Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

verners osis

+16083

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5290 skatījumi

Vai var apgriezt eglīti,veidojot formu un augstumu.

Māja un dārzs » Dārzs

pagalmā aug eglīte,gandrīz divi metri gara,kā ierobežot garumu ,platumu.ir apraksti par visādām kanādas utt eglēm,kā ar Latvijas.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Keivs

+1462

 
Es atbalstu to, ka griezt var visu!!! (nepārspīlējot) un kā jau te teica "nogriez galotni un skaties ar ko viņa atbildēs". Noteikti jāseko līdzi procesam novācot liekos jaunos dzinumus un jauno galotnīti izvēloties labāko. Galotne noteikti būs, ja ne centrā, tad kāds sānu zars centīsies ieņemt vadošo lomu! Citu zaru galotņošna vairos pamatzaru kuplumu. BET,,,,, Jāizvērtē, vai vēlāk pietiks vietas tik milzīgam kokam (gad vēlāk apniks ņemties ar atsēdināšanu) un ļabāk rakt ārā un likt vietā ko atbilstošu un mazāku.
Skujkoku speciālisti http://www.baltezers.lv/lat/index.php. Pats tur savulaik pēc tehnikuma pāris vasaras strādāju, tur nehaltūrē!!!:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja kā dzīvžogu tad jau var apgriezt,bet ja ir viena eglīte,tad nekā neizskatīsies.Es arī mēģināju vienai sudrabeglei apcirpt zarus,galotni,un nu ir tāda ar četrām galotnēm.Labāk jau pirms stādīšanas uzzināt,cik liela tā egle augs,un labāk ja ir punduregle.

pirms 14 gadiem  

Ingmārs Linkovskis, pirms 14 gadiem :

nevajag ļaut augt jaunām galotnēm...ja sāk koku apgriezt,tad tas ir jādara katru gadu-jebkurš koks mudīgi dzen jaunas atvases...

verners osis, pirms 14 gadiem :

viņa pati iesējās,viena,izskatās ļoti labi-izņemot galotnes daļu,tā stiepjas garumā un bojā visu skatu.Par lielumu skaidrs-Latvijas egle.

Ingmārs Linkovskis, pirms 14 gadiem :

es ieteiktu tā-šogad nogriez galotni un skaties ar ko viņa atbildēs...jaunām galotnēm nedrīkst ļaut augt...arī zarus droši vien vajadzēs retināt,lai veidotu formu...viņa dzīs atvases,bet sabiezinājumā metas klāt visādas zarazas...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

domāju,ka Latvijas egli var veidot tāpat kā kanādas utt.-ataugšanas principi ta tādi paši...

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.