Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Liene Arāja

+2999

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2926 skatījumi

Kā jākopj hurma?

Māja un dārzs » Dārzs

Joka pēc podiņā "iebakstīju" divas hurmas sēklas :) Tagad tādi smuki stādiņi iznākuši. Zinu jau, ka nav reāli izaudzēt, jo dabā tie ir varen lieli koki, gribas tikai paskatīties, cik lielu var mājas apstākļos kociņu izaudzēt. Bet varbūt tomēr kāds zin, kā labāk kopt?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

vecais dārznieku likums - labāk iekaltēt nekā pārliet...., ja centrālapkure, tad jāliek uz radiatoriem trauks ar ūdeni, vai regulāri jāklāj slapja lupatiņa virsū...glabā gaišā vietā, bet ne tiešā saulē, reizēm var pamēslot ar vito2...bet ievēro proporcijas....un vasarā pie kāda paziņas uz siltumnīcu.....ja šis nepalīdz, tad nav lemts.....mani apelsīnkociņi šitā brangi paaugās.....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vaira

+3119

 
vai kads varetu pateikt prieksa kur tiesi hurmai ir seklas?tie mazie tumsie graudini augla gaisakaja dala????

pirms 14 gadiem  

Liene Arāja, pirms 14 gadiem :

Nē, gadās tādas lielas, pilītei līdzīgas. Man pēdējā iekšā bija divas apmēram kādi 2-3 cm garumā. Bet vispār šī bija tikai otrā reize, kad tās sēklas bija iekšā, pārsvarā bija bez sēklām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

uldis ozoliņš

+3795

 
es ar reiz provēju- izdīga un nonīka, jo man baigi sauss gaiss. tapēc, ja iespējams nodrošini mitrumu, un siltumu. par gaismas prasībām nezinu..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oho :) Nēesmu vienīgā. Šodien hurmā - visa mana 28 gadu garajā mūžā pirmo reizi atradu 2 hurmas sēklas. Palielas- 3 cm. Ieliku zemē- podiņā. Tad jau redzēs kas izaugs. vasara nav aiz kalniem. Stiepšu uz siltumnīcu. Citroni- apelsīni aug griezdamies :)

pirms 11 gadiem  

Liene Arāja, pirms 11 gadiem :

man tagad sanāk, ka pa trim gadiem viens ir izaudzis ap 30cm garumā, otrs iznīka. Nekādu ziedu un nekā cita nav, tikai zaļas lapas uz kātiņa. Tā kā man nav siltumnīcas tad visu gadu ir uz palodzes, manā tā sauktajā "izmēģinājuma podiņā". varbūt, ka hurmai tur nepatīk, jo tajā podiņā aug arī naudas koks, ingvers un kaut vēl puķe. Pavasarī pārstādīšu citā podiņā

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.