums palielināsies. Piemēram - kad vairāki dejotāji griežas saķērušies rokās - vdējie iet mierīgā solī , bet tie ,kas tālāk no centra skrien ko māk :)

Gunis Krāģītis , pirms 7 gadiem :

Teorētiski es to visu saprotu,bet laikam būs jāmet slinkums pie malas un jāpamaina zvaigznītes praksē,iezīmē ķēdē kādu posmu un apgriež kloķvārpstu par vienu apgriezienu,tad atbilde būs kā uz bildes.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Tā jau redzamā atškirība būs niecīga , bet pie vairākiem tūkstošim apgriezienu minūtē salasīsies.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.