Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2225 skatījumi

Kad iesejcitrona selkla, Cik diena citrons izaugs podina? Kads juums esi meginajis citronu podina audzet?

Māja un dārzs » Dārzs

Kad iesejcitrona selkla, Cik diena citrons izaugs podina? Kads juums esi meginajis citronu podina audzet?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Esmu audzējis, bet tā kā tas atradās uz palodzes, kur ļoti karsta saule, un bieži nelējām, galotne nokalta, izmetām laukā.
Ja nepotēsi, tad citroni būs pēc vismaz 10 gadiem. Var gadīties ka ātrāk uzziedēs. Iesaku potēt. Kad mācījos prof. skolā, skolotājai kabinetā auga citrona krūms lielā puķupodā, un tur bija citroni.

Lai citronu audzēšana būtu veiksmīga (nešķirojot, vai tie audzēti no sēklas, spraudeņa vai potēti), nepieciešama silta, gaiša vai saulaina vieta, barības vielām bagāta augsne ar skābu reakciju un iknedēļas mēslošana gan ar organiskajiem (putnu, govju) mēsliem, gan minerālmēsliem. Augi bagātīgi jālaista ar mīkstu ūdeni. Un, kā jebkuram augļu kokam, arī citronkokam obligāta ir veidošana — zaru apgriešana, retināšana un citi pasākumi.

Iesaku audzēt ananāsu - ir cerība ka ātrāk uzaugs nekā citrons ;)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ir redzēti diezgan lieli izauguši citrusi, sev. greipfrūti. Ar augļiem švaki - nepotētejiem to ir maz pat 3 m augstiem kokiem, aug un gatavojas 2 gadus. Uzpotēt var dažādas šķirnes, redzēju kādreiz ap 60 cm augstu citronu, pilnu ar sīkiem mandarīnu krāsas augļiem. Koks mūžzaļš, ja sāk birt nost lapas, tas steidzami jāglābj. Fitoncīdu dēļ lapas diezgan aromātiskas, tās nobeidzot dažas baktērijas un arī dažiem cilvēkiem radot alerģiju.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.