Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jussi Pekonens

+100

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2186 skatījumi

Kā saglābt ābelīti?

Māja un dārzs » Dārzs

Meža zvēri pa ziemu nograuzuši kociņam mizu. Žēl ābelīti.... varbūt ir kāds padoms kā saglābt kociņu?!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ja pašam ir kaut kādas iemaņas potēšanā vai acošanā, tad var bojātās mizas vietā izveidot mizas aizstāšanai tiltiņus no tās pašas ābelītes zariņiem, tos ar potnazi pārgriežot gareniski uz pusēm. Zariņa platumā virs bojājuma veselajā mizā izdara 2 iegriezumus, starp tien atloba mizu un ais tās aizbāž zariņa galu, tāpat izdara apakšējā daļā. Ja ābelītes diametrs ir ap 5 cm, tad vajag vismaz 10 tiltiņus.Tad visu nosmērē ar potziedi un cieši notin. Vasaras laikā tas viss var pilnīgi aizaugt un nekāds paliekošs kaitējums kociņam nebūs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
neiasaku turpināt audzēt bojātu ābeli., tājau ābeles var censties saglāpt un tiešām tās turpinās augt un dot ražu vēl gadus 20 bet nāksies samierināties kad ābele sāks patstāvīgi slimot. apaugs ar sēnēm, stumbrs izpūs un beigās izlūzīs. (mans ticējums. ja ābele dod negaršīgus ābolus, un dauzd. tad to ābeli neviena dabas stihija nenogalinās.) Uz nākotni. katru gadu krāso koku stumbrus no zemes kāda pusotra metra augstumā ar krāsu. ar to tu aizsargāsi ābeles no grauzējiem un termītim... vienīgais pret skudrām nekā nava.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Guntis

+535

 
Ja ābelītēm ir nograuzta miza visapkārt stumbram, tad nepalīdzēs nekāda smērēšana ar potvasku, jo ir pilnībā pārtraukta sulas cirkulācija pa mizā esošajiem vadaudiem. Visdrīzāk, ka kociņš nokaltīs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Paņem sameklē mālus,izmīci lai būtu daudzmaz mīksti,un apliec kociņam rinķī,kur ir nograuzta miza.Tādā biezākā slānī,un lai māli nekristu nost,paņem ar kādu elastīgu lupatiņu(piemēram sieviešu zeķubikses),un notin.Varbūt ka palīdz,jo nozāģēt jau vienmēr paspēsi.Vienīgi dari to kad paliks siltāks laiks,jo ka neuznāk kāds sals un slapjie māli var sasalt,kas nebūtu īsti labi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

zinu, ka daži apkārt liek tādas kā mazas sētiņas.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.