Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1905 skatījumi

Kas būtu labāk - slēgties klāt pilsētas kanalizācijai vai ierīkot privātu kanal.?(vecā mājā, kam ir sausā tolete un arā aka).

Māja un dārzs » Remonts

Pirms 12 gadiem

Un kāda ir vidējā mēneša kanalizācijas izmantošanas maksa?

Maija Bāliņa, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ivarsi

+11583

 
Ja ir privātmāja un sū... nav daudz, tad lieto sauso un taisi mēslojumu dārzam (kompostējot kopā ar kūdru utt.) Notekūdeņi gan šajā shēmā neiet iekšā.
Citādi: ja līdzekļi atļauj, tad slēdzies klāt kanalizācijai.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tas jau ir atkarīgs no šī jautājuma vērtēšanas kritērijiem, pilsētas komunikācijas ir laba lieta, jo visi remonti ir uz pilsētas rēķina, taču ir jāmaksā par kanalizācijas izmantošanu katru mēnesi, savukārt vietējai kanalizācijai ikmēneša maksas nav, bet ir jāmaksā par kanalizācijas izvešanu, visi remonti ir jāveic pašam.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja tev garām iet maģistrāle, tad agri vai vēlu atnāks un paprasīs, kur liec notekūdeņus. Parēķini, kas tev lētāk un vai vieta atļauj ierīkot savu sistēmu. Ja augsti gruntsūdeņi, labāk slēgties klāt, pie viena vari zem tā paslēpt nelielu meliorāciju.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Paprasīšana notiek tikai, kad kaimiņi ilgstoši sūdzas par smaku un ziemā neaizsalstošu grāvi ar ziepjūdeni. Atnāk, 5 lati samaksā sodu un viss turpinās. Pasaka, lai trubu uz grāvi tā diskrētāk sataisa un viss. Biežāk kā reizi gadā nenāk, kaut kaimiņi kūleņus met. Līdz ar to iznāk krietni lētāk, nekā pašam aku vest ārā reizi dažos mēnešos.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars

+3137

 
PRotams ka pilsētas!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
der padomāt: Cik tev ir notekūdeņu un cik būs (veļas mašīna, duša, vanna)? Cik tālu pilsētas komunikācijas? Vai ir iespējas kompostēt, izliet uz dārzu (smakas, darbaspēka jautājums)? Bedres izsūknēšana izdevīgāka, ja bedre liela, un asenizatora mašīna tai var ērti piebraukt visos gadalaikos.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.